Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξηλώθηκαν γέφυρες και δρόμοι στην Ηλεία! (εικόνες)

Ξηλώθηκαν γέφυρες και δρόμοι στην Ηλεία! (εικόνες)
Με το πρώτο φως της ημέρας όσοι Γαστουναίοι διατηρούν στάβλους και χωράφια στην περιοχή της Μπούκας στην παραλία Γαστούνης και την ευρύτερη περιοχή, έσπευσαν να δούν το αποτέλεσμα της έντονης προχθεσινής βροχόπτωσης που είχε διάρκεια τουλάχιστον πέντε ωρών!

Η εικόνα που συνάντησαν θλιβερή. Μια τεράστια περιοχή, χιλιάδων στρεμμάτων με ποιμνιοστάσια , λιοστάσια , πορτοκαλεώνες και θερμοκήπια πνιγμένες μέσα στο νερό! Το αποστραγγιστικό κανάλι, το μεγάλο κανάλι του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού γνωστός ως «Στρεμμένος», σε κάποια σημεία «έσπασε» και το νερό με ορμή πέρασε στα χωράφια, ενώ σε άλλα σημεία υπερχείλισε, πέρασε γέφυρες και βγήκε στους αγροτικούς δρόμους.



Ο «Στρεμμένος»  από την άλλη ο ποταμός Πηνειός έχει δεχθεί τόσο όγκο νερού που αν σημειωθεί νέα έντονη βροχόπτωση η κατάσταση θα βρεθεί εκτός ελέγχου. Να σημειωθεί ότι το κανάλι έχει καθαρισθεί από τον ΓΟΕΒ Αλφειού Πηνειού όπως και οι μικροί τάφροι από τον ΤΟΕΒ Γαστούνης. Είδαμε ποιμνιοστάσιο που το είχαν περικυκλώσει νερά και τα πρόβατα είχαν κουλουριαστεί  στο μέσα στο μαντρί. Θερμοκήπια με κολοκυθάκια είχαν καταστραφεί, λιοστάσια και πορτοκαλεώνες βουτηγμένα μέσα στο νερό!



«Ευτυχώς που δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα. Ήμασταν σε επιφυλακή αφού περιμέναμε έντονα καιρικά φαινόμενα. Τόσο το λαγκάδι όσο και άλλα κανάλια είχαν καθαρισθεί από τον ΓΟΕΒ και τον ΤΟΕΒ. Όμως η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη που ήταν αδύνατο να συγκρατηθούν τα νερά», μας είπε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Σπύρος Βασιλείου που βρέθηκε από νωρίς το πρωΐ με το 4Χ4 του δήμου στην περιοχή.





Ο κ. Βασιλείου περιόδευε και εντόπιζε τα προβλήματα που υπάρχουν και έδινε εντολή σε συνεργεία του δήμου να παρέμβουν όπου ήταν δυνατόν. Βρεθήκαμε με τον κ. Βασιλείου στις εκβολές του ποταμού Πηνειού  και εντυπωσιαστήκαμε από την έκταση του πλημμυρικού φαινομένου.



Τα νερά από το χωράφια έτρεχαν με ορμή προς τον Πηνειό σε βαθμό που να αναρωτιέσαι «ποιος τελικά είναι ο Πηνειός». Το συμπέρασμα από την εικόνα που συναντήσαμε ήταν αυτό που είπε ο αντιδήμαρχος Πηνειού: «Με τον Θεό δεν μπορούμε να τα βάλουμε»

Του Κώστα Ζαφειρίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...