Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χάος και αίμα στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Φλόιντ (vd)

Χάος και αίμα στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Φλόιντ (vd)

Η οργή από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έφτασε μέχρι την εξώπορτα του Λευκού Οίκου, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον Πέτρος Κασφίκης.

Οι εικόνες που είδαν εχθές το φως της δημοσιότητας, έδωσαν την εντύπωση ενός κτιρίο που βρίσκεται υπό πολιορκία. 

Και παρά το τεταμένο κλίμα ο Ντόναλτ Τραμπ, έριξε λάδι στη φωτιά μέσω του twitter που αποκαλώντας ακροαριστερούς και ταραξίες όσους συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε οπαδούς του για αντισυγκέντρωση 

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται για 4 ημέρες και σε 32 διαφορετικές πόλεις, και ο κυβερνήτης της Μινεσότα κινητοποιεί το συνόλο της εθνοφρουράς παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 βράδυ έως 6 το πρωί.

Κινητοποίηση εκατοντάδων εθνοφρουρών και στη Τζώρτζια. Επίσης, διαδηλώσεις και ταραχές σε Σικάγο, Ινδιανούπολη, Νέα Ορλεάνη, Βοστώνη, Ρίτσμοντ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο πρόεδρος Τραμπ φαίνεται ότι επιλέγει την πυγμή. Όχι μόνο ειρωνεύεται τις τοπικές αρχές στη Μινεσότα και προειδοποιεί τους διαδηλωτές στο Λ. Οίκο, όπως είδαμε στο ρεπορτάζ του Πέτρου Κασφίκη, αλλά λέει ότι πρέπει να παταχθούν η αναρχία και οι λεηλασίες, περιγράφοντας τους διαδηλωτές ως ακροαριστερούς και ταραξίες.

Οι ταραχές ξέσπασαν στη σκιά του κορωνοϊου που έχει σκοτώσει 105.000 Αμερικανούς και της καραντίνας που έχει διχάσει τη χώρα, με ευθύνη και της κυβέρνησης Τραμπ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...