Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Δωρεάν μεταφορά άπορων φοιτητών ζητά η «Πελοπόννησος Πρώτα»

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Δωρεάν μεταφορά άπορων φοιτητών ζητά η «Πελοπόννησος Πρώτα»
 
Για την ¨Πελοπόννησος Πρώτα¨, Στέλλα Καρλαύτη, Περιφερειακή Σύμβουλος Μεσσηνίας, προχώρησε στην παρακάτω παρέμβαση …
«Όπως όλοι γνωρίζουμε η Ελλάδα διέρχεται μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της μεταπολεμικής της ιστορίας. Οι ανισόρροπες, κερδοσκοπικές οικονομικές πολιτικές προκάλεσαν μια βαθιά οικονομική κρίση η οποία διαπέρασε βαθύτατα ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό.
Μεγάλα θύματα αυτής της κρίσης οι νέοι, οι οποίοι πριν  οδηγηθούν στην μετανάστευση καθώς έχουν επιδεινωθεί οι προοπτικές της απασχόλησής τους, δυσκολεύονται πια να υλοποιήσουν το πιο μεγάλο όνειρο κάθε νέου ανθρώπου: τις σπουδές τους. Όλο και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν τις θέσεις εισαγωγής τους στα περιφερειακά πανεπιστήμια, λόγω οικονομικής αδυναμίας ή αν είναι δυνατόν επιλέγουν την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση.
Αντίστοιχα τα περιφερειακά ΑΕΙ και ΤΕΙ αποδυναμώνονται ενώ συρρικνώνονται και οι οικονομικοί, πολιτιστικοί και πνευματικοί στόχοι των τοπικών κοινωνικών που επένδυσαν στην παρουσία ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή τους.
Για αυτούς αλλά και για τόσους άλλους λόγους στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου προτείνουμε την δωρεάν μεταφορά των ευπαθών οικονομικά φοιτητών με τα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ.
Η παρούσα υπηρεσία αφορά αυτούς που πληρούν τα κριτήρια του ΤΕΒΑ (ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους) που θέτει η ΚΥΑ. Δ 23/οικ. 19462/1277 (ΦΕΚ 1066/5-6-2016) με την κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ εντάσσονται άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας με πολύ χαμηλό εισόδημα και άστεγοι.
Αυτή η υπηρεσία μπορεί να πραγματοποιηθεί με υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τις διοικήσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ και τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ  ενώ η δαπάνη είναι δυνατόν να αναληφθεί  από το κοινωνικό πρόγραμμα της  Περιφέρειας Πελοποννήσου και από τα ΚΤΕΛ στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται ήδη από την Περιφέρεια Κρήτης
Με αυτόν τον τρόπο οι άποροι φοιτητές των σχολών της Πελοποννήσου θα έχουν την δυνατότητα να μετακινούνται δωρεάν προς το ΑΕΙ ή ΤΕΙ που φοιτούν, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό μέρος του πληγέντος οικογενειακού τους προγραμματισμού.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...