Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα ... έκκληση Τατούλη για "συνεννόηση και συνεργασία"

Νέα ... έκκληση Τατούλη για "συνεννόηση και συνεργασία"

«Θεωρώ πώς το 2019 θα πρέπει να είναι ο χρόνος της ειλικρίνειας και της αλήθειας. Ο χρόνος που απαιτεί θυσίες από όλους τους πολίτες, κυρίως όμως από τους πολίτες που στέλνουν ένα μήνυμα προς όλες τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου. Να βρουν τρόπο συνεννόησης και συνεργασίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2018.

«Το 2019 είναι ένας χρόνος εξαιρετικά δύσκολος και εξαιρετικά κρίσιμος για την πορεία του τόπου, του Έθνους, των πολιτών και της κοινωνίας. Αυτό νομίζω πώς δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν μας» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «είναι ένας χρόνος που σηματοδοτεί την ουσιαστική απαλλαγή των πολιτών και της κοινωνίας από όλες αυτές τις φθοροποιές παρενέργειες, που για πολλά χρόνια αποτελούσαν το στοιχείο που βίωνε η κοινωνία μας και αδυνατούσε να προσεγγίσει τα μεγάλα προβλήματα που είχε ο τόπος».

Η χώρα ανήκει σε όλους τους πολίτες, με οποιεσδήποτε απόψεις και αν έχουν, γιατί αυτό είναι η δημοκρατία, σημείωσε ακολούθως ο Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε ότι «δημοκρατία δεν είναι να αναπολούμε και συνεχώς να μιλάμε για έναν δήθεν πολιτικό πολιτισμό. Ο πολιτικός πολιτισμός στη χώρα θα πρέπει να έχει μόνο μια κατεύθυνση: Την αυστηρότητα στην τήρηση των νόμων και του Συντάγματος».

Κορυφαίο εθνικό πρόβλημα για τη χώρα έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου το δημογραφικό, «το οποίο αφήνουμε πέραν των ορίων της πολιτικής. Η ερήμωση της Περιφέρειας και την υπαίθρου αποτελεί το σημαντικότερο εθνικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η χώρα μας περνούσε και παλιότερα πολλές σημαντικές οικονομικές και εθνικές κρίσεις. Είχε όμως ζωντανό αιμοδότη την Περιφέρεια και την επαρχία, που έδινε αυτούς τους ανεξάντλητους πόρους, τους ανθρώπινους πόρους, αυτούς τους ταπεινούς ανθρώπους, να σηκώνουν την χώρα στους ώμους τους».

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι οι πολίτες είναι πλέον βέβαιοι ότι η βοήθεια δεν θα έρθει από πουθενά αλλού. Η μόνη ελπίδα για αυτόν τον τόπο παραμένουν αυτοί, οι απλοί πολίτες, οι πολίτες που αυτή την στιγμή μαστίζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. «Δεν ήταν ποτέ το μέλλον της χώρας η ελιτ της κοινωνίας μας. Οι απλοί πολίτες ήταν πάντοτε αυτοί που έδιναν τον εαυτό τους και στο πλαίσιο της ατομικής τους θυσίας προσπαθούσαν να βρουν μία θέση στην κοινωνία που τους περιφρονούσε και τους είχε περιθωριοποιήσει. Αυτό είναι το πρόσταγμα. Αυτές, οι άλλες απόψεις, είναι οι απόψεις που προάγουν τον ρατσισμό και τον φόβο.

Ο ρατσισμός και ο φόβος είναι άμεσα προσηλωμένοι σε αυτούς που δεν πιστεύουν στη συνταγματική και στη νομοθετική κανονικότητα του τόπου. Αυτοί προάγουν τον ρατσισμό και όχι αυτοί που ελευθέρως λένε τις ιδέες και τις σκέψεις τους. Αυτοί που παίρνουν ρίσκο για να δημοσιοποιούν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω να ευχηθώ πραγματικά, ότι ο νέος χρόνος θα έχει περιεχόμενο και νόημα ως ευχή όταν τον υποδεχτούμε ως νέο ενιαυτόν της χρηστότητας του Κυρίου, με ότι αυτό συνεπάγεται στην πολιτική, στην κοινωνική και στην εθνική μας αξιοπρέπεια. Οι πολίτες δεν θέλουν θαλπωρή, οι πολίτες θέλουν να ασκήσουν τα δικά τους δικαιώματα, τα οποία απορρέουν από το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας».

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 22:33 Σύνδεσμος σχολίου

    φαντάζομαι τι η έκκληση γίνεται μόνο και μόνο για να μας σώσει.....!

  • Γ. Παπαδογιάννης Κυνουρία
    Γ. Παπαδογιάννης Κυνουρία Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 22:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Προς το ανώνυμο ον με το παρατσούκλι "να μας γραφεις" Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 21:07 : Κοίτα μη σε δω να χαιρετάς τον... "Πετρή" την επομένη των εκλογών όπως άλλα όμοιά σου όντα όταν κι αυτά έγραφαν και προφήτευαν ότι θα τον κερδίσει ο Δράκος κατά κράτος

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 17:50 Σύνδεσμος σχολίου

    21.09 δε μας λες και εσυ προφητη, το δικο σου ονομα να σε κερασουμε μια ρακια στο β γύρο???

