Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Νίκος Φλώρος μίλησε διαδικτυακά σε σχολείο της Κρήτης για τη μοντέρνα τέχνη!

Ο Νίκος Φλώρος μίλησε διαδικτυακά σε σχολείο της Κρήτης για τη μοντέρνα τέχνη!
Ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους, διεθνούς φήμης, καλλιτέχνες, ο  Νίκος Φλώρος από την Τρίπολη,  ανταποκρίθηκε στο ψηφιακό κάλεσμα του σχολείου 2ο Βουτών Ηρακλείου Κρήτης, σε ένα κύκλο γνωριμίας με «Καλλιτέχνες του σήμερα και της μοντέρνας Τέχνης». 

-Τα παιδιά μελέτησαν σχέδια και έργα του καλλιτέχνη και, έπειτα δημιούργησαν τα δικά τους, με μοναδικό τρόπο. Χρησιμοποιώντας ένα καθημερινό υλικό, όπως εφημερίδες, μυήθηκαν στην τεχνική  του καλλιτέχνη και βίωσαν μια μοναδική εμπειρία καλλιτεχνικής έκφρασης. Τα παιδιά, κατά την διάρκεια  της διδακτικής αυτής ώρας, έθεσαν ερωτήσεις στον καλλιτέχνη  για την δημιουργία των έργων του καθώς και την καλλιτεχνική του πορεία. 

2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών

Η επαφή των μαθητών με τέτοιου επιπέδου καλλιτέχνες ανοίγει τους πνευματικούς και καλλιτεχνικούς τους ορίζοντες, δίνοντας στην εκπαίδευση μια δημιουργική ματιά στην σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό και δημιουργεί τους  σκεπτόμενους πολίτες του αύριο.

Ο Νίκος Φλώρος με σπουδές στην Γαλλία  είναι Έλληνας γλύπτης που είναι περισσότερο γνωστός για τη δημιουργία γλυπτών έργων με πρώτη ύλη αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών. Πρόκειται για μία τεχνική την οποία εμπνεύσθηκε ο ίδιος και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην Νέα Υόρκη το 2003. Τα έργα του  έχουν παρουσιαστεί σε παλάτια της Ευρώπης, μουσεία, ιδρύματα και γκαλερί του κόσμου. Το έργο του Νίκου Φλώρου, επιλέχθηκε από το εκπαιδευτικό σύστημα της Βραζιλίας ώστε να ενταχθεί στα σχολικά εγχειρίδια. Μετά από πολλές επιτυχημένες εκθέσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο διάσημος γλύπτης εκθέτει ξανά έργα του στην Ελλάδα στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Η τελευταία του  έκθεση φιλοξενείται στο Μουσείο Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» στην Καλαμάτα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τα τέλη του 2021 ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο εξωτερικό. 

 
 

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών ευχαριστεί τον καθηγητή εικαστικών κ.Σταθογιάννη Ιωάννη που μας έφερε σε επαφή με ένα καλλιτέχνη πολύ υψηλού επιπέδου ο οποίος  μας έκανε την μεγάλη τιμή να επισκεφθεί το σχολείο μας διαδικτυακά  και να συνομιλήσει με τα παιδιά για την σύγχρονη τέχνη. 

https://www.cretalive.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...