Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τελέσθηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στο Λουτράκι

Τελέσθηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, τελέσθηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού.

Πρώτος γάμος στο Λουτράκι

Το γάμο τέλεσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργος Γκιώνης και έγινε σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο. Ο γάμος που τελέστηκε σήμερα στο Λουτράκι είναι ο τρίτος πανελλαδικά !

Ο πολιτικός γάμος είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία χωρίς καμία παρέκκλιση, δηλαδή δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στον δήμο μας.

Τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθε το ζευγάρι και ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης τους υποδέχθηκε. Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων. Οι δύο κουμπάροι,έβαλαν τις βέρες στο ζευγάρι!

Η τελετή ήταν σεμνή και φάνηκε ότι ο Δήμαρχος Λουτρακίου τον αγκάλιασε με ευαισθησία.
Δεν προσπάθησε να υπεκφύγει να τελέσει την τελετή, θα μπορούσε να ορίσει κάποιον αντιδήμαρχο αν ήθελε! Μάλιστα επειδή η τελετή άργησε, περίμενε καρτερικά πάνω από μία ώρα για να τελέσει το μυστήριο.

Το νομοσχέδιο

Υπενθυμίζεται ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θεσπίστηκε με Νόμο από την Ελληνική Βουλή στις 15 Φεβρουαρίου 2024.Με το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» να γίνεται δεκτό επί της αρχής από την ολομέλεια της Βουλής στις 15 Φεβρουαρίου 2024, η Ελλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο και η πρώτη ορθόδοξη που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο, εισαγάγοντας τον κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου.

Το 2015 το σύμφωνο συμβίωσης νομιμοποιείται και για ζευγάρια του ίδιου φύλου, δίνοντας έτσι σε νοικοκυριά ομοφυλόφιλων ζευγαριών τη δυνατότητα για νομική προστασία σχεδόν ισάξια με παντρεμένα ζευγάρια του αντίθετου φύλου.

Ο πρώτος γάμος ομοφύλων στην Ελλάδα

Μόλις μερικές ώρες μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, δημοσιεύτηκε και η πρώτη αγγελία γάμου μεταξύ ομοφύλων.

Η δημοσιέυση έγινε στην εφημερίδα “Τα Νέα” στο φύλλο της Παρασκευής και “αποκάλυψε” οτι η τελετή θα λάβει χώρα στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για τον πολιτικό γάμο δύο ανδρών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, που θα τελέσει τον γάμο, τόνισε πως αυτή η ρύθμιση ήρθε να καλύψει ένα νομικό κενό.

Ο δεύτερος γάμος ομόφυλων, αλλά πρώτος γάμος γυναικών τελέστηκε στην Αθήνα από το δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα στις 8 Μαρτίου.

Χ@ρά

https://www.loutrakiblog.gr

23 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 18:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Όνος ύεται.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 16:23 Σύνδεσμος σχολίου

    13:16 Τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σου και χαλάω τα νεύρα μου. Έτσι κι αλλιώς, δεν πρόκειται να βγάλω άκρη. Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να βάλει μυαλό σε μία αμοιβάδα. Γίνεται; Δεν γίνεται. Πες του "φίλου σου του ψυχίατρου" ότι τον κόβω για κομπογιαννίτη και απατεωνάκο. Πάει η κοροϊδία στον κοσμάκη σύννεφο. Αυτόν συμβουλεύεται κόσμος; Αχ, Παναγία μου κακό που πάθανε. Τους γδύνει κυριολεκτικά

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 13:16 Σύνδεσμος σχολίου

    12:01 Ο φίλος μου ο ψυχίατρος διάβασε το τελευταίο σου σχόλιο και απλώς γέλασε. "Μην ασχολείσαι άλλο μαζί του, άστον να βρίζει ακόμα δέκα μέρες. Ψυχολογική προβολή ονομάζεται αυτό που κάνει και μεταφορά των προβλημάτων του στους άλλους από μηχανισμούς άμυνας απέναντι σε ενοχές και αρνητικά συναισθήματα;" μου είπε. Όσον αφορά τους φίλους σου τους ομοφυλόφιλους χέστηκα ότι κι αν είπαν, φίλοι σου είναι, ίδιοι με σένα είναι. Γράψε τώρα κι άλλα να ξεθυμάνεις, αν ξεθυμάνεις ποτέ μ' αυτά που κουβαλάς μέσα σου.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 12:01 Σύνδεσμος σχολίου