  • anonymous
    anonymous Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 08:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Πρώτος είναι αυτός που ακολουθούν όλοι οι άλλοι......συνέχισε κ. Πέτρο & άφησέ τους να σε ακολουθούν , καταιδρωμένοι.......καλή επιτυχία, με το κεφάλι ψηλά χάρη της πατρίδος μας, της Πελοποννήσου & της Ελλάδος γενικότερα.......!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 21:01 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΑΤΟΥΛΗΣ : ΜΑΚΡΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ! !

  • Σ.Κ.
    Σ.Κ. Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 10:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Νεα Πελοπόννησος ήταν μια ευκαιριακή σύμπραξη και ιδέα Αρκάδων πολιτικών του Πασόκ του 2010 στην οποία σύρθηκε μετά και ο ΓΑΠ για να μην εκλεγεί ο Δράκος και επομένως η Δεξιά πάρει την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σε αυτήν την σύμπραξη προς τιμή του διαφώνησε μόνον ο Κωνσταντινόπουλος και ο Λαλιώτης !!! κανένας άλλος !!! Μετά βέβαια ο Οδυσσέας γιατί του το επέβαλε ο Βενιζέλος σύρθηκε πίσω από τον Τατούλη ! Ο Δέδες και ο Πουλοκέφαλος έχουν εξηγήσει επαρκώς τι παιχνιδάκια παίχτηκαν το 2010 με την "ανακάλυψη του Πέτρου" !!!!!! Τι σχέση μπορεί να έχει ο Πέτρος με την σύμπραξη Σαμαρά - Βενιζέλου !!!! Καμία !!!!!!!

  • LOTTA CONTINUA
    LOTTA CONTINUA Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 09:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Καταρχάς δεν είναι έκκληση , αλλά το πολιτικό διακύβευμα για την επόμενη οκταετία. Η Νέα Πελοπόννησος αποτέλεσε το όχημα για τις συμμαχικές κυβερνήσεις που ακολούθησαν από το 2011 εώς τώρα. Η νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελληνική πραγματικότητα με την άρση της έκτακτης ανάγκης συνοδεύεται από νέα διλήμματα για το μέλλον. Το πολιτικό σύστημα είναι σε θέση να προχωρήσει σε μια στρατηγικής φύσης στοχοθεσία για τα επόμενα είκοσι χρόνια ή όχι? Το πολιτικό αφήγημα του Πέτρου Τατούλη δεν αφορά στη δική του εκλογική μάχη που δίνει για την επικράτηση έναντι των αλεξιπτωτιστών και κομματικών οφικάδων, αλλά για το μοντέλο διακυβέρνησης για τα επόμενα τουλάχιστον 8 χρόνια. Αυτοί, που επιχειρούν κάνοντας παιδαριώδεις αναγωγές στο παρελθόν του τόπου, επιχειρώντας βέβαια μια ιστορική αποκατάσταση του ρόλου τους, δεν μπορούν να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν τους πολίτες υπό τη βάση ενός οράματος που μπορεί να διαμορφωθεί σε στρατηγική πρόταση. Στους αλαλάζοντες νεοδεξιούς του μετεμφυλιακού κράτους που έθεσε στο περιθώριο τις μεγάλες λαικές μάζες, που συμμετείχαν ενεργά στην απελευθέρωση της Χώρας , απαντάμε με συνεννόηση και συνεργασία, γιατί τα ανεπαρκή τους ιδεολογικά σχήματα περί αριστερής παρένθεσης και κάθε λογής φληναφήματα της δακρυρροούσας συμμαχίας των Σαμαρά - Βενιζέλου, απέτυχαν παταγωδώς τα προσελκύσουν την πλατιά πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Το ζητούμενο είναι ότι το νεοδεξιό μπλοκ επιχειρεί να αποκλείσει και πάλι την Αριστερά και το Κέντρο από το Πολιτικό Παιχνίδι με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία της Χώρας και την Εθνική της Ύπαρξη. Το διακύβευμα για το μέλλον είναι λοιπόν, η συνεργασία των δύο διαφορετικών κόσμων. Πρώτος το έθεσε ο Αντόνιο Γκράμσι και το έκανε πράξη μέσω του Ιστορικού Συμβιβασμού ο Ενρίκο Μπερλινκουέρ. Βέβαια, η πολιτική τάξη της παρασιτικής επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με την Καθολική Εκκλησία, μεθόδευσε την εσωτερική αναταραχή με τις διάφορες αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις και τη δολοφονία του Άλντο Μόρο. Ο Αγώνας είναι Διαρκής και μέχρι το Τέλος.

  • να  μας  γραφεις
    να μας γραφεις Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2019 21:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Οταν σε βολεύει Πετράκη η συνεργασία την θέλεις γιατί ξέρεις ότι μοναχός σου δεν βγαίνεις στην βου Κυριακή. Τρίτος με βαση την αξια σου. Πρώτος Νίκας, δεύτερος Δέδες , τρίτος ο Πετρής !!!!!!!!!!!!!!!!! Γκούζος λένε στο χωριό μου. Όσο και να μη θέλεις θα το πιείς το πικρό ποτήρι κ. Τατούλη. Αυτά τα πολιτικά μπάζα που έχεις γύρω σου τα απολειφάδια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν σε σώζουν. Επαιξες και έχασες φίλε !!!!! Περνάς στην Ιστορία ως αδοκίμως τερματίσας , αει στο καλό παληκαρι μου.....................................

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...