Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τατούλης για κάποιους Δημάρχους: «Είναι σχιζοφρενείς και χουλιγκάνοι»! (vd)

Τατούλης για κάποιους Δημάρχους: «Είναι σχιζοφρενείς και χουλιγκάνοι»! (vd)
Για σχιζοφρενική στάση κάποιων δήμαρχων που μετρώνται στα δάχτυλα της μιας παλάμης έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.
Η συνέντευξη έγινε με αφορμή την επεισοδιακή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μια μέρα πριν.
Ο Περιφερειάρχης μίλησε για «μαύρη σελίδα» και τόνισε ότι αυτοί οι Δήμαρχοι πρέπει να ζητήσουν συγνώμη.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

«Χθες ζήσαμε μια σχιζοφρενική κατάσταση που δεν μπορεί να αντανακλά στο θεσμό επίπεδο της αξιοπρεπείας αι του σεβασμού, χαρακτηρίζει όμως προσωπικά τη συμπεριφορά αυτών των ελάχιστων δημαρχών που δεν σεβάστηκαν το χώρο, την αυτοτέλεια των θεσμών και προσπάθησαν για άλλη μια φορά να εκμεταλλευτούν τη δημοκρατική λειτουργία ενός συλλογικού οργάνου για να εκπροσωπήσουν τις δικές τους μύχιες σκέψεις, την αυτοτέλεια τους και να αποδείξουν ότι η προσωπικότητα τους προσομοιάζει με χουλιγάκνους.
Τα πρόστιμα για το 2016 είναι ένας νέος ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται στους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ξεπερνούν τα 8.000.000 ευρώ. Είναι μία βαθύτατη πληγή που επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων.
Τη ΣΜΠΕ δεν την έφτιαξε η Περιφέρεια, αλλά οι ίδιοι οι Δήμαρχοι, μέσω του ΦΟΔΣΑ.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει, όπως θα γνωμοδοτήσουν κι άλλοι θεσμοί.
Η μελέτη δεν ήταν δική μας, ήταν των δημάρχων και μας εστάλη για γνωμοδότηση από το Υπουργείο.
Οι κύριοι Δήμαρχοι είχαν εκφράσει τις απόψεις τους μέσα στα συλλογικά τους όργανα.
Αυτοί που παραβρέθηκαν εκεί, δεν ενημέρωσαν το Προεδρείο, ούτε απάντησαν στις εκκλήσεις του Προεδρείου, αν εκπροσωπούν τον ΦΟΔΣΑ.
Η παρέμβαση του γνωστού Δημάρχου για τη χουλιγακνική του ιδιότητα αμαύρωσε την εικόνα των υπολοίπων δημάρχων και αμαύρωσε το περιεχόμενο της συνεργασίας των δύο αυτοδιοικητικών θεσμών.
Αυτές οι μεμονωμένες ενέργειες δεν επηρεάζουν τις σχέσεις της Περιφέρειας και των Δήμων, είναι ισχυρές και η συνεργασία είναι εξαιρετική και δημιουργική.
Είναι μεμονωμένες, ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές.
Η θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι το τελευταίο βήμα για να προχωρήσουμε στην υπογραφή της συμβάσεως που και για την σημερινή Κυβέρνηση αποτελεί τη διαπιστωμένη λύση του προβλήματος.
Τους Δημάρχους αυτούς τους πειράζει ότι θα μειώσουν τα τιμολόγια και τα τέλη στους πολίτες κι αυτό τους εκθέτει.»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 3 ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

«Είδα σήμερα ξαφνικά μια ανακοίνωση τριών παρατάξεων που λένε ότι υπήρξε αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήταν μία πράξη λαϊκίστικη και αναδεικνύει την ενοχή τους απέναντι στην προσπάθεια που κάνει σήμερα η Περιφέρεια. Βλέπουν ότι οι απόψεις και τα όνειρα τους δεν μπορούν ποτέ να πραγματοποιηθούν ποτέ σε αυτή την περιφέρεια.
Νιώθουμε δικαιωμένοι και είμαστε σίγουροι ότι αυτό το έργο θα βελτιώσει πολύ τη ζωή των συνανθρώπων μας, θα απαλλάξει την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τη μαφία των σκουπιδιών που τόσο πολύ ταλαιπώρησε και ταλάνισε όλες αυτές τις δεκαετίες.»

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Χθες, υπήρξε μια οργανωμένη, βίαια παρέμβαση στην οικονομική επιτροπή όπου κάποια μιας νεοφανούς ένωσης αγροτοκτηνοτρόφων εισέβαλαν στην οικονομική επιτροπή κάτι που απαγορεύεται από τον κανονισμό λειτουργίας.
Παρ όλα αυτά η Πρόεδρος της Επιτροπής κυρία Νικολάκου με τα μέλη συζήτησαν τα αιτήματα και κατέληξαν στο τέλος σε μια λογική που φανέρωσε τη διαλεκτικοί της επιτροπής και την καλή συνεργασία, εκφράζοντας προς την Πρόεδρο τις ευχαριστίες τους για τη συζήτηση και το αποτέλεσμα της συζήτησης.
Η όλη ιστορία έχει να κάνει με τη συμπεριφορά μιας παράταξης που θέλει σκοπίμως και επαγγελματικά, εργασιακά να προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες.»

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο ανάχθηκε και ένα χάπενινγκ από 3-4 της Ανταρσίας που έκανε δημόσια κάλεσμα και ανταποκρίθηκαν τρεις – τέσσερις υποψήφιοι των προηγούμενων περιφερειακών εκλογών από το συγκεκριμένο συνδυασμό.»
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...