    11:27 Έχεις πολύ μεγάλο πρόβλημα. Διχασμένη προσωπικότητα λέγεται. Απορώ πώς δεν στο έχει βεβαιώσει ο φίλος σου ο ψυχίατρος. Μάλλον από σεβασμό δεν στο λέει γιατί έχει καταλάβει τι λόλα είσαι. Σου επισημαίνει κάποιος κάτι που δεν συμβαδίζει με αυτά που λες και γράφεις κι εσύ τον λες τρελλό και ανώμαλο. Κι εμένα λοιπόν μου είπαν κάποιοι γνωστοί μου ομοφυλόφιλοι που διάβασαν τα σχόλιά σου, ότι αν σε έιχαν μπροστά τους και τους ευχόσουν "καλούς απογόνους" θα σε έφτυναν κατάμουτρα. Το λιγότερο. Το περισσότερο να μην σου πω τι μου είπαν γιατί θα κοκκινήσεις. Και δεν μου λες, εκείνος ο φίλος σου ο ψυχίατρος τι είπε για σένα που σε αντίθεση με όσους γράφουν ανώνυμα, εσύ ο ξεχωριστός γράφεις όπως όλοι βλέπουμε με το ονοματεπώνυμό σου; Πώς σε χαρακτήρισε;Σε επαίνεσε ή σου έπλεξε το εγκώμιο και σου είπε και μπράβο;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 11:27 Σύνδεσμος σχολίου

    09:36 Να πας στον διάβολο και να μην γυρίσεις ποτέ. Φταίω εγώ που κάθομαι και συζητώ με τρελό και ανώμαλο. Έτσι μου είπε φίλος μου ψυχίατρος που του είπα να διαβάσει τα σχόλια. "Δεν θα τα έλεγε ποτέ επώνυμα αυτά, μπαίνουν στο διαδίκτυο και γράφουν ανώνυμα για να βγάλουν τα απωθημένα και τις διαταραχές τους", μου είπε ακόμα. Άντε χάσου πρωί πρωί νούμερο, που πετάς τη λάσπη και τα σκατά που κυλιέσαι στους άλλους!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 09:36 Σύνδεσμος σχολίου

    18:21 Καλά ρε συ, μπορεί να είσαι τόσο ηλίθιος; Όταν απευθύνεσαι σε δύο ομοφυλόφιλους άντρες ρε νούμερο δεν κάνεις τέτοιου αισχίστου είδους πλακίτσα ούτε για αστείο. Στάσου λοιπόν απέναντι σε δύο ομοφυλόφιλους και ευχήσου τους "καλούς απογόνους" να δούμε πόσο πολύ θα γελάσουν με το αστειάκι σου κι αν θα σε πλακώσουν στις κλοτσιές ή όχι. Τολμάς και συγκρίνεις κιόλας το περιστατικό αυτό με τη θεία σου που λες ότι της ευχήθηκες "καλούς απογόνους" όταν παντρεύτηκε στα εξήντα της. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο μόνο το διαταραγμένο σου μυαλό γνωρίζει. Βλάκα , ε βλάκα. Άει στο διάολο πρωί-πρωί ψυχάκια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 18:40 Σύνδεσμος σχολίου

    16:39 Που να τα ξέρω εγώ αυτά, ένας γέροντας 43 χρονών! Αλλά που να σου εξηγώ κι εγώ, άλλωστε δεν ήσουν εδώ για να δεις ποιος παρενόχλησε το παιδί μου, ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕ. Αν το κάνουν στο δικό σου παιδί, αν έχεις, τότε να μας διευκρινήσεις αν είναι ομοφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ, ή τραβεστί.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 18:21 Σύνδεσμος σχολίου

