Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θρήνος στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας, νεκρός ο πιλότος Νίκος Γρηγορίου

Θρήνος στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας, νεκρός ο πιλότος Νίκος Γρηγορίου
«Τον Ιούλιο κάποτε… Σώμα του καλοκαιριού, μεγάλο καλοκαίρι… Τη μοίρα μας δε θα τη πει κανένας…» έγραφε ο Γιάννης Ρίτσος. Κι αυτές οι τελευταίες ημέρες του μήνα «μυρίζουν» θάνατο στη Μεσσηνία. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα χάθηκαν τρεις νέοι άνθρωποι. Οι δύο γέννημα της μεσσηνιακής γης, ο τρίτος «φιλοξενούμενο παιδί».

Οι λέξεις των εφημερίδων είναι σκληρές για μια ακόμα φορά.  Νεκρός βρέθηκε χθες τα ξημερώματα ο Νίκος Γρηγορίου, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος υπηρετούσε στην 120 Πτέρυγα Μάχης της Καλαμάτας ως εκπαιδευτής. Ο 34χρονος ήταν ένας από τους δύο αγνοούμενους της πτώσης αεροσκάφους στη Λάρισα.
Ο Νίκος Γρηγορίου μεγάλωσε στην Αμφιλοχία και μπήκε στη Σχολή Ικάρων. Πετούσε με αεροσκάφη «Φάντομ» και υπηρετούσε στην 348 Μοίρα. Όταν η Μοίρα έκλεισε φέτος το καλοκαίρι, μετατέθηκε για την 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, όπου παρουσιάστηκε και στη συνέχεια έλαβε άδεια.
Στο αεροσκάφος επέβαινε, επίσης, ο ιδιοκτήτης του, Διονύσης Τσεκούρας, 43 ετών, γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εμπορίας και διανομής καφέ. Ο Διονύσης Τσεκούρας ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Το χρονικό
Η τραγωδία διαδέχτηκε το θρίλερ των ολονύχτιων ερευνών εντοπισμού του υπερελαφρού αεροσκάφους και των δύο επιβαινόντων του, το στίγμα των οποίων χάθηκε λίγο μετά τις 9.00 προχθές το βράδυ στην περιοχή του Τυρνάβου.
Από εκείνη την στιγμή, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερο του Στρατού σάρωναν την περιοχή ανάμεσα στα Δένδρα, τα Πλατανούλια και τον Τύρναβο.
Τελικά, λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα, χθες, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας στα Δένδρα και συγκεκριμένα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Άργισσας.
Οι δύο επιβαίνοντες, ο 34χρονος πιλότος μαχητικού αεροσκάφους και σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας στη βάση της Καλαμάτας και ο 43χρονος ιδιοκτήτης του αεροσκάφους και εκπαιδευτής της Αερολέσχης Λάρισας, βρέθηκαν δυστυχώς νεκροί και δεμένοι με τις ζώνες τους, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες στα καθίσματά τους.
Μετά δύο ώρες κατάφεραν οι πυροσβέστες να απεγκλωβίσουν τις σορούς των δύο αδικοχαμένων αντρών και περίπου στις 5.00 το πρωί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λάρισας.
Πλέον, αναμένεται να ακολουθήσει έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία...

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...