Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιατί κρατάμε σημειώσεις;

Γιατί κρατάμε σημειώσεις;

Ζούμε στην εποχή των πληροφοριών, αλλά δεν έχουμε πάντα χρόνο να τις επεξεργαστούμε όλες. Γι' αυτό πρέπει να κρατάμε

σημειώσεις.

Και λέγοντας να κρατάμε σημειώσεις δεν εννοούμε να γράφουμε μερικές λέξεις-κλειδιά ή φράσεις από μια διάλεξη ή ένα συνέδριο αλλά να κρατάμε σημειώσεις ως τρόπο επεξεργασίας και συγκράτησης των πληροφοριών.

Η τήρηση σημειώσεων είναι κάτι που όλοι οφείλουμε να κάνουμε γεγονός που μου ήρθε προσφάτως στον νου όταν ρωτήθηκα "Ποιες είναι οι καλύτερες εφαρμογές για σημειώσεις;" Αυτό με έκανε να σκεφτώ γιατί κάποιος πρέπει να κρατάει σημειώσεις και τι τις κάνει τόσο χρήσιμες.

Ακολουθεί η απάντησή μου: "Το να κρατάτε σημειώσεις είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να οικοδομήσετε γνώσεις με την πάροδο του χρόνου".

Οι σημαντικότεροι 2 λόγοι για τους οποίους πρέπει να κρατάτε σημειώσεις είναι οι εξής:

  1. Οι σημειώσεις σας βοηθούν να θυμάστε περισσότερα

Το να κρατάτε σημειώσεις αυξάνει την πιθανότητα να συγκρατήσετε αυτά που μαθαίνετε. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Princeton αποδεικνύει ότι οι φοιτητές που κρατούσαν γραπτές σημειώσεις σε τετράδια ή σημειωματάρια https://flexbook.gr/el/5-simiomatario  θυμόντουσαν περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με εκείνους που πληκτρολογούσαν σε φορητό υπολογιστή ή χρησιμοποιούσαν άλλες ψηφιακές συσκευές. Ο λόγος είναι ότι η καταγραφή των πραγμάτων σας αναγκάζει να σκεφτείτε αυτό που μαθαίνετε, γεγονός που δημιουργεί νοητικές συνδέσεις μεταξύ των νέων πληροφοριών και αυτών που ήδη γνωρίζετε.

  1. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις σημειώσεις σας οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε

Οι σημειώσεις είναι φορητές και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο (ή ακόμη και χωρίς). Αυτό διευκολύνει την ανασκόπηση των σημειώσεων όποτε τις χρειάζεστε - είτε πρόκειται για πριν από μια εξέταση είτε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης όπου θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις. Φυσικά αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές συσκευές μπορείτε να κρατάτε ημερολόγια https://flexbook.gr/el/6-imerologio ή άλλα προϊόντα σημειώσεων.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι περισσότεροι δεν είναι μεγάλοι οπαδοί της τήρησης σημειώσεων ενώ η ιδέα του να κουβαλούν τετράδια, ημερολόγια, σημειωματάρια και στυλό τους απωθεί. Κάντε μια αλλαγή στον τρόπο μελέτης σας και δοκιμάστε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας την καταγραφή σημειώσεων. Μόλις ανακαλύψετε την χρησιμότητά της θα ενθουσιαστείτε!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...