    16:46 Πάσχεις από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και όπως σωστά είπες κανένας ανισόρροπος δεν το παραδέχεται για τον εαυτό του και δείχνει τους άλλους. Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους και δεν ήταν παρά ένα αστείο αυτό που είπα "για καλούς απογόνους", όπως ευχήθηκα κάποτε αστειευόμενος στη θεία μου που έκανε δεύτερο γάμο στα εξήντα της. Αισθάνομαι την ανάγκη να πω, χωρίς να απολογούμαι κυρίως σε σένα, πως στην εφηβεία μου είχα στηρίξει ένα γειτονόπουλο που ήταν gay και ο περίγυρος το κορόιδευε και το έκανε δυστυχισμένο. Δεν μισώ και δεν σιχαίνομαι τους ανθρώπους που η φύση τους προσδιορίζει "αλλιώς", αηδιάζω όμως με επιθετικούς και μοβόρους σαν κι εσένα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 16:46 Σύνδεσμος σχολίου

    20:52 Αν δεν θέλεις να ασχοληθείς με σκ@τά φύγε τότε μπροστά από τον καθρέφτη για να μην τα βλέπεις ομοφοβικό σκ@τό. Διάβασε πάλι το ειρωνικό σχόλιό σου περί "καλών απογόνων" από τη μία και την απάντησή σου που λες ότι δεν είσαι ομοφοβικός και δεν κάνεις διακρίσεις μεταξύ ομοφυλόφιλων από την άλλη και θα καταλάβεις ποιός είναι το διαταραγμένο μυαλό. Εξάλλου κανένας ανισόρροπος δεν παραδέχεται ότι είναι ανισόρροπος. Περαστικά ομοφοβικό σκ@τό. Και πολύ ασχολήθηκα μαζί σου ψυχικά άρρωστε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 16:39 Σύνδεσμος σχολίου

    13:25 τα έχει μπερδέψει ελαφρώς το μυαλό σου. Καλά έκανες και ανησύχησες για το παιδί σου και κατήγγειλες αυτόν που το παρενόχλησε, αλλά είναι άλλο ο παιδόφιλος και ο παιδεραστής που του γουστάρουν τα μικρά παιδάκια κάθε φύλου και άλλο ο ομοφυλόφιλος που έλκεται από άτομα του ίδιου φίλου συνομήλικους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία από αυτόν. Όπως επίσης δεν έχουν καμία σχέση οι ομοφυλόφιλοι με τους τρανσέξουαλ ή τους τραβεστί. Αλλά τι να κάθομαι να σου εξηγώ τώρα. Από το σχόλιό σου και μόνο φαίνεται ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 13:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Πως μπορώ να τους βλέπω συμπαθητικά, όταν στο παρελθόν είχε προσεγγίσει το δικό μου παιδί κάποιος που δεν θα μπορούσα ποτέ να υποψιαστώ ότι δρούσε πονηρά και μάλιστα με τρόπο ανομολόγητο κι απίστευτο. Δεν έχει νόημα να μπω σε λεπτομέρειες, ευτυχώς ο Θεός με βοήθησε να αντιληφθώ τι συνέβαινε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και τον κατήγγειλα. Το παιδί μου όμως που ήταν πολύ μικρό τρόμαξε και για πολύ καιρό είχε άρνηση ακόμα και με τους συγγενείς. Δεν ξέρω τι να πω εδώ που έχει φτάσει η κοινωνία μας, από εμπειρία και μόνο συμβουλεύω τους γονείς να προσέχουν πολύ τα παιδιά τους.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 20:52 Σύνδεσμος σχολίου

    16:36 Τέτοιες απαντήσεις εισπράττει όποιος ασχολείται με διαταραγμένα μυαλά. Κυλίσου στο βόθρο σου ρε σίχαμα που θα μας κάνεις και αναλύσεις τύπου .... άντε και δεν έχω καμία όρεξη να ανακατευτώ πάλι με σκατά νυχτιάτικα!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 20:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο κρεβάτι τούς να κάνουν ότι θέλουν, μακριά όμως από τα παιδιά και εκκλησία.Ζουμε στην εποχή που την ανωμαλία θέλουν να την περάσουν σαν κάτι φυσιολογικό,

