Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι στιγμές έντασης στη συνέντευξη τύπου Τατούλη – Αναφορές σε μηνύσεις, εκβιασμούς και στη … Χρυσή Αυγή! (vd)

Οι στιγμές έντασης στη συνέντευξη τύπου Τατούλη – Αναφορές σε μηνύσεις, εκβιασμούς και στη … Χρυσή Αυγή! (vd)
Υπήρχαν στιγμές που ανέβηκαν οι τόνοι στη συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, η οποία δόθηκε με αφορμή τη δικαστική ποινή που επέβαλε στον ίδιο και στην αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, δικαστήριο της Καλαμάτας, μετά από μήνυση της εφημερίδας «Ελευθερία».
Ο Περιφερειάρχης είχε έντονη αντιπαράθεση με δύο εκπροσώπους Μέσων Ενημέρωσης, τον Θύμιο Κάππο από την εφημερίδα «Σήμερα» της Κορινθίας και την Γεωργία Παπαδοπούλου που εκπροσωπούσε το TV Super.
 
Πρώτα, η κα. Παπαδοπούλου  έκανε την ερώτηση «πως μπορεί ο κ. Τατούλης να κατηγορεί έναν υπέρτατο θεσμό στη λειτουργία του κράτους, που είναι Δικαιοσύνη», ενώ ρώτησε επίσης τον περιφερειάρχη γιατί επέλεξε να δικαστεί ερήμην, τονίζοντας ότι «εσείς κάθε φορά που ήσασταν κατήγορος για ΜΜΕ, ήσασταν πάντα στη συζήτηση».
Η απάντηση του κ. Περιφερειάρχη ήταν ότι «δεν πιστεύω να πιστεύετε αυτά είπατε ότι η Δικαιοσύνη είναι υπεράνω καθενός, αφού εσείς παίξατε το ρόλο του δικαστή. Κι επειδή όπως είπα προηγούμενα, είναι μικρός ο κόσμος μας, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να είσαστε πολύ προσεκτική, διότι ο προσωπικός σας βίος και η ενασχόληση σας με το δημόσιο συμφέρον, δεν σας δίνει τη δυνατότητα να μιλάτε με αυτό τον τρόπο».
 
«Δεν σας απευθύνω προσωπική ερώτηση, μίλησα για το θεσμό» παρενέβη εκείνη τη στιγμή και είπε η κα. Παπαδοπουλου.
Ο κ. Περιφερειάρχης συνέχισε, λέγοντας ότι «ο προσωπικός σας φίλος σας έχει δώσει το δικαίωμα να περιφέρεστε και να μιλάτε..»
Στη συνέχεια ανέβηκαν οι τόνοι, με τον περιφερειάρχη να της λέει … «μην εκνευρίζεστε. Είσαστε εκπρόσωπος ενός μέσου, ενώ δεν είστε δημοσιογράφος. Δημιουργείτε πολιτικό πρόβλημα επειδή δεν είστε δημοσιογράφος, γιατί δεν έχετε εισφορές σε ασφαλιστικούς φορείς, δεν φορολογείστε για τη δουλειά που κάνετε».
«Την ασκώ εθελοντικά, δεν πληρώνομαι. Μην καταφέρεστε προσωπικά» απάντησε η Γ. Παπαδοπούλου.
 
Συνεχίζοντας, ο Πέτρος Τατούλης είπε ότι «εθελοντές σε μέσα ενημέρωσης που έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, δεν επιτρέπεται. Ήδη έχετε κάνει μία φοβερή παράβαση και η αποδοχή αυτή πιθανόν να σας οδηγήσει σε καινούργιες νομικές περιπέτειες, αυτές που αποφύγατε στην δεκαετία του 2000 με τα γνωστά προβλήματα που υπήρχαν τότε. Δεν είναι καθόλου πολιτική ερώτηση, μπορεί να ικανοποιεί τον ιδιοκτήτη του μέσου, που εθελοντικά συνεργάζεστε, αλλά πέσατε σε μία μεγάλη απρέπεια, διότι εγώ είπα ξεκάθαρα ότι ο βιός μου έχει αποδείξει ότι σέβομαι απολύτως τον θεσμό της Δικαιοσύνης, έχω δώσει μεγάλους αγώνες για τη Δικαιοσύνη, δεν κιότεψα ποτέ μου, από όλα αυτά τα συμφέροντα που θέλουν  να με εκβιάσουν. Δεν εκβιάζομαι από κανέναν. Ήδη κάνατε ένα πολύ μεγάλο ατόπημα, ότι εργάζεστε εθελοντικά σε ένα επιχειρηματικό σταθμό κι αυτό ήδη σας έχει δημιουργήσει τεράστια ποινικά και αστικά προβλήματα. Δεν θέλω να παραινέσω τις ασφαλιστικές και φορολογικές αρχές και τη διεύθυνση εργασίας να σας κάνει έλεγχο, αλλά με αυτή την παραδοχή, είστε ήδη κατηγορούμενη».
 
Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Θύμιος Κάππος από την εφημερίδα Σήμερα και ρώτησε …«Μιλήσατε για κράτος δικαστών, για στημένες δίκες … Επιτεθήκατε σε θεσμικούς όλους, όπως ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, αλλά για την ταμπακιέρα δεν είπατε τίποτα. Σε όλα τα μέσα που έχετε μηνύσει, δύο φορές την Ελευθερία και μία φορά εμάς, αν θεωρείτε εσείς και οι συνεργάτες σας ότι 200 καταχωρίσεις στη μία εφημερίδα, 200 στην άλλη και καμία στην συγκεκριμένη και 50.000 το πρόγραμμα διαφήμιση του ΕΣΠΑ (2007-2013) καταχωρίσεις πήγαν στη Μεσσηνία και 8.000 στην Κορινθία με το Σήμερα να μην παίρνει ευρώ…. Πριν λίγες ημέρες είχαμε τη δίκη στο εφετείο στο Ναύπλιο που κατέπεσε η συκοφαντική δυσφήμηση ότι δηλαδή τα ΤΟΣΠΑ και τα ΤΟΠΕΚΟ δόθηκαν σε ημέτερα μέσα. Αυτό το κομμάτι δεν σημαίνει για εσάς και τη θεσμική σας θέση ότι στην ουσία επιβάλλετε λουκέτο και αθέμιτο ανταγωνισμό στα ΜΜΕ που δεν παίρνουν αυτά τα χρήματα;».
 
Με τον Περιφερειάρχη να απαντά … «Αυτό δεν ισχύει με τίποτα. Η εταιρεία της κυρίας που συνεργαζόσασταν τότε πήρε και την ευθύνη της ζωντανής μετάδοσης του περιφερειακού συμβουλίου. Δεν μπορέσατε ποτέ να εισπράξετε αυτά τα χρήματα, παρά το γεγονός ότι ο τέως πρόεδρος όταν έφευγε …
«Είχε γίνει αγωγή» είπε ο κ. Κάππος.
«Μάθετε να είστε πολύ προσεκτικός και νηφάλιος, όταν μας ρωτάτε. Να μας εγκαλέσετε δεν έχετε το δικαίωμα ούτε το πολιτικό ανάστημα. Εσείς είχατε απευθυνθεί θεσμικά στον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής καταθέτοντας ένα φάκελο σε εκπομπή που είχε οργανώσει το κανάλι σας. Είναι ένα στίγμα …» είπε ο Περιφερειάρχης.
«Είναι ψέματα αυτά. Καταγράφουν οι κάμερες» παρενέβη ο κ. Κάππος.
Και συνέχισε ο Περιφερειάρχης … «Έχω δικαίωμα να λέω αυτά που πιστεύω. Να ξέρουν οι πολίτες ποιοι είμαστε όλοι μας, ποιοι είστε και πως λειτουργείτε. Όταν δώσατε στον πρόεδρο της χρυσής αυγής το φάκελο με τα πεπραγμένα Τατούλη, θα σας συνοδεύει πάντα.
Εμείς δεν εκβιαστήκαμε σε κανένα στάδιο.
Είπα προηγούμενα ότι δεν πληρωθήκατε ποτέ, διότι είχατε ποτέ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Το μεγάλο ψέμα που λέτε είναι ότι η εκχώρηση της δημοσιότητας έγινε από μένα. Δεν έγινε από μένα, αλλά από αρμόδιες υπηρεσίες. Η εφημερίδα που μας μήνυσε και ήσασταν παρών για να δείτε την έκβαση της δίκης, ξέρατε αν είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα και με πόσα χρήματα; Περίπου 4.000 ευρώ. Η κατανομή των χρημάτων γίνεται με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να δικαιολογούν την εκχώρηση.
Ένα άλλο θέμα είναι ότι στη δίκη του Ναυπλίου. Καταδικαστήκατε στο Εφετείο. Δεν σας μήνυσα για αυτό το λόγο, να σας σταματήσω να έχετε την οποιοιδήποτε πολιτική κριτική απέναντι στην περιφέρεια. Δεν έχω καν διανοηθεί να έρθω σε οποιαδήποτε συνεννόηση ή συναλλαγή μαζί σας, ήμουν απέναντι σας διότι σας θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνο για το δημόσιο συμφέρον και ήμουν απέναντί σας διότι είστε μεγάλος φορέας ενός μεγάλου ψέματος».
 
Στο τέλος ο Θύμιος Κάππος είπε ότι αν δεν ανακαλέσει ο Π. Τατούλης αυτά που είπε περί Χρυσής Αυγής, θα ασκήσει μήνυση εναντίον του.
«Απειλές δεν δεχόμαστε ποτέ» είπε ο Περιφερειάρχης...
«Δεν είναι απειλή. Δεν μπορεί να ψεύδεστε» απάντησε ο Θ. Κάππος.
Και προχώρησε ο Π. Τατούλης … «Τι διαβουλεύσεις είχατε με τη Χρυσή Αυγή για να σας λύσει τα οικονομικά σας προβλήματα, το ξέρουμε όλοι σε αυτή τη μικρή περιφέρεια.
Επίσης, για έναν υπαινιγμό που άκουσα από την εθελόντρια δημοσιογράφο, θα πω μην ξύνει πολλές παλιές πληγές».
 
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 32.50 ΚΑΙ ΜΕΤΑ)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...