Τι συμβαίνει όταν το κινητό σας στέλνει διαφημίσεις γι’ αυτά που συζητούσατε πριν λίγο!

Σε εποχές που τα smartphones έχουν κατακλύσει τη ζωή μας, παρατηρείται το φαινόμενο, πολλοί όταν συζητούν ένα θέμα με φίλους, συναδέλφους ή την οικογένειά τους, να δέχονται στη συνέχεια διαφημίσεις στα social media, σχετικά με αυτό το θέμα που μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα έχουν συζητήσει!
Η εύκολη εξήγηση είναι ότι… «μας παρακολουθούν»!
Τι πραγματικά όμως συμβαίνει;
Ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας C.S.I., γνωστός και από την επιτυχημένη θητεία του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξηγεί:
“Νομίζετε ότι σας κρυφακούν. Δεν είναι απόλυτα έτσι. Το τηλέφωνο είναι αυτό που ακούει αυτά που λέμε γιατί έτσι είναι ρυθμισμένο και εμείς έχουμε αφήσει ανοιχτές τις πόρτες εισόδου του ήχου. Ναι, ακούνε τις συζητήσεις μας, τις επεξεργάζονται μέσω μηχανών αναζήτησης, ακούνε τι λέμε και μας δίνουν τη διαφήμιση που θέλουν. Έτσι λειτουργεί όλο αυτό. Αν μιλάς π.χ. για εκδρομή θα σου έρθει διαφήμιση για ξενοδοχεία. Το κινητό τηλέφωνο ακούει γιατί εμείς δεν το έχουμε ρυθμίσει να μην ακούει».
Δείτε αναλυτικά την απάντηση του Μ. Σφακιανάκη:
Σχετικά Άρθρα
- Παπαηλιού: "Η δικαστική τήβεννος δεν χορηγεί «ελευθέρας» για συμμετοχή σε πολιτικολογία"
- ΚΚΕ Αρκαδίας: "Έκλεισαν τις λιγνιτικές μονάδες και φέρνουν το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων"
- Επιδείξεις kiteboarding και freestyle ανέδειξαν τη δυναμική της Βόρειας Κυνουρίας ως εναλλακτικού προορισμού (εικόνες)
- Η αποστολή του Αστέρα AKTOR για το ματς Κυπέλλου με την Κηφισιά
- Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης