Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Όπως τα είπαν ... Ένα βιβλίο με όλα όσα  είπαν οι  πρωταγωνιστές του 1821

Όπως τα είπαν ...  Ένα βιβλίο με όλα όσα  είπαν οι  πρωταγωνιστές του 1821

 

 

Δελτίο Τύπου

 

 

Mια ξεχωριστή  πολυτελής έκδοση  κυκλοφορεί με όλα όσα είπαν και έγραψαν οι αγωνιστές του 1821 και  τα οποία έχουν καταγραφεί σε αυτή με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης.

 Στο λεύκωμα  επιχειρείται να φτάσουν  στον αναγνώστη  οι φράσεις και απόψεις των πρωταγωνιστών για όλα όσα συνέβησαν  aπό τα προεπαναστατικά χρόνια ως την απελευθέρωση. Φράσεις (άκρως διδακτικές για όλους την περίοδο  που διανύουμε)   που πέρασαν στην ιστορία ,χαρακτηρίζουν εκείνη την περίοδο και όσους έζησαν  σε αυτή,  και αποτελούν -200 χρόνια μετά-  τη χρυσή παρακαταθήκη των ηρώων του 1821 στις γενιές που  έρχονται.

Στο βιβλίο  "Όπως τα είπαν..."  παρουσιάζονται όλες οι περίοδοι της επανάστασης (καλές και κακές) μέσα από τα πρόσωπα εκείνα τα οποία   πρωταγωνίστησαν έμμεσα ή άμεσα πριν και μετά τον ξεσηκωμό.

Τα προεπαναστατικά και  επαναστατικά χρόνια, οι εμφύλιοι, ο ρόλος της Εκκλησίας , η απελευθέρωση  και όσα επακολούθησαν περνάνε μέσα από τις καταγραφές των ίδιων των ηρώων, των βιογράφων των, Ελλήνων και ξένων  παρατηρητών , ερευνητών και ιστορικών οι οποίοι μας "δίνουν" το άλλο πρόσωπο των ανθρώπων του αγώνα.

Στις 250 σελίδες του ο αναγνώστης μπορεί να έρθει σε επαφή με όλα  όσα είπαν γνωστοί και λιγότερο γνωστοί  ήρωες  προς εχθρούς και φίλους....Είναι  οι "ρήσεις" που  συνδέουν εκατοντάδες πρόσωπα τα οποία  αν και υπολείπονταν  των "καλαμαράδων" άφησαν την αιώνια σφραγίδα τους στη νεώτερη ιστορία της χώρας.

Από το "Κάλλιο 'ναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή" του Ρήγα Φεραίου ως το "έχουμε  πάρα πολύ ακριβά αγορασμένη την ελευθερία μας ,ώστε να μην την αφήσουμε να σκλαβωθεί χειρότερα " του Δημητρίου Υψηλάντη που σχολίαζε τον ρόλο των ξένων ,περνάει όλη η επανάσταση.Οι ηρωισμοί, οι διχόνοιες,   οι απογοητεύσεις.

"Η επανάστασις η ειδική μας δεν ομοιάζει με καμίαν απ' όσες γίνονται εις την Ευρώπην.Οι επαναστάσεις της Ευρώπης εναντίον των διοικήσεών των είναι εμφύλιος πόλεμος.Ο δικός μας  πόλεμος ήταν ο πλέον δίκαιος: ήταν έθνος με έθνος" .Στην ομιλία του στην Πνύκα ο Κολοκοτρώνης περιέγραψε με λόγια μεστά  την κοινωνική διάσταση της επανάστασης.

Ενώ ο Μακρυγιάννης έδωσε με τον δικό του τρόπο το πως πρέπει να  ενεργούμε ως λαός:"Είμαστε στο "εμείς" κι'οχι εις το "εγώ".Και εις το εξής να μάθωμεν γνώση ,αν θέλωμεν να φτειάσωμεν χωριόν, να ζήσωμεν  όλοι μαζί".

Αυτή η συμπυκνωμένη σοφία των πρωταγωνιστών του 1821 αποτυπώνεται  στις 250 σελίδες του βιβλίου των εκδόσεων της "Κιβωτού της Ορθοδοξίας" με τίτλο: "Οπως τα είπαν...".

"Όπως τα είπαν..."

Εκδόσεις Ορθόδοξη Κιβωτός ΑΕ.

Υμηττού 126 Αθήνα

τηλ.210-6923211

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τιμή: 20 ευρώ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...