Menu
RSS
Τετάρτη, 17/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας Τραμπ, μετά την ορκωμοσία του!

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας Τραμπ, μετά την ορκωμοσία του!

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας που πραγματοποίησε μετά την ορκωμοσία του ο Ντόναλντ Τραμπ την

Παρασκευή.

“Πρόεδρε του Ανώτατου Δικαστηρίου Ρόμπερτς, πρόεδρε Κλίντον, πρόεδρε Μπους, πρόεδρε Ομπάμα, συμπολίτες Αμερικανοί και άνθρωποι όλου του κόσμου, σας ευχαριστώ.

Εμείς, όλοι οι πολίτες της Αμερικής, είμαστε ενωμένοι σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια να ξαναχτίσουμε την χώρα μας και να αποκαταστήσουμε τις υποσχέσεις μας προς όλους τους ανθρώπους μας.

Μαζί, θα καθορίσουμε το μέλλον της Αμερικής και του κόσμου για τα επόμενα πολλά χρόνια. Θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, θα αντιπαλέψουμε τις δυσκολίες, αλλά θα τελειώσουμε τη δουλειά μας.
Κάθε τέσσερα χρόνια, συγκεντρωνόμαστε σε αυτά τα σκαλιά για να πραγματοποιήσουμε την ομαλή και ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας, και είμαστε ευγνώμονες προς τον πρόεδρο Ομπάμα και την πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα για την ευγενική βοήθειά τους σε όλη αυτή τη μετάβαση. Ηταν υπέροχοι. Σας Ευχαριστώ.

Η σημερινή τελετή, όμως, έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι σήμερα, δεν μεταφέρουμε την εξουσία από κυβέρνηση σε μια άλλη ή από το ένα κόμμα στο άλλο, αλλά μεταφέρουμε την εξουσία από την Ουάσιγκτον και τη δίνουμε πίσω σε σας, στους ανθρώπους.

Για πάρα πολύ καιρό, μια μικρή ομάδα στην πρωτεύουσα του έθνους μας έχει αποκομίσει τα κυβερνητικά οφέλη, ενώ οι άνθρωποι έχουν επιβαρυνθεί με το κόστος. Η Ουάσιγκτον άνθισε, αλλά οι άνθρωποι δεν μοιράζονται τον πλούτο της. Οι πολιτικοί ευημερούσαν, αλλά θέσεις εργασίας έφευγαν και τα εργοστάσια έκλειναν. Το κατεστημένο προστάτευε τον εαυτό του, αλλά όχι τους πολίτες της χώρας μας. Οι νίκες τους δεν ήταν νίκες σας, οι θρίαμβοί τους, δεν θρίαμβοί σας. Και ενώ αυτοί γιόρταζαν στην πρωτεύουσα του έθνους μας, υπήρχαν πολύ λίγα να οι αγωνιζόμενες οικογένειες στον τόπο μας.

Αυτό όλο θα αλλάξει ξεκινώντας από αυτή τη στιγμή και τώρα, επειδή αυτή η στιγμή είναι η στιγμή σας και ανήκει σε σας.

Ανήκει σε όλους που συγκεντρώθηκαν σήμερα και όλους όσοι μας παρακολουθούν κατά μήκος της Αμερικής. Αυτή είναι η ημέρα σας. Αυτοί είναι δικοί σας εορτασμοί. Και αυτές, οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι η χώρα σας.

Αυτό που πραγματικά έχει σημασία δεν είναι ποιος ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά εάν η κυβέρνηση ελέγχεται από τους ανθρώπους.

Η 20η Ιανουαρίου του 2017 θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη ως η ημέρα που οι άνθρωποι έγιναν κυρίαρχοι αυτού του έθνους και πάλι.

Οι ξεχασμένοι άντρες και γυναίκες της χώρας μας δεν θα είναι πια ξεχασμένοι.

Ολοι ακούν εσάς αυτή τη στιγμή. Ηρθατε κατά δεκάδες εκατομμύρια για να γίνεται μέρος ενός ιστορικού κινήματος, το οποίο ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί.