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 16:43 Σύνδεσμος σχολίου

    @11.43 Το ότι το σάιτ που πήρε τις φωτογραφίες τους έβαλε μωσαϊκό για να μη φαίνονται δεν σημαίνει ότι το έκαναν οι ίδιοι. Και στην τελική για ποιό λόγο να μην κρύβονται; Για να βγαίνουν κάποια κατακάθια κουτσομπόληδες σαν και σένα και τον 08:21 και να τους ξεφωνίζουν; Αφού είσαστε υπανάπτυκτοι και καράβλαχοι του κερατά. Μόνο και μόνο που γράφεις ότι "μέσα τους βαθιά ξέρουν αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό", απο εκεί κταλαβαίνει κανείς πόσο κομπλεξικός είσαι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 16:36 Σύνδεσμος σχολίου

    11:41 Προφανώς και δεν μπορούν να κάνουν παιδιά δύο άτομα του ίδιου φύλου ρε ομοφοβικό σκ@τό. Γι' αυτό υιοθετούν. Γι' αυτό και μόνο το λόγο το αισχρό ειρωνικό σχόλιό σου είναι φουλ ομοφοβικό. Όπως εξίσου ομοφοβικά είναι και τα σχόλια του τύπου "ποιός από τους δύο θα ντυθεί νυφούλα" όταν πρόκειται για γάμο μεταξύ δύο αντρών. Κάνεις ένα τέτοιο απαράδεκτο σχόλιο ευχόμενος σε δύο άντρες "καλούς απογόνους" και μετά λες ότι δεν είσαι ούτε ομοφοβικός, ούτε κάνεις διακρίσεις σε βάρος ομοφυλόφιλων. Αυτοαναίρεση λέγεται αυτό

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 13:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός της έννοιας ομοφοβία με την έννοια ομοαρνητισμός, καθώς με τη δεύτερη νοούνται οι περιπτώσεις, όπου κάποιος αντιτίθεται στην ομοφυλοφιλία θεωρώντας την αφύσικη συμπεριφορά, δίχως όμως να προβαίνει σε καμία αρνητική ενέργεια σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

  • Κώστας
    Κώστας Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 12:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουμε ίσα δικαιώματα,η αναγνώριση της συμβίωσης αυτής με ότι δικαιώματα απορρέουν μου φαίνεται φυσιολογική. Οι άνθρωποι αυτοί ζούνε μέσα στην κοινωνία μας και πληρώνουν φόρους όπως όλοι μας. Ευτυχισμένοι να ζησετε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 11:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Αφού χαίρονται γι'αυτό που κάνουν γιατί κρύβονται. Σε ένα γάμο κανονικό δείχνουν την χαρά τους παντού. Άρα κι αυτοί μέσα τους βαθιά ξέρουν αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 11:41 Σύνδεσμος σχολίου

    09:59 Σου ανταποδίδω στα μέγιστα τον χαρακτηρισμό, γιατί το ειρωνικό σχόλιό μου δεν έχει να κάνει με καμία ομοφοβία, αποστροφή, ή διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλοφίλων, αλλά με το γεγονός ότι δυο άτομα του ιδίου φύλου δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Είναι λάθος να το πω αυτό; Δηλαδή δεν μπορούμε να πούμε τα αυτονόητα; Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στη ζωή του και το σέβομαι, αντιδρώ όμως στο να μου προβάλλουν την όποια ιδιαιτερότητά τους ως πρότυπο και να επηρεάζουν μικρά παιδάκια με μη διαμορφωμένα ακόμη προσωπικότητα και χαρακτήρα. Και το έχω δει αυτό στην πιο σκληρή του μορφή, να προσεγγίζουν δηλαδή παιδιά με πονηρό σκοπό ομόφυλοι ως επί το πλείστον, αλλά και ετερόφυλοι.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 09:59 Σύνδεσμος σχολίου

    21:53 Ουστ ομοφοβικό σκ@τό

  • Αννα
    Αννα Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 09:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι Μυστήριο ο πολιτικός γάμος ομοφυλοφιλων ?
    Αγία Μυστήρια έχει μόνον η Ορθοδοξία !!!

  • Ευα
    Ευα Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 08:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί δεν μας δειχνετε ποιο ειναι το ζευγάρι να τους ευχηθούμε?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 21:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Να ζήσουνε και καλούς απογόνους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...