Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Από πνευμονία πέθανε ο πιο μικρόσωμος άνθρωπος του κόσμου!

Από πνευμονία πέθανε ο πιο μικρόσωμος άνθρωπος του κόσμου!

Ο πιο μικρόσωμος άνθρωπος του κόσμου, που είχε την ικανότητα να βαδίζει, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, σε ηλικία μόλις 27 ετών, σε νοσοκομείο του Νεπάλ, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Καγκέντρα Θάπα Μάγκαρ, που είχε ύψος 67,08 εκατοστών, πέθανε στην Ποκάρα, μια πόλη που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κατμαντού. Ζούσε εκεί με τους γονείς του. Το τελευταίο διάστημα είχε νοσηλευτεί πολλές φορές με πνευμονία, όμως "αυτή τη φορά επηρεάστηκε και η καρδιά του", εξήγησε η αδελφή του, η Μαχές Θάπα Μάγκαρ.

Ο Καγκέντρα, το όνομα του οποίου είχε περιληφθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, είχε αναγνωριστεί το 2010, όταν έκλεισε τα 18 του, ως ο πιο κοντός εν ζωή άνθρωπος του κόσμου που διατηρούσε την ικανότητα να βαδίζει. Τότε, είχε φωτογραφηθεί κρατώντας ένα πιστοποιητικό λίγο μικρότερο σε μέγεθος από τον ίδιο.

Πολύ σύντομα όμως τον "εκθρόνισε" ο συμπατριώτης του, ο Τσάντρα Μπαχαντούρ Ντάνγκι, που είχε ύψος 54,6 εκατοστά. Όταν ο Τσάντρα πέθανε, το 2015, ο Καγκέντρα ανέκτησε τον "τίτλο" του.

"Ήταν τόσο μικροσκοπικός όταν γεννήθηκε, που τον κρατούσαμε στην παλάμη του χεριού. Δυσκολευόμασταν πολύ να του κάνουμε μπάνιο", αφηγήθηκε ο πατέρας του, ο Ρουπ Μπαχαντούρ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...