Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γούργαρης: «Διαχειριστικός προϋπολογισμός, μακριά από τις Λαϊκές ανάγκες»

Γούργαρης: «Διαχειριστικός προϋπολογισμός, μακριά από τις Λαϊκές ανάγκες»

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη έγινε στη συνεδρίαση του ΠεΣυ για τον προϋπολογισμό του 2017.

Άλλος ένας διαχειριστικός προϋπολογισμός μακριά από τις Λαϊκές ανάγκες κομμένος και ραμμένος στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων.

Τα κονδύλια από την κρατική επιχορήγηση, για δημόσιες επενδύσεις έχουν ελαχιστοποιηθεί κι όλα δείχνουν ότι πάμε για τον μηδενισμό τους.

Καταρρέουν κρατικές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες σε έργα υποδομών, στην άθληση, στον πολιτισμό, από την έλλειψη συντήρησης, λόγω έλλειψης μέσων και προσωπικού. Ακόμα και δημόσια κτήρια μένουν εγκαταλελειμμένα και καταστρέφονται κι εσείς νοικιάζετε πανάκριβα κτήρια για την στέγαση δημοσίων υπηρεσιών. Σας έχουμε ζητήσει πέντε χρόνια τέτοια στοιχεία κι ακόμα να τα δώσετε.

Αναθέσατε όμως στην Πελοπόννησος Α.Ε με υψηλό τίμημα την καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων της Περιφέρειας για «αξιοποίηση», να ετοιμάσει το φάκελο για τις επενδυτικές δραστηριότητες με ενέχυρο τη δημόσια περιούσια.

Το εθνικό δίκτυο ιδιαίτερα όμως το επαρχιακό παραμένει ασυντήρητο κι επικίνδυνο. Το σκέλος των αναπτυξιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ (2014-2020) αφορά σε έργα και δράσεις που ιεραρχούνται πλήρως στις ανάγκες ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, βάζοντας στο περιθώριο τις λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες, υποδομές κι έργα. Ήδη είναι στον αέρα ως προς την κατάταξή τους έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2014.

Απουσιάζουν σχεδιασμένες κι εκτεταμένες παρεμβάσεις για ζητήματα όπως της αντισεισμικής θωράκισης, της αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, προβλήματα που έρχονται και θα έρχονται με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα, όπως για παράδειγμα τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα.

Έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί στο ΠεΣυ για τον τρόπο κατασκευής-συντήρησης και λειτουργίας των μεγάλων έργων, των έργων υποδομής όπως εθνικοί οδοί, λιμάνια, γέφυρες κλπ. Να κατασκευάζονται από ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα που θα διαθέτει τα υλικά (αδρανή, σίδηρο, μπετό κλπ), τα μηχανήματα, θα κατανέμει σχεδιασμένα το εργατοτεχνικό κι επιστημονικό προσωπικό σε όλες τις φάσεις μελέτης, κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας των έργων. Μόνο έτσι θα εξασφαλίζονται φθηνά ποιοτικά έργα , που θα σέβονται το περιβάλλον, που θα τα απολαμβάνουν οι πολίτες. Μόνο έτσι θα αποφεύγονται αστοχίες όπως τις βαφτίζετε όπου δρόμοι βυθίζονται, γεφύρια γκρεμίζονται, λιμενοβραχίονες σπάνε και κανένας υπεύθυνος κατασκευαστής δεν πληρώνει.

Άρπαξαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, βλέπε Τσακώνα, Σκούρα-Πυρί κλπ και γίνονται καπνός. Πτωχεύουν και την ΑΕ που είχαν, φτιάχνουν άλλη και συνεχίζουν τις δουλειές αρμέγοντας τον κρατικό κορβανά. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι συγκυβερνήσεις τους τα συγκάλυπταν. Το ίδιο κάνει και η πρώτη και δεύτερη φορά αριστερά ανοίγοντας μάλιστα και άλλα τύπου Βραχατίου και Φλαμπουράρη;

Ο προϋπολογισμός που φέρατε για ψήφιση υπηρετεί τους στόχους της ανταγωνιστικότητας της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Γιατί δύο δρόμοι επιλογής υπάρχουν. Αυτόν που υπηρετείτε και υλοποιείτε, αυτόν που μας έφερε εδώ που μας έφερε. Και ο άλλος, της κοινωνικοποίησης των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, των υποδομών, της λειτουργίας της κοινωνίας και της οικονομίας με κεντρικό σχεδιασμό για την λαϊκή ευημερία.

Αυτός είναι η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος που αργά ή γρήγορα ο λαός θα κάνει επιλογή.

Καταψηφίζουμε λοιπόν τον προϋπολογισμό σας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...