Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξαιρετικό βιβλίο για την εθελοντική προσφορά αίματος από την Κατερίνα Ντάση!

Εξαιρετικό βιβλίο για την εθελοντική προσφορά αίματος από την Κατερίνα Ντάση!
Το θέμα για την Αρκαδία είναι άκρως επίκαιρο, μιας και πριν από λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μία μεγάλη αιμοδοσία για παιδιά με νεοπλασταματικές ασθένειες.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι το κεντρικό μήνυμα στο το νέο λογοτεχνικό βιβλίο, της Κατερίνας Ντάση, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Εντύπωσις.
Ο τίτλος του είναι “Η γέφυρα της Ζωής” και η πλοκή της ιστορίας κινείται ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα, η οποία πλοκή εμπλουτίζεται με την εξαίρετη εικονογράφηση της Μαρίας Σινάνογλου.
Και το ταξίδι στη γέφυρα της Ζωής αρχίζει! Έχοντας ως στόχο να μεταδώσει σε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα την αξία του εθελοντισμού, της εθελοντικής συνείδησης, της αλληλεγγύης, κυρίως όμως της εθελοντικής προσφοράς αίματος που φτάνει να γίνεται η γέφυρα της ζωής όταν ο συνάνθρωπός μας έχει ανάγκη από μία φιάλη αίμα.
Ο τίτλος και μόνο προσδίδει και τον λόγο που γράφτηκε το παρόν βιβλίο, καθώς μία γέφυρα στήθηκε για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.
Με γλαφυρό τρόπο απαντώνται μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χορήγησης αίματος, την αιμοληψία, τις ομάδες αίματος, μέσω μιας όμορφης ιστορίας που διαδραματίζεται στην μυθική κοιλάδα Εθελουσία.
Ο μυθικός ποταμός Αχέροντας είναι το σύμβολο προσφοράς ζωής στην κοιλάδα Εθελουσία καθώς εκεί διαδραματίζεται όλη η πλοκή του παραμυθιού.
Η προσφορά αίματος και η μετάδοση του μηνύματος πως όλοι πρέπει να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες αποτελεί και το κεντρικό μήνυμα της όμορφης αυτής ιστορίας που ενέχει μυθολογικά και τοπικά στοιχεία από την μυθική Αχερουσία λίμνη, τη σημερινή εύφορη κοιλάδα του Φαναρίου του Ν. Πρέβεζας, εκεί που ο μυθικός ποταμός Αχέροντας έχει γράψει την δική του μεταφυσική ιστορία.
12311853 1062085467159668 481176147 o
Δύο παιδιά λοιπόν, ο Εθελοντής από τη Χώρα της ζωής και η Αμηχανία από τη Χώρα της θλίψης και του πόνου γίνονται πολύ καλοί φίλοι και είναι οι κεντρικοί ήρωες στο βιβλίο, προερχόμενοι από τις δύο χώρες που δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους για πολλά χρόνια.
Μία απρόσμενη όμως εξέλιξη θα ενώσει τους δύο λαούς και το μήνυματα του εθελοντισμού και της προσφοράς θα γίνουν το κεντρικό σύνθημα των δύο λαών που τελικά θα ομορφύνουν τη ζωή τους και θα την κάνουν πιο ανθρώπινη.
Αυτπό που άλλωστε χρειάζεται η ζωή μας σήμερα, καθώς γκρίζα και απαισιόδοξη είναι με τα πλείστα και δύσκολα προβλήματα που ανιτμετωπίζουμε καθημερινά.
Πρόκειται για μια ιστορία που αξίζει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους για τα μηνύματα εθελοντισμού που περνά. Κυρίως όμως για την μεγάλη σημασία της μη αμειβόμενης εθελοντικής προσφοράς αίματος που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας, ώστε να καταστεί αυτάρκης σε ποσότητες αίματος.
Το βιβλίο θα ταξιδέψει σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας μέσω πολλών βιβλιοπαρουσιάσεων, σαν τη φλόγα αγάπης της Λαμπαδηδρομίας που δοργανώνεται κάθε χρόνο από την ΠΟΣΕΑ και ζεσταίνει όλες τις ανθρώπινες καρδιές.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουμε τη χαρά να να ταξιδέψουμε μέσω της γέφυρας ζωής στον κόσμο που όλοι ονειρευόμαστε, πιο ανθρώπινο και πιο ευτυχισμένο.
Κεντρική διάθεση και διανομή του βιβλίου οι εκδόσεις Εντύπωσις: Περιφερειακή οδός Άρτας, τηλ. επικοινωνίας: 2681023010 e- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και η συγγραφέας Κατερίνα Ντάση. Τηλ. Επικοινωνίας: 6983691161
http://www.entiposis.gr/in.../gallery-categories/first-gallery
 
Λίγα λόγια για την εκπαιδευτικό - συγγραφέα Κατερίνα Ντάση
12208449 1049760945058787 6636825083778266276 n
Η Κατερί α Ντάση κατάγεται από το Φανάρι του Δ. Πάργας και το επάγγελμά της είναι δασκάλα.
Κάτοχος μεταπτυχικαού διπλώματος στις “Κοινωνικές Επιστήμες και Παιδεία” με πολυετή διαδακτική πείρα, η προσφορά της στην εκπαίδευση εκδηλώνεται και με τη συγγραφή θεατρικών έργων αλλά και διηγημάτων και παραμυθιών, καθώς και τοπικής ιστορίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...