Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πανεπιστήμιο | Η τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Σχεδιάζεται επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και άλλες κινητοποιήσεις

Πανεπιστήμιο | Η τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - Σχεδιάζεται επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και άλλες κινητοποιήσεις

Μετά από πολύωρη συζήτηση, η τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά την απόσυρση του τμήματος του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και επιπλέον θα δημιουργηθεί μία επιτροπή, με πρόταση να κλείσουν οι υπηρεσίες του Δήμου και την Πέμπτη να γίνει επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας. Η απόφαση ζητά να εφαρμοστεί το πόρισμα της Επιτροπής Γαβρόγλου, που προβλέπει Πολυτεχνική και Κτηνιατρική Σχολή στην Τρίπολη.

Την Τετάρτη θα γίνει μία σύσκεψη στο Δημαρχείο για να οργανωθούν όλες οι επόμενες κινήσεις. Εκεί, θα κληθούν και οι βουλευτές Αρκαδίας, οι Πρυτανικές Αρχές, εκπρόσωποι των καθηγητών, των φοιτητών, των εργαζομένων του Πανεπιστημίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, ΟΕΒΑ και οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων.

Η συνάντηση θα γίνει στις 11.00 το πρωί.

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία, με μοναδική αρνητική ψήφο από τον κ. Νικολάου.

Διαφορετική πρόταση κατάθεσε ο Δημήτρης Νικολάου του ΚΚΕ για την απόσυρση ολοκλήρου του νομοσχεδίου, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, προσλήψεις μόνιμού προσωπικού, κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης, ενιαία προγράμματα σπουδών, κατάργηση διδάκτρων στα μεταπτυχιακά και δωρεάν σίτιση, στέγαση και μετακίνηση. Η πρόταση καταψηφίστηκε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...