Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κατοικίδια | Έτσι θα τα φροντίσετε την περίοδο του κορωνοϊού (vd)

Κατοικίδια | Έτσι θα τα φροντίσετε την περίοδο του κορωνοϊού (vd)


Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας

Πιστοί στο έργο μας και εναρμονιζόμενοι με τις επικρατούσες συνθήκες σας παραθέτουμε ένα δεκάλογο κανόνων υγιεινής που αφορά στην αλληλεπίδρασή μας με τα ζώα αυτές τις δύσκολες ημέρες.
Αρχικά θα θέλαμε να επισημάνουμε και πάλι ότι, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως τώρα, τα ζώα συντροφιάς, τόσο αδέσποτα όσο και δεσποζόμενα, δεν αποτελούν πηγή μόλυνσης ή δεξαμενή επιβίωσης του νέου κορονοϊού SARS-Cov-2.

1. Μικρές βόλτες με λουρί κοντά στο σπίτι.

2. Αποφύγετε επαφές με άγνωστα ζώα. Η κοινωνικοποίηση του ζώου σας ας μπει σε δεύτερη μοίρα λόγω των έκτακτων μέτρων.

3. Κρατήστε απόσταση από άλλα άτομα και ζώα τουλάχιστον 2 μέτρων και μην επιτρέπετε να αγγίζουν το σκύλο σας άγνωστα άτομα.

4. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, τηρήστε τους κανόνες υγιεινής συλλέγοντας τα περιττώματα του ζώου σας. Συνιστάται  να χρησιμοποιείτε γάντια και αποφύγετε να αγγίξετε το πρόσωπό σας.

5. Αφού επιστρέψετε από τη βόλτα, καθαρίστε σχολαστικά τα πόδια του σκύλου σας με ειδικό σαμπουάν αραιωμένο με χλιαρό νερό, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και στεγνώστε πολύ καλά. Φυσικά πλύνετε πολύ καλά και τα δικά σας χέρια και φροντίστε να απολυμάνετε και το λουρί του σκύλου σας.

6. Ένα βρεγμένο με νερό πανί αποτελεί καλή επιλογή για να καθαρίσετε τη μουσούδα του σκύλου σας.

7. Δώστε τροφή και νερό σε αδέσποτα ζώα, αλλά μη παραλείπετε να ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής που αναφέρθηκαν παραπάνω. Συνιστάται να φοράτε γάντια αλλά αποφύγετε να αγγίξετε το πρόσωπό σας.

8. Καθαρίστε καθημερινά την αμμοδόχο της γάτας σας.

9. Πολλές γάτες συνηθίζουν να κάνουν βόλτα στον κήπο του σπιτιού ή και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, ιδιαίτερα στις ημιαστικές ή αγροτικές περιοχές. Αν δεν είναι δυνατόν να περιορίσετε τη γάτα σας, τις ημέρες αυτές συνιστάται να ακολουθείτε ό,τι αφορά ένα σκύλο (βλέπε οδηγία 5).

10. Τέλος, καλό είναι αυτό το διάστημα να αποφύγετε τις ιδιαίτερες εκδηλώσεις αγάπης με τα ζώα σας (φιλιά, γλείψιμο στο πρόσωπο, παροχή φαγητού από το πιάτο σας).

Οι στιγμές που διανύουμε είναι κρίσιμες και η συμβολή του καθενός μας στη μείωση της διασποράς του νέου κορονοϊού αποτελεί κοινωνική επιταγή για τη διασφάλιση τη υγείας όλων μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...