Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θηροφυλακή | Συλλήψεις για παράνομο κυνήγι αγριόχοιρου στη Μεσσηνία

Θηροφυλακή | Συλλήψεις για παράνομο κυνήγι αγριόχοιρου στη Μεσσηνία
Tην Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Μαλαπάνης Δημήτριος και Μπάκας Βασίλειος με περιοχή ευθύνης τους κυνηγετικούς συλλόγους Καλαμάτας και Χαροκοπιού αντίστοιχα, σε συνεργασία με τον θηροφύλακα του ΚΣ Καλαμάτας Κουρούπη Παναγιώτη εντόπισαν στην θέση «Κρικόνι» του Δ.Δ. Σωτηριάνικων του Δήμου Καλαμάτας έναν αγριόχοιρο ο οποίος είχε παγιδευτεί από συρμάτινη θηλιά, ενώ παραδίπλα βρέθηκε και άλλη θηλιά χωρίς θήραμα. 
Οι Θηροφύλακες παρέμειναν στην περιοχή όπου λίγη ώρα μετά έφτασε ένα δίκυκλο, του οποίου ο οδηγός όταν έφτασε στις θηλιές και διαπίστωσε την ύπαρξη του παγιδευμένου αγριόχοιρου αμέσως κάλεσε με το τηλέφωνό του κάποιον για να φέρει μαζί του κυνηγετικό όπλο προκειμένου να σκοτώσουν τον αγριόχοιρο. Πράγματι ύστερα από λίγο έφτασε στην περιοχή όχημα το οποίο μόλις σταμάτησε ο οδηγός κρατώντας στα χέρια του κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα προσέγγισε το σημείο που ήταν ο παγιδευμένος αγριόχοιρος και τον σκότωσε πριν προλάβουν να επέμβουν οι Θηροφύλακες. Αμέσως οι Θηροφύλακες προέβηκαν στην σύλληψη των δύο ατόμων ενώ κατά τον έλεγχο του κυνηγετικού όπλου δεν βρέθηκε να φέρει άλλο φυσίγγι.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα καθώς επίσης κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, δύο θηλιές και ένα μαχαίρι καθώς επίσης και ο σκοτωμένος αγριόχοιρος όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Νόμου περί Θήρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...