Menu
RSS
Τρίτη, 22/09/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

ΠαΠελ | Νέα ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου | Δεν θέλουμε συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας!

ΠαΠελ | Νέα ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου | Δεν θέλουμε συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας!

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής:"Δεν υιοθετούμε διχαστικά προτάγματα".

Μετά από δύο ώρες, στην έδρα της Πρυτανείας, στην οικία Καρυωτάκη, στην Τρίπολη, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία προκλήθηκε μετά την χθεσινή συνάντηση του Πρύτανη και των αντιπρυτάνεων με τον Υπουργό Κ.Γαβρόγλου, στο Υπουργείο Παιδείας, στην Αθήνα.

Και η σημερινή απόφαση της Συγκλήτου είναι ομόφωνη και παραμένει στο ίδιο σκεπτικό με την χθεσινή απόφαση του ίδιου οργάνου.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου λέει "Ναι" στη συγχώνευση με το ΤΕΙ Πελοποννήσου και "ΟΧΙ" στη συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, ενώ εμμένει στις αποφάσεις της για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στην Τρίπολη.

Έξω από την πρυτανεία ήταν συγκεντρωμένοι φοιτητές, οι οποίοι δέχθηκαν την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου με ανακούφιση και περιμένουν να δουν τις αντιδράσεις του Υπουργού Παιδείας για να καθορίσουν τις μετέπειτα κινήσεις τους. Προς το παρόν συνεχίζουν την κατάληψη της Σχολής Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών.

Από τη δική του πλευρά ο Πρύτανης Αθανάσιος Κατσής τόνισε πως η απόφασή τους είναι να μην ξανασυναντηθούν με τον Υπουργό και περιμένουν να δουν τι θα αποφασιστεί.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση της Συγκλήτου καθώς και βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κατσή και δύο φοιτητών.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ   

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Διεύθυνση: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, 22131 Τρίπολη

Τηλ.:2710-230000, fax: 2710-230005

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Απόφαση 1 /16.04.2019     Συνεδρίαση 150η

 

Θέμα: Συζήτηση και λήψη απόφασης  επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Έχοντας υπόψη:

 1. Το πολυνομοσχέδιο του του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
 2. Την υπ΄αριθμ. 1/15.04.2019 απόφαση της 149ης Συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (15.04.2019)
 3. Τη διεξαχθείσα συζήτηση κατά την 150η Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (16.04.2019)

Αποφασίζει ομόφωνα

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπογραμμίζει την πάγια θέση της ότι τα ακαδημαϊκά θέματα επιλύονται μέσα από το διάλογο, τη συναίνεση και το σεβασμό της ακαδημαϊκής αυτονομίας, χωρίς την υιοθέτηση διχαστικών προταγμάτων.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η Σύγκλητος εκτιμά ότι το μόνο βιώσιμο και ακαδημαϊκά αποδεκτό εγχείρημα είναι αυτό της ενσωμάτωσης αποκλειστικά του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Αρκετά σημεία του νομοσχεδίου που δημοσιοποιήθηκε, ακολουθούν το πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία έχει παραγάγει σημαντικό έργο ως προς την ενσωμάτωση του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ως εκ τούτου, η Σύγκλητος ομόφωνα θεωρεί ότι η βούλησή της εκφράζεται από τη χθεσινή της απόφαση (149η Συνεδρίαση της 15.04.2019), ιδίως σε σχέση με όσα σημειώνει για τη μη αποδοχή της ένταξης της ΣΤΕ του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που αποτέλεσε και το σημείο αιχμής στη διεξαχθείσα συζήτηση.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής

Απόφαση 1 16-04-2019 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (1)

Πηγή - www.drt915.gr 

4 σχόλια

 • Αντίο εδρα
  Αντίο εδρα Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 20:59 Σύνδεσμος σχολίου

  Προωθούν την σταδιακή ενσωμάτωση του Παν. Πελοποννήσου στο Πατρών. Αν ήθελαν να το ενισχύσουν θα άφηναν την έδρα της σχολής μηχανικών του Παν. Πελοποννήσου στην Τρίπολη και όχι στην Πάτρα.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 14:29 Σύνδεσμος σχολίου

  Τα ψέματα του υπουργού Γαβρογλου συνεχίζονται ακομη και σήμερα.. Παρά το ότι του έθεσε η τοπική κοινωνία τα θέματα με το πανεπιστήμιο για το πόσο ρίχνεται, και πάρα τις υποσχέσεις του ότι θα διορθώσει κάποια συγκεκριμένα σημεία στο Ν/Σ, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Ήταν αναμενόμενο.. Η κορόιδα στον κόσμο της Τρίπολης θα μείνει ιστορική. Έρχεται όμως η απάντηση της Τρίπολης σε λίγες μέρες.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 08:43 Σύνδεσμος σχολίου

  Αποδυμαμωση και υποβάθμιση του Πανεπιστημίου τελικά θα καταφερει ο υπουργός.Το ΤΕΙ Καλαματας και τα απομεινάρια του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μόνο βαρίδια θα αποδειχθούν για το πανεπιστήμιο. Καμία ενσωμάτωση ΤΕΙ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΣΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΕΛ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 16:24 Σύνδεσμος σχολίου

  Κε Γαβρογλου κανένα τμήμα από την περιφέρεια Ηπείρου δεν έχεις για το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου; Η μήπως κάποιο τμήμα από το Αιγαίο; Αυτό που επιδιώκεις δεν λέγεται εξακτίνωση του πανεπιστημίου. Λέγεται εξαερωση.. Αυτή η μανία σου να αποδυναμωσεις το πανεπιστήμιο δεν σε τιμά. Την λέξη ακαδημαϊκά κριτήρια μην χρησιμοποιείς πλέον.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...