Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παναγιώτης Νίκας: «Ο Πέτρος Τατούλης διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια από τα δύο ΕΣΠΑ και δεν έχει να επιδείξει κανένα σημαντικό έργο» (vd)

Παναγιώτης Νίκας: «Ο Πέτρος Τατούλης διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια από τα δύο ΕΣΠΑ και δεν έχει να επιδείξει κανένα σημαντικό έργο» (vd)

Για τις βασικές προτεραιότητές του, εφόσον εκλεγεί Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, την ανάγκη να στηριχθεί η Αρκαδία από όλους τους νομούς της Περιφέρειας, αλλά και για τον Πέτρο Τατούλη μίλησε στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία» και στην Κατερίνα Νινιού ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, με τη στήριξη της ΝΔ, Παναγιώτης Νίκας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

  • «Οι κύκλοι στη ζωή μας πρέπει να κλείνουν. Είμαι 13 χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας, έδωσα ό,τι μπορούσα αλλά θεωρώ ότι πρέπει να προσέξει μια πιο φρέσκια ματιά για την πόλη και να της δώσει μια νέα προοπτική. Η πόλη έχει μπει στις ράγες ανάπτυξης.
  • Εγώ αν και ιδεολογικά δεν είμαι με την Κυβέρνηση, είχα μια καλή συνεργασία για το συμφέρον της πόλης. Η απλή αναλογική είναι το πλέον αντιδημοκρατικό σύστημα, διότι θα δώσει τη δυνατότητα στις ελάχιστες μειοψηφίες να επιβάλλουν συναλλαγή. Η κυβέρνηση επειδή δεν ελέγχει το χώρο της αυτοδιοίκησης, επινόησε αυτό το σύστημα που θα επιφέρει διαλυτικά φαινόμενα.
  • Σε επίπεδο περιφέρειας, πρέπει να γίνει καταγραφή δυνάμεων στον πρώτο γύρο και θα τα ξαναπούμε πριν το δεύτερο γύρο.
  • Για τη συνεργασία με τον Πέτρο Τατούλη, είπε ότι «έχω αποδείξει ότι είμαι συνεργάσιμος άνθρωπος. Με τον Πέτρο Τατούλη αισθάνομαι ότι δεν έχω καμία σχέση σε ιδεολογικό και πρακτικό επίπεδο. Όμως, εκτός από τους συνδυασμούς, υπάρχουν και τα άτομα.
  • Για το αν η Μεσσηνία θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση από την Αρκαδία. «Η Αρκαδία είναι το παράδειγμα πως με τα ρουσφέτια, τη φανφάρα και το σκόρπισμα των χρημάτων, δεν κάνεις τίποτα για το μέλλον. Η Αρκαδία έχει και περιφερειάρχη, περάσαν μεγάλοι πολιτικοί, και η Αρκαδία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα σε επίπεδο Πελοποννήσου. Στη Μεγαλόπολη έπεσαν 80.000.000 ευρώ από το λιγντόσημο κι αν πάτε εκεί να ψάξετε να βρείτε τα έργα, δεν θα βρείτε κανένα μεγάλο έργο. Η Αρκαδία πρέπει να προσέξουμε περισσότερο. Έχουμε λιγότερο τουρισμό απ’ ότι πριν από μία δεκαετία, έχουμε την περισσότερη ανεργία στην Τρίπολη. Όλοι οι νομοί πρέπει να συνεισφέρουν για να στηρίξουμε την Αρκαδία.
  • Ο Πέτρος Τατούλης διαχειρίστηκε δύο ΕΣΠΑ και εκατοντάδες εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν έχει να επιδείξει  κανένα σημαντικό έργο. Έχει το χειρότερο οδικό δικτύο, υπάρχουν προβλήματα διάβρωσης, δεν έγιναν έργα συγκράτησής των νερών. Όλα αυτά πρέπει να τα χτίσουμε από την αρχή.
  • Ο Περιφερειάρχης δεν σέβεται το δημόσιο χρήμα κι αυτός ήταν ένας λόγος σύγκρουσης με τη ΝΔ και της αποπομπής του από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αυτό έκανε και ως Υφυπουργός Πολιτισμού κι αυτό δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Μπορεί να κερδίζουμε ψήφους, αλλά σε γενικότερο επίπεδο δεν προσφέρουμε τίποτα. Λέει τώρα ότι θα κάνει Τράπεζα για να χαδεύει αυτιά και να πιστεύουν κάποιοι ότι θα δίνει χρήματα όπως γινόταν στο παρελθόν. Αυτό είναι λαϊκισμός.