Στο επίκεντρο αυτού του κινήματος είναι η σημαντική πεποίθηση, ότι ένα έθνος υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες του. Οι Αμερικανοί θέλουν σπουδαία σχολεία για τα παιδιά τους, ασφαλείς γειτονιές για τις οικογένειές τους, καθώς και καλές θέσεις εργασίας για τον εαυτό τους. Αυτά είναι απλά και λογικά αιτήματα των δικαίων ανθρώπων.

Αλλά για πολλούς πολίτες μας ισχύει μια διαφορετική πραγματικότητα: μητέρες και παιδιά είναι παγιδευμένοι στη φτώχεια στις μητροπόλεις μας.

Σκουριασμένα εργοστάσια είναι διάσπαρτα σαν επιτύμβιες στήλες ανά τον τόπο μας. Ενα εκπαιδευτικό σύστημα γεμάτο με χρήματα, αλλά που αφήνει τους νεαρούς και όμορφους μαθητές στερημένους από γνώσεις. Και το έγκλημα, οι συμμορίες και τα ναρκωτικά που έχουν κλέψει τόσες πολλές ζωές και στέρησαν από τη χώρα μας ένα ανεκμετάλλευτο δυναμικό.

Αυτό το Αμερικανικό μακελειό σταματά εδώ και σταματά τώρα.

Είμαστε ένα έθνος και ο πόνος τους είναι και δικός μας. Τα όνειρά τους είναι τα όνειρά μας. Η επιτυχία τους θα είναι η επιτυχία μας. Μοιραζόμαστε μία καρδιά, ένα σπίτι και ένα ένδοξο πεπρωμένο. Ο όρκος που δίνω σήμερα είναι όρκος υποταγής σε όλους τους Αμερικανούς.

Για πολλές δεκαετίες, πλουτίσαμε την ξένη βιομηχανία σε βάρος της Αμερικανικής βιομηχανίας. Επιδοτήσαμε τους στρατούς άλλων χωρών, ενώ αδειάσαμε τον στρατό μας. Υπερασπιστήκαμε τα σύνορα άλλων χωρών ενώ αρνηθήκαμε να υπερασπιστούμε τα δικά μας.

Και ξοδέψαμε τρισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό τη στιγμή που οι υποδομές της Αμερικής έχουν βυθιστεί στην ερείπωση και τη φθορά. Κάναμε άλλες χώρες πλούσιες, ενώ ο πλούτος, η ισχύς και η εμπιστοσύνη για τη χώρα μας χάνονταν στον ορίζοντα.

Ενα προς ένα τα εργοστάσια έκλεισαν και δεν υπήρξε ούτε μία σκέψη για τα εκατομμύρια των Αμερικανών εργατών που αφέθηκαν πίσω. Ο πλούτος της μεσαίας τάξης αποσπάστηκε από τα σπίτια της και ανακατευθύνθηκε ανά τον κόσμο.

Αλλά, αυτό είναι παρελθόν. Και τώρα, κοιτάμε μόνο προς το μέλλον.

Συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα για να εκδώσουμε ένα νέο διάταγμα που θα ακουστεί σε κάθε πόλη, σε κάθε ξένο κεφάλαιο και σε κάθε αίθουσα της εξουσίας. Από αυτήν την ημέρα προς τα εμπρός, ένα νέο όραμα θα διέπει τη γη μας. Από αυτήν την ημέρα και πλέον, πρόκειται να είναι μόνο η Αμερική πρώτα, πρώτα η Αμερική.

Κάθε απόφαση για το εμπόριο, τους φόρους, την μετανάστευση, τα ξένα συμφέροντα θα παρθεί για να ευνοήσει τους Αμερικανούς εργαζόμενους, τις Αμερικανικές οικογένειες. Πρέπει να προστατέψουμε τα σύνορά μας από τη λεηλασία που κάνουν οι άλλες χώρες στα προϊόντα μας, από την κλοπή των εταιρειών μας από την καταστροφή των θέσεων εργασίας μας.

Η προστασία θα οδηγήσει σε σπουδαία ευημερία και ισχύ. Θα παλέψω για εσάς με κάθε ανάσα τους σώματός μου και δεν θα σας απογοητεύσω ποτέ.

