Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η «Μυθική Πελοποννήσος» στην διεθνή έκθεση τουρισμού Greek Tourism Expo (εικόνες)

Η «Μυθική Πελοποννήσος» στην διεθνή έκθεση τουρισμού Greek Tourism Expo (εικόνες)
Εξαιρετικά επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε από τους επαγγελματίες τουρισμού και τους επισκέπτες η συμμετοχή της Μυθικής Πελοποννήσου στην  διεθνή έκθεση τουρισμού Greek Tourism Expo στην Αθήνα. Η συμμετοχή στην έκθεση και το ενδιαφέρον του κοινού επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά τη δυναμική του brand της Πελοποννήσου και την καταξίωση της ως προορισμού στην τουριστική αγορά.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Πελοποννήσου και για τρεις ημέρες από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου, οι επαγγελματίες της Πελοποννήσου είχαν την δυνατότητα να ενημερώσουν για τα ειδικά τουριστικά πακέτα και τις προσφορές τους. Για την προσέλκυση και ενημέρωση του κοινού πραγματοποιήθηκαν γαστρονομικές επιδείξεις με Πελοποννησιακές συνταγές από ποιοτικά Πελοποννησιακά προϊόντα, χορευτικά με παραδοσιακούς χορούς της Πελοποννήσου, ενώ διοργανώθηκαν και διαγωνισμοί για το κοινό της έκθεσης με προσφορές από τους Πελοποννήσιους επαγγελματίες τουρισμού. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου έλαβε χώρα παρουσίαση του Αλιευτικού Τουρισμού από τον κ. Γιώργο Λουρδή. Στο περίπτερο της Πελοποννήσου εκτός από τους επαγγελματίες τουρισμού φιλοξενήθηκε και ο Δήμος Σπάρτης με τον  κ. Χρήστο Αλεξάκο, Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και επαγγελματίες της περιοχής.

Την έκθεση εγκαινίασε η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά ενώ παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέα του Ε.Ο.Τ κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος. Στην εκδήλωση των εγκαινίων χαιρετισμό απηύθυνε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των Περιφερειών για τον καθορισμό του εθνικού σχεδιασμού και τις δράσεις προβολής. Η κα. Νικολάκου τόνισε τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο και κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού σε περαιτέρω συνέργειες με τις αιρετές Περιφέρειες για ένα εθνικό ζήτημα όπως ο τουρισμός.

Η κα. Αντιπεριφερειάρχης στο πλαίσιο της έκθεσης την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, συμμετείχε ως ομιλήτρια σε ημερίδα με θέμα «Η γαστρονομία αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού» όπου αναφέρθηκε στη σημασία της Πελοποννησιακή γαστρονομίας και διατροφής, θέτοντας την ως σημείο αναφοράς στην ευζωία και την ευεξία. Στην αποστολή της Πελοποννήσου συμμετείχαν οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για τον Τουρισμό Μεσσηνίας κα. Αντωνία Μπούζα και Τουριστικών Υποδομών Λακωνίας κ. Γιάννης Μπουκουβάλας, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με εγχώρια και διεθνή τουριστικά γραφεία για την προώθηση των περιφερειακών ενοτήτων τους και τη σύναψη επαγγελματικών συνεργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Βολοδυμυρ Σκουρώφ, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον των Ουκρανών πολιτών για την Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης κα Θεανώ Βρέντζου, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ανάδειξη του τουριστικού της προϊόντος αλλά και της γαστρονομίας. Οι κυρίες Νικολάκου και Βρέντζου σε κοινές δηλώσεις τους ανέφεραν ότι θα ήταν πολύ σημαντική η συνεργασία των δυο Περιφερειών, σε ότι αφορά τον κρίσιμο τομέα της αγροδιατροφής.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...