Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Μη μ’ αφήσεις ποτέ» | Η καμπάνια της Lacta λέει όλη την αλήθεια για τις γυναικοκτονίες (vd)

«Μη μ’ αφήσεις ποτέ» | Η καμπάνια της Lacta λέει όλη την αλήθεια για τις γυναικοκτονίες (vd)

Σε ένα συνταρακτικό βίντεο τεσσάρων λεπτών παρουσιάζεται η ιστορία μιας καθημερινής κοπέλας, μιας γυναίκας που κακοποιήθηκε και τελικά σκοτώθηκε από τον σύντροφό της.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνεις τις τελευταίες ώρες η νέα ταινία μικρού μήκους της Lacta, που γυρίστηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου. Το φιλμ τεσσάρων λεπτών και τριών δευτερολέπτων αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που δολοφονείται από τον σύντροφό της, όταν εκείνη του ζητά να χωρίσουν.

Το φιλμ της Lacta ξεκινά με το ζευγάρι να ζει ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία, να κάνει διακοπές και να μετακομίζει στο δικό του σπίτι. Σε όλη τη διάρκεια αυτών των σκηνών, ο σύντροφος της νεαρής κοπέλας δε σταματά να της επαναλαμβάνει: «Θα είσαι δικιά μου, μόνο δικιά μου» και «Μη μ’ αφήσεις ποτέ».

Μία άβολη αλήθεια στην καμπάνια της Lacta

Οι ανέμελες στιγμές, όμως, δίνουν άμεσα τη θέση τους σε έντονες σκηνές ζήλιας και κακοποίησης. Ο σύντροφός της δεν την αφήνει να βγει με τις φίλες της, ούτε να μιλάει μόνη της στο τηλέφωνο, καθώς θεωρεί πως τον απατά. Της πετά ποτήρια, την κυνηγά μες στο σπίτι. Η κοπέλα κλειδώνεται τρομαγμένη σε ένα δωμάτιο για να ξεφύγει.

Στην τελευταία σκηνή της ταινίας, οι δυο τους βρίσκονται στο αυτοκίνητο του άντρα. Εκείνη του ζητά να χωρίσουν κι αυτός της επιτίθεται για ακόμη μία φορά. Αυτή τότε προσπαθεί να βγει από το αυτοκίνητο. Ο σύντροφός της την ακολουθεί και τη σπρώχνει στο γκρεμό. Την δολοφονεί.

Το φιλμ κλείνει με την πρωταγωνίστρια, που ερμηνεύει η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, να σημειώνει: «Έκανα τα πάντα, ή έτσι νόμιζα. Τώρα πια δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς».

13 γυναικοκτονίες σε έναν χρόνο

Η ταινία γυρίστηκε σε μια εποχή που οι γυναικοκτονίες και τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών είναι τόσο συχνά που γεννούν πραγματικά ερωτηματικά για το τι γίνεται αλλά και το τι γινόταν τόσα χρόνια. Από την Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, μέχρι τη Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο, δεκάδες γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους από κακοποιητικούς συντρόφους.

«Μέχρι σήμερα, μόνο το 2021, 13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί από εκείνους που υποτίθεται πως τις “αγαπούσαν”. Αυτό δεν είναι αγάπη» σημειώνεται στο τέλος του βίντεο, με τη Lacta να συμβουλεύει τις γυναίκες να απευθυνθούν στην οργάνωση Διοτίμα – Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα, σε περίπτωση που αναγνωρίσουν σημάδια ψυχολογικής και σωματικής βίας σε μια σχέση.

 

Πηγή: www.oneman.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...