Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πως να προετοιμαστείς κατάλληλα για το εαρινό εξάμηνο

Πως να προετοιμαστείς κατάλληλα για το εαρινό εξάμηνο

Το εαρινό εξάμηνο μόλις ξεκίνησε και είσαι πιο αποφασισμένη από ποτέ να παρακολουθείς εντατικά τα μαθήματα αλλά και να κάνεις κάθε εργασία, υποχρεωτική και μη, για να πετύχεις στην

εξεταστική. Μην αποπροσονατολίζεσαι λοιπόν από τον στόχο σου αλλά προσπάθησε να τον κάνεις ευκολότερο. Οργάνωσε λοιπόν τη μέρα σου αλλά και το to do list σου για να πετύχεις τον στόχο σου.

Οι πειρασμοί, ειδικά αν είσαι φοιτητής σε μία πόλη διαφορετική από εκεί που μεγάλωσες, είναι πολλοί καθώς θέλεις να ανακαλύψεις νέα πράγματα με την παρέα σου και να απολαύσεις κάθε φοιτητικό πάρτυ και event. Μην ξεχνάς όμως τον στόχο σου και πως μπορείς να τα κάνεις όλα δατηρώντας τις ισορροπίες. Πως θα πετύχεις λοιπόν να είσαι dedicated στη σχολή σου χωρίς να γίνεις αιώνιος φοιτητής; Φυσικά με πρόγραμμα σην καθημερινότητα σου αλλά και τη σχολή σου!

Σημειώσεις

Όταν λέμε σημειώσεις δεν εννοούμε μόνο τις σημειώσεις που κρατάς κατά την παράδοση του μαθήματος και που θα σου φανούν χρήσιμες στο διάβασμα ή ακόμα και στην επανάληψη (!) τις εξεταστικής. Eννοούμε και τις σημειώσεις που πιθανόν κρατάς στο εβδομαδιαίο ημερολόγιο σου ή την ατζέντα σου με εξωτερικές δουλειές ή με προσωπικούς στόχους που θέτεις. Το σημειωματάριο και τα ημερολόγια είναι ό,τι πιο χρήσιμο σε θέμα οργάνωσης κατά τη διάρκεια τόσο του εξαμήνου όσο και της εξεταστικής.

Σωστή Διατροφή

Φυσικά δεν είμαστε ειδικοί για να ορίσουμε τι σημαίνει για τον καθένα ξεχωριστά «σωστή διατροφή». Αυτό που ξέρουμε όμως, είναι πως μία διατροφή, η οποία περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφών όπως όσπρια, φρούτα, λαχανικά, κρέας και ψάρι σίγουρα μπορεί να μας χαρίσει διαύγεια αλλά και συγκέντρωση. Μην ξεχνάς πως πριν ξεκινήσεις το διαβάσμα να έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα καθώς σε περίπτωση που φας πολύ σίγουρα θα θέλεις να ρίξεις έναν υπνάκο.

Extra Tip: Κατά τη διάρκεια του διαβάσματος, φρόντισε να έχεις μερικά snacks εύκαιρα όπως είναι οι ξηροί καρποί, οι μπάρες δημητριακών ή ακόμα και φρούτα όπως μπανάνες ή μήλα. Πρόσεχε όμως την ποσότητα για να μην ξεφύγεις!

Πρόγραμμα

Το να επικεντρωθείς λοιπόν στη σχολή σου και το διάβασμα ξέρουμε καλά πως είναι αρκετά δύσκολο. Αν δεν έχεις πρόγραμμα, είναι εύκολο να ξεφύγεις. Για αυτό λοιπόν, φρόντισε να προγραμματίζεις το τι έχεις να κάνεις από την προηγούμενη μέρα. Για παράδειγμα, μετά το μάθημα στη σχολή μπορείς να κανονίσεις έναν καφέ με τις κολλητές σου και το απόγευμα είτε θα μπροούσες να αφιερώσεις κάποιες ώρες στη γυμναστική ή και στο διάβασμα. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως κάθε μέρα δεν είναι η ίδια και πολλοί είναι οι πειρασμοί που μπορούν να σε παρασύρουν. Μην χάνεις όμως το στόχο σου και προσπάθησε να απολαμβάνεις κάθε στιγμή!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...