Menu
RSS
Τρίτη, 20/08/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Πετρίτσης σε ΝΔ: "Και στις επόμενες εκλογές θα είμαι με το συνδυασμό του Π. Τατούλη"

Πετρίτσης σε ΝΔ: "Και στις επόμενες εκλογές θα είμαι με το συνδυασμό του Π. Τατούλη"

Σε γραπτή απάντηση προς τον Γραμματέα της ΝΔ προχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος από την Κορινθία, Γιώργος Πετρίτσης, αναφέροντας ότι και στις επόμενες εκλογές θα στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη.

ΓΡΑΠΤΉ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αξιότιμε Κε Γραμματέα

Μόνο ως προσπάθεια «εγχάρτωσης» για μελλοντική χρήση «φακέλου» με το όνομά μου τυπωμένο στο χαρτί, ώστε να … φαίνεται, θα μπορούσε να σημασιοδοτηθεί η αποστολή σ’ εμένα έγγραφης κλήσης σε απολογία, επειδή τάχα δεν ανταποκρίθηκα σε τηλεφωνική πρόσκληση του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης να απολογηθώ για αντιδεοντολογική συμπεριφορά αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.
Αποκρούοντας ως απαράδεκτο το να θέλει ο οποιοσδήποτε να «με τυλίξει στο χαρτί», οφείλω να σας θυμίσω ότι ενώ μου στέλνετε e-mail στις 19:26μ.μ. της 07-01-2019 για να απολογηθώ, το απόγευμα της ίδιας εκείνης ημέρας ( 17.00 μ.μ) είχα παρευρεθεί σε σύσκεψη υπό εσάς τον ίδιο παρουσία και των κ. Γαϊτάνη και Νέζη, αντικείμενο της οποίας ήταν το να «παράσχω εξηγήσεις» για την επικαλούμενη αντιδεοντολογική συμπεριφορά αναφορικά με τις παραπάνω εκλογές.
Η σύσκεψη αυτή είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει πριν τις εορτές, λόγω όμως προσωπικού προβλήματος υγείας που δεν μου επέτρεπε να παρευρεθώ κατά την αρχική ημερομηνία πραγματοποιήσεώς της, ζητήθηκε η αναβολή της και πράγματι κατόπιν νέας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με τον κ. Γαϊτάνη κανονίστηκε νέα συνάντηση για τις 07-01-2019 στις 16:30μ.μ., οπότε και έλαβε χώρα η σύσκεψη αυτή κατά την οποία και έθεσα τις απόψεις μου περί των παραπάνω αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το αν οι απόψεις αυτές δεν σας βρήκαν σύμφωνο, αυτό δε σας δίνει το δικαίωμα να ισχυρίζεσθε ότι αρνήθηκα να τις θέσω ενώπιον σας (θέλετε να το πείτε απολογία, πείτε το) και να θέλετε να με «μαρκάρετε» επί χάρτου ως απολογούμενο, μόνο και μόνο για να προσδώσετε «βαρύτερη χροιά» σε κάτι που δεν έχει τέτοια χροιά, ούτε και συνιστά αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Αλλά και για να μην θεωρήσετε ότι υπεκφεύγω την γραπτή απάντηση μου, θα σας αναφέρω ότι :

Πριν από περίπου 4 μήνες σε σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος, ενημερωθήκατε αναλυτικά για τις απόψεις και τις προθέσεις όλων σχεδόν των περιφερειακών συμβούλων και αντιπεριφερειαρχών που βρίσκονται στο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος » του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και που ανήκουν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας .

Πιστεύαμε ότι είχατε κατανοήσει στο ακέραιο, όλοι οι υπεύθυνοι της τότε σύσκεψης , ότι οι περισσότεροι εξ ημών είχαμε δηλώσει την στήριξη μας εκ νέου στην υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη .
Παρά το γεγονός αυτό, η επιλογή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές ήταν το πρόσωπο του Παναγιώτη Νίκα.

Στις εκλογές του 2014 κατήλθα με γνώμονα όχι μόνο το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία στήριξε ανοιχτά τον Πέτρο Τατούλη (πράγμα που δεν είχε κάνει η Ν.Δ το 2010) αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του, μια σημαντική προσπάθεια που είχε επιτύχει για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν μέσω δύσκολων οικονομικών συνθηκών όπως ήταν η τότε περίοδος ,αλλά και την ίδια την προσωπικότητα του Πέτρου Τατούλη .

