Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δώστε ένα σκανδιναβικό style στο σπίτι σας!

Δώστε ένα σκανδιναβικό style στο σπίτι σας!

Αν σας αρέσει το σκανδιναβικό design και θέλετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας με πρωτότυπο τρόπο, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Τα τελευταία χρόνια, έχει αλλάξει σημαντικά το ύφος της εσωτερικής διακόσμησης και πολλοί επιλέγουν μια πιο λιτή γραμμή προσέγγισης με άνετα έπιπλα και κεραμικά διακοσμητικά. Σε αυτό το design πρωταγωνιστούν τα ανοιχτά χρώματα σε υφάσματα και έπιπλα, η προσθήκη ξύλινων διακοσμητικών στοιχείων και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Για να πετύχετε ένα σκανδιναβικό style στο σπίτι σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 

 

Επιλέξτε τα χρώματα του χώρου

 

 

Τα χρώματα που θα επιλέξετε για τους τοίχους και τα έπιπλα θα πρέπει να κινούνται σε απλές γραμμές και σε μια παλέτα ουδέτερων χρωμάτων όπως το λευκό, το μπεζ, το γκρι, το ανοιχτό πράσινο και το ροζ. Επιλέξτε να κάνετε διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων στον ίδιο χώρο, τονίζοντας έναν τοίχο περισσότερο και κρατήστε μια ομοιομορφία στους άλλους τοίχους. Ομοίως, θα πρέπει να ακολουθήσετε και στα χρώματα που θα επιλέξετε για τα έπιπλα σας. Αν πρόκειται για μια κατοικία δίπλα στη θάλασσα επιλέξτε μπλε χρωματικούς συνδυασμούς ενώ αν πρόκειται για το σπίτι στην πόλη, επιλέξτε λευκά και γκρι χρώματα.

 

 

Τα έπιπλα θα αναδείξουν μοναδικά τον χώρο

 

 

Τα έπιπλα στο σκανδιναβικό τύπο διακόσμησης είναι συνήθως πολυμορφικά έπιπλα όπως καναπέδες που γίνονται κρεβάτια, τραπεζάκια με αποθηκευτικό χώρο και βιβλιοθήκες με ράφια για βιβλία και διακοσμητικά. Τα σκανδιναβικά έπιπλα έχουν ένα μοναδικό design με στόχο να τα κάνει ιδιαίτερα και πολύ εντυπωσιακά. Μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς στα έπιπλα, στα φωτιστικά εσωτερικού χώρου, και στα διακοσμητικά ώστε να πετύχετε αυτό το αποτέλεσμα. Η επιλογή των επίπλων θα πρέπει να γίνει με βάση τη λειτουργικότητα στον χώρο και όχι μόνο την εμφάνιση που έχουν.

 

 

Προσθέστε μοναδικά διακοσμητικά τοίχου

 

 

Οι κορνίζες τοίχου, τα κάδρα και οι πίνακες θα δώσουν μια ιδιαίτερη πινελιά στο σαλόνι σας. Σε αυτήν την τάση διακόσμησης, μια συχνή πρόταση είναι η προσθήκη κορνιζών στον τοίχο με φωτογραφίες και posters. Επίσης, μην ξεχάσετε να προσθέσετε στον χώρο σας καθρέφτες τοίχου ώστε να φωτίσουν μοναδικά το σπίτι. Τοποθετήστε τον καθρέφτη δίπλα ή απέναντι από την πόρτα εισόδου ώστε να μεγαλώσει τον χώρο σας ενώ ταυτόχρονα θα μπορείτε να επιμελείστε την εμφάνισή σας όταν φεύγετε από το σπίτι.

 

 

Μικρές λεπτομέρειες για υπέροχο αποτέλεσμα

 

 

Ενισχύστε την διακόσμηση του σπιτιού σας με υπέροχα ξύλινα διακοσμητικά, φυτά εσωτερικού χώρου και κεραμικά βάζα. Για ένα επιτυχημένο σκανδιναβικό design, τα ξύλινα και ψάθινα διακοσμητικά δεν θα πρέπει να λείπουν από τον χώρο σας. Με μικρές πινελιές όπως για παράδειγμα τα πόμολα της ντουλάπας, τα καπέλα των φωτιστικών, τα κουτιά αποθήκευσης και τα χαλάκια του σπιτιού θα έχετε πετύχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...