Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προβληματισμός στη Μεσσηνία – Γιατί φέτος δεν … «βουλιάζει» από τουρίστες;

Προβληματισμός στη Μεσσηνία – Γιατί φέτος δεν … «βουλιάζει» από τουρίστες;
Στην «καρδιά» της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου και στη γειτονική Μεσσηνία φαίνεται ότι επικρατεί προβληματισμός. Η Μεσσηνία φέτος δεν … βουλιάζει από τουρίστες κι αυτό είναι ένα στοιχείο που προκαλεί σκέψεις για μία περιοχή που τα τελευταία χρόνια, με το νέο δρόμο και το αεροδρόμιο παρουσίαζε πολύ ενθαρρυντικά σημάδια τουριστικής ανάπτυξης, το καλοκαίρι.
Το άρθρο του Βασίλη Μπακόπουλου στην ιστοσελίδα www.eleftheriaonline.gr αποτυπώνει τον προβληματισμό αυτό …
Μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Φθάσαμε στον τελευταίο, ημερολογιακά τουλάχιστον, μήνα του καλοκαιριού και η Καλαμάτα -ολόκληρη η Μεσσηνία, για να είμαι ακριβής- αναζητεί τον κόσμο που ανέμενε, με βάση τα σχετικά καλά στοιχεία από τις προηγούμενες χρονιές, όπου έστω και σε... κρίση τα πάντα έμοιαζαν να... βουλιάζουν από κόσμο.
Φέτος τα πράγματα μοιάζουν πιο υποτονικά. Εντάξει κάποιες ημέρες μπορεί να υπάρχει σχετικός κόσμος στις παραλίες και τα μαγαζιά, αλλά η κίνηση δείχνει περιορισμένη, συγκριτικά με άλλα πρόσφατα καλοκαίρια. Ισως ο Αύγουστος να κάνει τη διαφορά για φέτος, μιας και οι δύο προηγούμενοι μήνες δεν ήταν ιδιαίτερα καλοί για αρκετές περιοχές του νομού μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Ωστόσο, πόσοι έχουμε αναρωτηθεί για το κόστος αυτής της αμφίβολης και ξεκάθαρα εποχικής “ανάπτυξης”, εν ονόματι της οποίας τα... πήραμε όλα παραμάζωμα εκείνα τα μακρινά προηγούμενα “ανέμελα” χρόνια της υπερβολής;
Ομως αυτό το καλοκαίρι -σε σχέση με τα προηγούμενα πρόσφατα καλοκαίρια- ο κόσμος είναι λιγότερος, ο “πελάτης” δυσκολοθώρητος κι ακόμα πιο δύσκολος στο να πληρώσει τιμές ή υπηρεσίες που δεν τον ικανοποιούν.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...