  • Δεν μπορείς να λες ότι θα αντιμετωπίσω την ανεργία, επειδή πήγα και βρήκα έναν Δήμαρχο στην Κίνα, θα φτιάξει 5-6 εργοστάσια ή δεν μπορείς να έχεις τάξει στην μισή Πελοποννήσο ότι θα προσληφθεί στα σκουπιδοεργοστάσια.
  • Η σύγκρουση με τον Πέτρο Τατούλη ξεκίνησε το 2011 με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η Πελοποννήσος είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος και φέρει ακέραια την ευθύνη ο περιφερειάρχης και η χώρα μας πληρώνει 13.000.000 ευρώ το χρόνο σε πρόστιμα.
  • Ο κ. Τατούλης ξεκίνησε το 2011 για το έργο των σκουπιδιών και αυτή τη στιγμή είμαστε στα δικαστήρια. Ο Καχριμάνης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου ξεκίνησε το 2015 και από το 2018 το εργοστάσιο λειτουργεί κανονικά.
  • Για την Καλαμάτα η χώρα δεν πληρώνει πρόστιμα. Αν όλη η Πελοπόννησος, κάνει ότι έκανε η Καλαμάτα, η Ελλάδα δεν θα είχε πρόστιμα.
  • Εύχομαι να προχωρήσει η κεντρική διαχείριση παρά το γεγονός ότι έχω ενστάσεις για τη τιμή αλλά και για το γεγονός ότι θα παίρνουμε τα σκουπίδια από το Πορτοχέλι και το Δερβένι και θα τα κάνουμε βόλτα μέχρι τη Μεγαλόπολη και τη Μεσσηνία.
  • Για την κυρία Νικολάκου έχει αποστολή να υβρίζει όποιον έχει άλλη άποψη. Την αφήνω να εκτίθεται.
  • Να γίνουν αεροδρόμια παντού. Το κράτος πλέον δεν φτιάχνει αεροδρόμια. Όπου υπάρχει ελκυστικότητα να κινηθούν διαδικασίες και να πάνε οι διαδικασίες να τα φτιάξουν. Και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα περάσει σε λίγο σε ιδιώτες.
  • Η προτεραιότητα μου είναι η τακτοποίηση του οδικού δικτύου και χρειάζεται 200.000.000 ευρώ.
  • Ήμουν στη Βυτίνα, ο κόσμος έχει αγωνία για την κατάσταση που επικρατεί και για το μέλλον των παιδιών του. Γιατί να μην στηρίξουμε όσους ασχολούνται με την μελισσοκομία; Γιατί να μην δημιουργήσουμε ένα προπονητικό κέντρο να έρχονται ομάδες για προετοιμασία εδώ και να μην πηγαίνουν στα 3-5 Πηγάδια;
  • Η Πελοπόννησος έχει το 60% των αρχαιολογικών χώρων και την ίδια ώρα έχει το 2,64% του τουριστικούς εισοδήματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 23:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Πετρο είσαι δύναμη το ΠΑΣΟΚ είναι μαζί σου.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 19:49 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ , ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ! ΕΜΕΙΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Π Ε Τ Ρ Ο Τ Α Τ Ο Υ Λ Η !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 27 Απριλίου 2019 13:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλή Ανάσταση και καλή λευτεριά από την Τατουλοπαρεα τον Μάιο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 27 Απριλίου 2019 01:10 Σύνδεσμος σχολίου

    μπρρρρρ Το Τατουλισταν αντεπιτίθεται.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 21:01 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ . .....ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑ ΔΟΛΙΑΝΩΝ , ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟΥΛΕΙΟΝ , ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Π. ΧΑΡΙΝ , ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ , ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ , ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ , ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ , ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΛΠ. ΚΛΠ. . ......ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ........ ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ...........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...