Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέος μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία - Δείτε βίντεο!

Νέος μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία - Δείτε βίντεο!
Νέος μεγάλος σεισμός της τάξεως των 7,1 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Ιαπωνία, στην ίδια περιοχή που επλήγη και από τον χτεσινό σεισμό.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εστιακό βάθος 40 χιλιομέτρων, ενώ οι τοπικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι που λίγο αργότερα αποσύρθηκε από την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν αναφορές για τραυματίες και εγκλωβισμένους ανθρώπους.
Ηδη, από τη χθεσινή δόνηση, περίπου 44.000 άτομα έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους ενώ πάνω από 100 μετασεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί.Το χρονικό του χτεσινού σεισμού
Τουλάχιστον εννέα νεκροί και περισσότεροι από 800 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από τον σεισμό των 6.5 ρίχτερ που έπληξε τη νότια Ιαπωνία. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Αρχές της χώρας, οι πυρηνικές εγκαταστάσεις παραμένουν ασφαλείς.
Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση εκφράζονται φόβοι πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια. Την ίδια στιγμή, το CNN αναφέρει πως στο Κουμαμότο νοσηλεύονται 135 άτομα στο νοσοκομείο. Επίσης η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για μετασεισμούς που θα απασχολήσουν την περιοχή όλη την εβδομάδα
Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 21.26, τοπική ώρα (15.26 ώρα Ελλάδας). Ακολούθησαν πολλές μετασεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων μία ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών (στις 22.07, τοπική ώρα) και άλλη μία 6,4 βαθμών (τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, 18.00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας.
Η υπηρεσία προειδοποίησε ότι αναμένει πολλούς μετασεισμούς επί τουλάχιστον μία εβδομάδα και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν ψύχραιμοι.
Το NHK έκανε επίσης λόγο για τρεις πυρκαγιές και έναν εκτροχιασμό ταχείας αμαξοστοιχίας στο Σινκάνσεν. Το τρένο δεν μετέφερε επιβάτες όμως όλα τα δρομολόγια διακόπηκαν προκειμένου να επιθεωρηθούν οι γραμμές, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα στην Ιαπωνία όταν σημειώνονται ισχυροί σεισμοί. Αναφέρθηκαν επίσης διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Η εταιρεία Kyushu Electric Power, που διαχειρίζεται τις πυρηνικές μονάδες της επαρχίας, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Σεντάι, όπου βρίσκονται οι δύο εν λειτουργία πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ιαπωνίας. "Εξετάζουμε αν η δόνηση είχε κάποια επίπτωση στον σταθμό, όμως προς το παρόν λειτουργεί κανονικά", ανέφερε ένας υπεύθυνος της εταιρείας.
Στο βίντεο φαίνονται οι εικόνες «Αποκάλυψης» από τον χτεσινό σεισμό που έπληξε την Ιαπωνία καθώς και το πλήθος των ζημιών.

Φωτογραφία από το χτεσινό σεισμό - Πηγή: REUTERS
Πηγή: http://www.cnn.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...