Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Giulio Cappellini - Ο Παγκοσμίου φήμης εμβληματικός designer έρχεται στην Ελλάδα!

Giulio Cappellini - Ο Παγκοσμίου φήμης εμβληματικός designer έρχεται στην Ελλάδα!

Στα πλαίσια της συμμετοχής της, στο "100% Hotel Show" η RICHE και ο ιδρυτής της Μάρκος Βουζουνεράκης φιλοξενεί τον διεθνούς φήμης σχεδιαστή Giulio Capellini το Σάββατο 16/11/2019 και ώρα 14.00 στο Workshop Stage του εκθεσιακού κέντρου. Ο διεθνούς φήμης Designer και καλλιτεχνικός διευθυντής του ομώνυμου Brand επίπλου θα συνομιλήσει με το κοινό της έκθεσης, με κύριο άξονα το νέο του βιβλίο "The Cappellini Method", αποκαλύπτοντας τμήματα από το συναρπαστικό του περιεχόμενο. Για τη RICHE, η παρουσία του διακεκριμένου σχεδιαστή αποτελεί εφαλτήριο διαλόγου τέχνης και design με το ευρύτερο κοινό.

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο, η RICHE θα διαθέσει μέρος των εσόδων των πωλήσεων του βιβλίου "The Capellini Method" στο κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση "ΕΣΤΙΑ", με σκοπό τον εξοπλισμό της 4ης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική 

υστέρηση.

IMG 20191111 WA0003

Με σπουδές στην Αρχιτεκτονική, και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομώνυμης εταιρείας με έξδρα το Μιλάνο, ο Giulio Cappellini είναι μια εμβληματική μορφή στον παγκόσμιο χώρο του design. Κάθε νέα συλλογή δημιουργεί και μια νέα τάση, αφού η εταιρεία πλαισιώνεται - εκτός από τον ίδιο - από νέους ανθρώπους με όραμα. Οι δημιουργίες του συχνά περιγράφονται ως "μια ανάμεικτη σχέση, με το μινιμαλισμό να συμβαδίζει με την ποπ μόδα, την τεχνολογία και τις αμοιβαδικές φόρμες".

Το βιβλίο του είναι μια μοναδική μονογραφία, αφού ξεδιπλώνει την πολυδιάστατη προσωπικότητα του ανθρώπου που ισορροπεί τη δημιουργικότητα, το παγκόσμιο στυλ και το υψηλό επίπεδο στο design. Αποτελεί δε ορόσημο για κάθε σχεδιαστή, αρχιτέκτονα και διακοσμητή.

Το όνειρο του ιδρυτή της “Riche” Μάρκου Βουζουνεράκη ξεκίνησε από τα μετεφηβικά του χρόνια αφήνοντας την οικογενειακή επιχείρηση με γνώμονα να ακολουθήσει καθ ολοκληρίαν τη βαθιά του επιθυμία. Κυρίαρχος στόχος ήταν συνδυάσει τις εικαστικές τέχνες με το ντιζάιν δημιουργώντας. Στην γκαλερί του συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται κάθε είδους έργα απίστευτης αρμονίας και ωραιότητας. Ανάμεσά τους τα ΙCON, καλλιτεχνικά αντικείμενα δικής του εφεύρεσης, όπου ατσάλι γυαλί και ακρυλικό συνεργούν στην ανάδειξη ζωγραφικών έργων προσδίδοντάς τους μια άυλη φωτεινή  αύρα.

IMG 20191110 WA0004

«Η πραγματική εκπαίδευσή μου ήταν, εκτός από τις σπουδές, οι μεγάλες εκθέσεις ντιζάιν, η παρακολούθηση των διεθνών οργανισμών που δημιουργούσαν χρηστικά αντικείμενα», τονίζει ο ίδιος. «Με ενδιέφερε να δω την εξέλιξη τους στο χρόνο, τον τρόπο που αναπροσδιορίζονταν στην αρχιτεκτονική. Ο κάθε μεγάλος ντιζάινερ είχε ιδιαίτερες ποιότητες και τρόπους να αξιοποιεί τις κατασκευές του. Με ενδιέφεραν κυρίως οι φωτισμοί και σ’ αυτό έμαθα πολλά από τους φωτιστές θεάτρου. Η σκηνοθεσία του αντικειμένου, ο ιδιαίτερος τρόπος που αποκαλύπτεται στο χώρο τραβάει και κατευθύνει το βλέμμα. Ο φωτισμός αναδεικνύει, υπογραμμίζει, δραματοποιεί.

Οι μελέτες  μου ως προς τον φωτισμό και η αγάπη μου για τη ζωγραφική με ώθησαν να φανταστώ  το ΙCΟΝ, μια σύνθεση ζωγραφικής και βιομηχανικού προϊόντος. Δεν είναι μια εκλαΐκευση της Ζωγραφικής, αλλά μια πρόταση- πρόκληση στους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα γι αυτήν ακριβώς τη χρήση. Εκφράζονται βάση μιας άλλης δυναμικής,  να δημιουργήσουν κάτι πιο διακοσμητικό, ίσως πιο εύκολο, αλλά και ιδιαίτερα ελκυστικό. Το κάθε έργο είναι αυτόνομο. Ωστόσο το σχετικά μικρό μέγεθός του προσφέρει την δυνατότητα στο συλλέκτη να αποκτήσει περισσότερα από ένα, ίσως μάλιστα πολλά κομμάτια, και να επέμβει στη διάταξή τους κάνοντας δικές του  συνθέσεις στον ιδιωτικό του χώρο. Να συμβάλλει δηλαδή κι αυτός στην τελική έκβαση του έργου.

Ο ίδιος είχε την τύχη καταξιωμένοι καλλιτέχνες  όπως ο Constantin Xenakis, ο Δημήτρης Μυτάρας, η VASSILIKI, ο Γιώργος Ζογγολόπουλος, η Όπυ Ζούνη, ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο Γρηγόρης Λαγός, να ανταποκριθούν αυθόρμητα δημιουργώντας τα πρώτα έργα μεταφρασμένα σε ICON.

Στο εκθεσιακό περίπτερο B16-C12 της RICHE, άλλωστε, από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστεί το έργο του εικαστικού Γρηγόρη Λαγού με τίτλο "Λάθος Κλίμακα" , καθώς επίσης το "LATE", ενώ το Studio Basias θα εκθέσει για πρώτη φορά τη νέα του συλλογή με τίτλο "Equilibrium". Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι νέες τάσεις στον ξενοδοχειακό φωτισμό, μέσω των κορυφαίων οίκων στον χώρο του design, όπως Cappellini, Oluce, Nemo, Vibia, Catellani&Smith, LZF, Antonangeli, Prandina, τους οποίους και εκπροσωπεί η RICHE .

Η εικοσαετής καταξίωση της άλλωστε στον χώρο του φωτισμού του interior design και της τέχνης και η μακρόχρονη συνεργασία της με κορυφαίους οίκους του εξωτερικού καθώς και με καταξιωμένα αρχιτεκτονικά γραφεία, διασφαλίζουν τα απαραίτητα εχέγγυα για την παρουσία της στην premium έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στην Ελλάδα "100% Hotel Show".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...