Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παραληρεί ο Μπαχτσελί για την Επανάσταση του '21 στο Μοριά!

Παραληρεί ο Μπαχτσελί για την Επανάσταση του '21 στο Μοριά!

Με αφορμή τον βανδαλισμό ενός τζαμιού στην Κύπρο όπου άγνωστοι ανήμερα της 25ης Μαρτίου έγραψαν συνθήματα και ζωγράφισαν ελληνικές σημαίες, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, εθνικιστής πολιτικός, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, "ξέφυγε" στο twitter. 

Έγραψε:

 

"καταδικάζω τις επιθέσεις μίσους στο τζαμί της Λευκωσίας, στην Κύπρο. Αυτοί που φώναζαν συνθήματα μίσους με την αφορμή της επετείου των 200 ετών από την εξέγερση στον Μοριά και αυτοί που ζωγράφισαν σταυρούς με μπλε μπογιά στους τοίχους του τζαμιού είναι δειλοί και αμαρτωλοί".

Ακόμα κι αν παραβλέψουμε ότι την Εθνική Επανάσταση του 1821 ο κ. Μπαχτσελί της αποκαλεί "εξέγερση στον Μοριά", ο τούρκος εθνικιστής συνέχισε το παραλήρημα με εκφράσεις οι οποίες, αν και είναι εμφανές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό της χώρας του, σίγουρα θα ξυπνήσουν άσχημα συναισθήματα στην Ελλάδα.

Συνέχισε ο τουρκος εθνικιστής πολιτικός:  

"Η εξέγερση στο  Μοριά είναι μία από τις πιο αιματηρές και καταστροφικές καταστροφές οι οποίες έχουν σημαδέψει το τουρκικό έθνος. Και σε αυτή την εξέγερση έλαβε χώρα μία πραγματική γενοκτονία. Σχεδόν 40 χιλιάδες τούρκοι δολοφονήθηκαν. Η ανθρωπότητα είναι ακόμα σιωπηλή απέναντι σε αυτή τη μαζική δολοφονία.

Η συμβουλή μου προς τα εγγόνια των δολοφόνων είναι ότι δεν πρέπει να παρεξηγούν την υπομονή μας και να σταματήσουν τις προβοκάτσιες και τις παρενοχλήσει. Και αυτό γιατί η ρεβάνς για την εξέγερση στον Μοριά δεν έχει ακόμα γραφεί και ο λογαριασμός δεν έχει ακόα κλείσει.

Με αφορμή την περίσταση, εύχομαι το έλεος του αλλάχ στου μουσουλμάνους τούρκους οι οποίοι μαρτύρησαν στον Μοριά κατά την εξέγερση και πετάχτηκαν στο τούνελ της βίας και του τρόμου, και τους θυμάμαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Το αίμα μας είναι ακόμα στη γη και όταν η ώρα θα φτάσει, οι απέναντι θα πληρώσουν το τίμημα".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...