Σήμερα μας ζητάτε να στηρίξουμε άλλη υποψηφιότητα, αλλά ουδέποτε παρά τις πολλές οχλήσεις όχι μόνο τις δικές μας, αλλά και του απλού πολίτη, δεν μας δώσατε μια πειστική απάντηση ( θα έλεγα καμία απάντηση ) για ποιο λόγο δεν είναι ικανός τώρα για περιφερειάρχης ο Πέτρος Τατούλης .

Μας ζητάτε ουσιαστικά, να απεμπολήσουμε ένα τεράστιο έργο που έχει γίνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που είναι ορατό στον απλό πολίτη και να μεταπηδήσουμε σε άλλον συνδυασμό . Αλλά δεν μας είπατε πως θα αντικρύσουμε τους Πελοποννήσιους πολίτες – ψηφοφόρους, οι οποίοι όχι μόνο μας εμπιστεύθηκαν το 2014, αλλά μας έβλεπαν 4,5 χρόνια τώρα, κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή, να αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση έργων και δράσεων που είχαμε δεσμευθεί να πράξουμε.

Προσωπικά το έργο που δημιουργήσαμε στην Πελοπόννησο τα τελευταία 4,5 χρόνια δεν το χαρίζω σε κανέναν, για αυτό και στις επόμενες περιφερειακές εκλογές θα είμαι με το συνδυασμό « Νέα Πελοπόννησος » του Πέτρου Τατούλη.

Η διαδρομή μου στα κοινά, έχει αναφορά μόνο στον απλό πολίτη της Κορινθίας, ο οποίος με τίμησε πολλές φορές με την ψήφο του, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο μου, ότι στην πολιτική έδωσα και δεν πήρα, ότι ήρθα σε ρήξεις αλλά δεν έκανα συμβιβασμούς, ότι είχα πάντα συνέπεια λόγων και έργων, ότι δεν υπήρξα ποτέ κρατικοδίαιτος αλλά μάχιμος ελεύθερος επαγγελματίας .

Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στελέχη που με αστραπιαία ταχύτητα αλλάζουν απόψεις και στρατόπεδα , πρόσωπα που εμφανίστηκαν ξαφνικά από το πουθενά τώρα που η Ν.Δ είναι στα πάνω της, για να διεκδικήσουν υψηλά αξιώματα , πρόσωπα που παλαιότερα αγωνίζονταν και στήριζαν άλλους συνδυασμούς και τώρα έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως , μπορεί να τα κρατήσει αλλά επ’ουδενί δεν μπορούν και να αποτελούν πολιτικά πρότυπα για την Πελοπόννησο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι όλοι εμείς όχι μόνο ως στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» αλλά και ως μέλη της Νέας Δημοκρατίας, κάναμε την μόνη πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο όσο ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.
Να θυμίσω ένα μόνο : Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου ήταν το μόνο που πήρε απόφαση στην κρίσιμη για τα συμφέροντα της χώρας ψηφοφορία του δημοψηφίσματος του 2015, ώστε να παραμείνουμε αταλάντευτοι στο ΝΑΙ, για την ευρωπαϊκή συνύπαρξη και ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Η Νέα Πελοπόννησος είναι ο μόνος συνδυασμός που δεν αθέτησε το προεκλογικό του πρόγραμμα σε κανένα σημείο του, και προπαντός στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ το σημαντικότερο περιβαλλοντικό έργο της περιφέρειας μας, που δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία το τελευταίο χρονικό διάστημα πολέμησε , παρά το γεγονός ότι η ίδια, όταν ήταν στην κυβέρνηση δια των αρμόδιων τότε υπουργών της είχε εκφρασθεί με τα καλύτερα λόγια.
Αν η τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων είναι λάθος, τότε συγχωρήστε μας αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε λάθη !!!

Βρίσκομαι και υπηρετώ πιστά και ανιδιοτελώς την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη μας, για 35 συναπτά έτη από την εποχή που εισήλθα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όταν η ΔΑΠ είχε 8% το 1983 και την παραδώσαμε με μεγάλους φοιτητικούς αγώνες στο 50 % το 1989, από τους δύσκολους καιρούς των πολύ έντονων εκλογικών αναμετρήσεων της δεκαετίας του 1980, από την ιστορική νίκη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990 ,από τις εκλογές του 2000 του Κώστα Καραμανλή τότε που «η Ελλάδα κοιμήθηκε με κυβέρνηση ΝΔ και ξύπνησε με ΠΑΣΟΚ» μέχρι και τις μεγάλες νίκες του 2004 από τον Κώστα Καραμανλή και του 2012 από τον Αντώνη Σαμαρά.

