Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

H UNICEF στηρίζει τον θεσμό της αναδοχής και των εναλλακτικών μοντέλων παιδικής φροντίδας

H UNICEF στηρίζει τον θεσμό της αναδοχής και των εναλλακτικών μοντέλων παιδικής φροντίδας
O μήνας αυτός είναι αφιερωμένος στην μητέρα αλλά και στην οικογένεια, σε κάθε είδους οικογένεια που προσφέρει φροντίδα και αγάπη. Ένα πλέγμα προστασίας, αγάπης και αποδοχής για κάθε παιδί. 

Κάποια παιδιά στην Ελλάδα βρίσκονται μακριά από την οικογένειά τους γιατί αυτή δεν μπορεί να τα φροντίσει, με αποτέλεσμα να μένουν σε ιδρυματικές δομές φιλοξενίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να στερούνται την οικογενειακή θαλπωρή, ίσως και για το σύνολο της παιδικής τους ηλικίας.

Κανένα ίδρυμα, όσο καλό και αν είναι, δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει μια οικογένεια που προσφέρει αγάπη, σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με κυρίαρχο στόχο τη μεταρρύθμιση του συστήματος παιδικής προστασίας στην χώρα μέσω της δημιουργίας και ενίσχυσης εναλλακτικών μοντέλων που καθιστούν δυνατή τη σταδιακή εγκατάλειψη της ιδρυματικής φροντίδας.

Κάθε παιδί δικαιούται να μεγαλώνει σε ένα ασφαλές, φιλόξενο περιβάλλον και να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά εναρμονισμένες υπηρεσίες. 

Στηρίζουμε τον θεσμό της αναδοχής στην χώρα μας ώστε κάθε παιδί που ζει σε ίδρυμα στην Ελλάδα να βρει μια ανοιχτή αγκαλιά και να έχει την ευκαιρία να ζήσει την παιδική του ηλικία σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που θα του παρέχει αγάπη, καθημερινή, εξατομικευμένη φροντίδα και την υποστήριξη που χρειάζεται.

Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν και να αναπτύσσονται στην αγκαλιά μιας οικογένειας που τα αγαπά, τα καταλαβαίνει και τα υποστηρίζει. Αυτό αποτελεί το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών και για αυτό η αναδοχή πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων μοντέλων παιδικής προστασίας.

Στηρίξτε το έργο μας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...