Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πώς ένας νεφελοποιητής μπορεί να βοηθήσει με τον βήχα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα

Πώς ένας νεφελοποιητής μπορεί να βοηθήσει με τον βήχα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα

Ο βήχας και άλλες αναπνευστικές δυσκολίες μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα στον ιατρικό κόσμο. Η πιο κοινή αιτία του χρόνιου βήχα είναι το άσθμα- ωστόσο, υπάρχουν και άλλες αιτίες, όπως η

ΧΑΠ (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια), η πνευμονία, η βρογχίτιδα και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ). Πολλές φορές, όσοι πάσχουν από αυτές τις παθήσεις θα χρησιμοποιήσουν έναν εκνεφωτή για να ανακουφιστούν από τα συμπτώματά τους.

Αυτά τα προβλήματα μπορεί να οφείλονται σε διάφορα πράγματα, αλλά ένας τρόπος για να ανακουφιστούν τα προβλήματα είναι η χρήση ενός νεφελοποιητή.

Ο νεφελοποιητής https://www.germanos-medicals.gr/c/anarrofisi-nefelopiisi είναι ένα μικρό μηχάνημα που μετατρέπει το υγρό φάρμακο σε ομίχλη για να το αναπνεύσετε.  Μερικές φορές αποκαλείται "εισπνευστήρας" ή "αναπνευστική μηχανή".  Η θεραπεία με νεφελοποιητή χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενειών των πνευμόνων, όπως το άσθμα, το εμφύσημα, η βρογχίτιδα και η ΧΑΠ.

Ο αέρας που αναπνέουμε εισέρχεται από τη μύτη ή το στόμα μας. Ταξιδεύει κατά μήκος της τραχείας (τραχεία) προς τους πνεύμονές μας και στη συνέχεια εξέρχεται από τους πνεύμονες μέσω αεραγωγών που καταλήγουν σε μικροσκοπικούς σάκους αέρα που ονομάζονται κυψελίδες (al-ve-OH-lie). Όταν κάποιος δυσκολεύεται να αναπνεύσει, αυτό μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα με τη μύτη, το στόμα, την τραχεία ή τους πνεύμονες.

Όταν δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε κανονικά, ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει ένα μηχάνημα νεφελοποιητή. Ο νεφελοποιητής βοηθά στην παροχή φαρμάκων απευθείας στους πνεύμονές σας, εκεί όπου χρειάζονται περισσότερο. Ένας νεφελοποιητής μετατρέπει το συνταγογραφούμενο φάρμακο σε λεπτή ομίχλη ή ατμούς που εισπνέετε χρησιμοποιώντας μια μάσκα προσώπου ή ένα επιστόμιο. Σας δίνεται ένα διάλυμα εισπνοής όταν παραλαμβάνετε το μηχάνημα νεφελοποιητή. Αυτό το διάλυμα περιέχει το φάρμακο που χρειάζεστε για τη θεραπεία.

Γιατί μπορεί να χρειάζομαι έναν νεφελοποιητή;

Οι γιατροί συχνά συνταγογραφούν νεφελοποιητές για το άσθμα και άλλες πνευμονικές παθήσεις, όπως:

Βρογχιολίτιδα: Μια ιογενής λοίμωξη που προκαλεί οίδημα στους μικρούς αεραγωγούς των πνευμόνων (βρογχιόλια)

Βρογχίτιδα: Μια φλεγμονή των βρόγχων που προκαλείται από βακτηριακές ή ιογενείς λοιμώξεις ή περιβαλλοντικούς ερεθισμούς, όπως ο καπνός του τσιγάρου ή το νέφος, οι οποίοι δυσκολεύουν την αναπνοή

ΧΑΠ (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια): Κατάσταση κατά την οποία οι πνεύμονες γίνονται σιγά σιγά λιγότερο ικανοί να προσλάβουν οξυγόνο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η αναπνοή.

Οι νεφελοποιητές είναι διαθέσιμοι για αγορά και στο διαδίκτυο ως ιατρικά είδη https://www.germanos-medicals.gr/ . Κυκλοφορούν σε σταθερά ή φορητά μοντέλα και γενικά δεν είναι πολύ ακριβοί. Ένα σταθερό μοντέλο μπορεί να κοστίζει μόλις 20 ευρώ, ενώ οι φορητοί νεφελοποιητές υψηλής ποιότητας μπορούν να φτάσουν τα 100 ευρώ ή και περισσότερο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...