Η πορεία μου στο χώρο αυτό έχει πάντοτε βάση τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης του αείμνηστου εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή , της ενότητας, της συνεννόησης, της προόδου και της πολιτικής ελευθερίας.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η σημερινή ηγεσία της παράταξης έχει αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί να ξεπεράσει αγκυλώσεις του παρελθόντος και να οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης αρκεί να απαλλαγεί από αντιλήψεις που έχουν να κάνουν με το «πολιτικό κόστος » αλλά και από πρόσωπα που δυστυχώς δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα .

«Ν’ αγαπάς την ευθύνη ,να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω» Νίκος Καζαντζάκης.

Με τιμή

Γιώργος Π.Πετρίτσης
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π
Θεολόγος Ε.Κ.Π.Α
Πρώην Αντινομάρχης Κορινθίας
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Λουτρακίου-Περαχώρας-
Αγίων Θεοδώρων
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας

18 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 22:39 Σύνδεσμος σχολίου

  #18.50# Στις 19/5 η Βλασοπαρεα θα συντριβει.Βγαλε εισιτηρια για το Βουκουρεστι στους Κολιοπουλαιους

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 18:50 Σύνδεσμος σχολίου

  Τατουλοπαρεα μας τα πριξατε έλεος.

 • 3 town rapper
  3 town rapper Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 18:26 Σύνδεσμος σχολίου

  Ποιο έργο 4,5 χρόνια κύριε μου; Μας δουλεύετε;;; Μπαλώματα και αναμονή για τη μεγάλη γιορτή με τα σκουπίδια είναι το έργο σας!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 10:54 Σύνδεσμος σχολίου

  Κυρ Γιώργη , οι από πάντα φίλοι και υποστηρικτές της ΝΔ σε θυμόμαστε να περιφέρεις τα φέρετρα της ΝΔ στην εποχή του κραταιού ΠΑΣΟΚ. Εσύ που κατά τύχη είδες φως και μπήκες στο κόμμα μας μέσω του γιου σου , αφού πρώτα πέρασε από την μεγαλύτερη ντροπή της παράταξης , την ΠΟΛΑΝ, δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις τον κομματικό πατριωτισμό ανθρώπων που είναι σταθερά προσηλωμένοι στην επικράτηση της ΝΔ τα τελευταία σαράντα χρόνια. Στις 19/5 οι μουσαφιραίοι αποβιβάζονται για πάντα από το καράβι της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Ο αγώνας είναι διπλός. Η Αρκαδία τόσο τοξικό πολιτικό της ΝΔ δεν είχε ποτέ. Ο απερχόμενος βουλευτής της ΝΔ θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

 • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
  ΑΝΩΝΥΜΟΙ Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 08:54 Σύνδεσμος σχολίου

  @ 00.32 βγάλε τις κομματικές παρωπίδες και κοίτα γύρω σου και θα δεις κάτι περίεργο..... όλοι οι μη σκεπτόμενοι στην ΝΔ κατόπιν άνωθεν εντολής είσαστε εναντίον του Τατούλη, ενός ανθρώπου επί χρόνια και χρόνια Βουλευτή σας στη ΝΔ ,ο οποίος χρημάτισε και Υπουργός σας και τώρα είναι Περιφερειάρχης........γιατί ; γιατί; διότι η ΝΔ τρώει τα δικά της παιδιά! δυστυχώς.........έτσι είναι αυτή η παράταξη!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 00:32 Σύνδεσμος σχολίου

  Όποιος λέει ότι στηρίζει τον Τατ πρέπει σε άλλο πλανήτη αλλιώς θα έπρεπε να αισθανόταν ντροπή.

 • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
  ΑΝΩΝΥΜΟΙ Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 22:03 Σύνδεσμος σχολίου

  Η ΝΔ χωρίς Τατούλη κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει. Πάρτε το χαμπάρι εσείς ο ίδιος που γράφετε εναντίον του Πέτρου με την λέξη "τατουλοπαρέα", Καλή Χώνεψη" να έχετε ........

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 10:57 Σύνδεσμος σχολίου

  Ξεφτιλησατε τη νεα δημοκρατια κυριοι....με τα χαιδεματα σε ημετερους και υμετερους τη κανατε ενα μικρο κομμα...και δυστυχως αυτο θα φανει στις επερχομενες εθνικες εκλογες.
  Καλά δε βλέπετε εκςινστη νεα δημοκρατία ότι σάλιο είναι αυτο...όχι βροχή....

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 03:08 Σύνδεσμος σχολίου

  Βλασοπαρεα στις 19/5 θα τρεχετε στα λαγουμια σας.Τελος

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 23:21 Σύνδεσμος σχολίου

  Πονηροφατσες της Τατουλπαρεας Μας προκαλείτε αναγούλα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...