Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μ. Σκαντζός: "Με Αρκάδα Περιφερειάρχη, η Αρκαδία έχει μείνει στάσιμη" (vd)

Μ. Σκαντζός: "Με Αρκάδα Περιφερειάρχη, η Αρκαδία έχει μείνει στάσιμη" (vd)

Ο Μανώλης Σκαντζός (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» του Παναγιώτη Νίκα) μίλησε Live στον προεκλογικό μαραθώνιο και στην Έλλη Αρτοπούλου.

Για τα Κέντρα υγείας της Αρκαδίας: «Η υγεία είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας. Η περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα. Όμως πιστεύω ότι όπως έχει γίνει σε πολλές περιφέρειες, εν αντιθέσει με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφέρεια συνδράμει τους δήμους. Πρέπει να δούμε με άλλο μάτι πως θα οργανώσουμε την υγεία στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Εγώ έχω προτάσεις. Η δική μου άποψη είναι να ξαναδούμε το ρόλο των Κέντρων Υγείας.»

Για την ανάδειξη της παραθαλάσσιας Αρκαδίας: “Κατεβαίνω υποψήφιος επειδή η Αρκαδία έχει μείνει πίσω. Αυτή είναι μια κοινή διαπίστωση. Με Περιφερειάρχη Αρκάδα, η Αρκαδία έχει μείνει στάσιμη, σε σχέση με τους άλλους νομούς. Πρέπει άμεσα να το διορθώσουμε και να το αλλάξουμε.»

Για την προεκλογική ένταση: «Ο ψηφοφόρος πρέπει να γνωρίζει τα θέματα. Ρόλος όλων μας είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα. Ο πολίτης πρέπει να επιζητά να μάθει την αλήθεια.»

Για τον Παναγιώτη Νίκα: «Έχει τρεις θητείες στον Δήμο Καλαμάτας, όλοι γνωρίζουμε τι ήταν πριν από 15 χρόνια η Καλαμάτα και τι είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει καλή διαχείριση, είναι αυτοδιοικητικός. Αυτό είναι ένα εχέγγυο ότι γνωρίζει τα πράγματα, άρα η λογική λέει ότι θα πάμε καλύτερα.»

Για τις προτεραιότητες: “Πρώτο είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. Αν αμέσως δεν φροντίσεις να λειτουργήσουν με κανόνες οι υπηρεσίες, τα παιχνίδι θα το έχεις χαμένο. Να αναδιοργανωσουμε τις υπηρεσίες»

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μανώλης Σκαντζός γεννήθηκε το 1956 στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Είναι παντρεμένος με την Αντιγόνη Κουλεντιανού και πατέρας τριών παιδιών.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Άστρους, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης στην Ιταλία, αποκτώντας το πτυχίο του το 1984.

Μιλάει άριστα Ιταλικά, είναι κάτοχος του Advanced Trauma Life Support (ATLS) και έχει αποκτήσει ειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Το διάστημα 1985 (Απρίλιος) – 1987 (Φεβρουάριος) εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και το 1988 έλαβε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ιατρού.

Την περίοδο 1988 (Απρίλιος) – 1989 (Απρίλιος), υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο Κ.Υ. Άστρους, ενώ από το 1989 (Ιούνιος) – 1994 (Ιούνιος), ειδικεύτηκε στη Χειρουργική, στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ρίου Πατρών.

Στη συνέχεια, το 1994, μετά από επιτυχείς εξετάσεις, απέκτησε τον τίτλο της Χειρουργικής και από το 1995 (Μάρτιος) – 1997 (Αύγουστος) εργάστηκε στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του Ι.Κ.Α. Κορίνθου. Κατόπιν, και έως το 2000 εργάστηκε ως Χειρουργός (Επιμελητής Β’) στο Νοσοκομείο της Κω, ενώ από το 2000 μέχρι σήμερα είναι Χειρουργός (Επιμελητής Α’) στο Νοσοκομείο Τρίπολης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Η ενεργός πολιτική του δράση ξεκίνησε το 2006, όταν εκθέτοντας υποψηφιότητα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικός Σύμβουλος και συνεχίστηκε με επιτυχία το 2007 που διετέλεσε Αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, ως πρώτο σε σταυρούς εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αρκαδίας.

Διετέλεσε Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 15:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ , ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ , ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕ , ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ , ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΛΠ ΚΛΠ ΞΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ... ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ , ΤΥΡΟΥ , ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ . ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΦΩΤΙΣΜΟ , ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΤΥΡΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ ...... Ο,ΤΙ ΔΗΛ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΚΑΝΤΖΟΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ .........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...