Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Google Earthquake System | Διαθέσιμη στην Ελλάδα η υπηρεσία που θα ειδοποιεί για σεισμό

Google Earthquake System | Διαθέσιμη στην Ελλάδα η υπηρεσία που θα ειδοποιεί για σεισμό

Μία νέα σημαντική υπηρεσία λάνσαρε η Google και μάλιστα η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες όπου θα λειτουργήσει.

Πρόκειται για το Google Earthquake System, το οποίο θα ενημερώνει για σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης.

Η υπηρεσία θα λειτουργεί μόνο για τους χρήστες που έχουν Android συσκευή και κάθε φορά που σημειώνεται σεισμός κοντά στο σημείο όπου βρίσκονται, θα λαμβάνουν ειδοποίηση στο κινητό τους. Φυσικά όσοι δεν επιθυμούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, θα μπορούν να τις απενεργοποιήσουν.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020, σε συνεργασία με το United States Geological Survey (USGS) και το Shake Alert, παρέχοντας έγκαιρες ειδοποιήσεις στους χρήστες Android στην Καλιφόρνια.

Στη συνέχεια, η υπηρεσία επεκτάθηκε στο Όρεγκον, ενώ μέσα στο Μάιο θα είναι διαθέσιμη και στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Εκτός της Ελλάδας, η Νέα Ζηλανδία είναι η άλλη χώρα που επεκτείνεται άμεσα η υπηρεσία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι έγκαιρες ειδοποιήσεις στην Ελλάδα και την Νέα Ζηλανδία χρησιμοποιούν τα επιταχυνσιόμετρα των έξυπνων κινητών Android ώστε να εντοπίζουν σεισμικά κύματα που υποδεικνύουν την πιθανότητα σεισμού.

Εάν το κινητό καταγράψει μια δόνηση την οποία «αντιλαμβάνεται» ως σεισμική, τότε στέλνει σήμα στο διακομιστή ανίχνευσης σεισμών, μαζί με υπόδειξη της περιοχής όπου σημειώθηκε η δόνηση.

Στη συνέχεια, ο διακομιστής διασταυρώνει τις πληροφορίες από πολλά κινητά ώστε να εντοπίσει το σεισμό, το μέγεθος του, και την ακριβή τοποθεσία του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...