Η Αμερική θα αρχίσει να κερδίζει και πάλι, θα νικάει όπως ποτέ στο παρελθόν.

Θα ανακτήσουμε τις θέσεις εργασίας μας. Θα ανακτήσουμε τα σύνορά μας. Θα ανακτήσουμε τον πλούτο μας. Και θα ανακτήσουμε τα όνειρά μας.

Θα κτίσουμε νέους δρόμους και λεωφόρους και γέφυρες και αεροδρόμια και σήραγγες και σιδηρόδρομους κατά μήκος του υπέροχου έθνους μας. Θα αποσύρουμε τους ανθρώπους από τα επιδόματα και θα τους πάμε πίσω στην δουλειά., θα ξαναχτίσουμε τη χώρα μας με αμερικανικά χέρια και αμερικανική εργασία.

Θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες. Αγοράστε Αμερικανικά και προσλάβετε Αμερικανούς.
Θα επιδιώξουμε φιλία και καλής θέληση με τα έθνη του κόσμου, αλλά θα το κάνουμε με την προϋπόθεση ότι είναι δικαίωμα όλων των εθνών να θέσουν πρώτα τα δικά τους συμφέροντα. Εμείς δεν επιδιώκουμε να επιβάλουν τον τρόπο ζωής μας σε κανέναν, αλλά προτιμούμε να το αφήσουμε να λάμψει ως παράδειγμα. Εμείς θα λάμψουμε ώστε οι υπόλοιποι να ακολουθήσουν.

Θα ενισχύσουμε τις παλιές μας συμμαχίες και θα δημιουργήσουμε καινούριες και θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο ενάντια στην ριζοσπαστική Ισλαμική τρομοκρατία, την οποία θα εξαφανίσουμε από το πρόσωπο της Γης.

Και θεμέλιος λίθος της πολιτικής μας θα είναι η συνολική πίστη στις Ηνωμένες Πολιτείες, και μέσα από την πίστη στη χώρα μας, θα ανακαλύψουμε και πάλι την πίστη ο ένας με τον άλλον. Οταν ανοίγεις την καρδιά σου στον πατριωτισμό δεν υπάρχει χώρος για προκατάληψη.

Η Βίβλος μας λέει πόσο ευχάριστο και καλό είναι όταν οι άνθρωποι του Θεού ζουν μαζί ενωμένοι. Πρέπει να εκφράσουμε τις σκέψεις μας ανοιχτά, να συζητήσουμε τις διαφωνίες μας, αλλά πάντα να εκφράζουμε αλληλεγγύη. Οταν η Αμερική είναι ενωμένη, τότε η Αμερική είναι εντελώς ασταμάτητη.
Δεν θα υπάρχει φόβος. Είμαστε προστατευμένοι και πάντα θα είμαστε προστατευμένοι. Θα είμαστε προστατευμένοι από τους σπουδαίους άντρες και γυναίκες του στρατού μας και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Και, κυρίως, θα είμαστε προστατευμένοι από τον Θεό.

Τέλος, πρέπει να σκεφτόμαστε πολλά και να ονειρευόμαστε ακόμα περισσότερα. Στην Αμερική, κατανοούμε ότι ένα έθνος ζει μόνο για όσο αγωνίζεται. Δεν θα ανεχτούμε πια τους πολιτικούς που συνεχώς μιλάνε και δεν πράττουν, συνεχώς παραπονιούνται, αλλά ποτέ δεν κάνουν κάτι για αυτό.
Ο καιρός για κενές κουβέντες έφτασε στο τέλος του. Τώρα έφτασε η ώρα για δράση.

Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πει τι δεν μπορεί να γίνει. Καμία πρόκληση δεν μπορεί να σταθεί εντιμέτωπη με την καρδιά, τον αγώνα και το πνεύμα της Αμερικής. Δεν θα αποτύχουμε. Η χώρα μας θα αγωνιστεί και θα ευημερήσει και πάλι.

Στεκόμαστε στην αρχή μιας νέας χιλιετίας, έτοιμοι να ξεκλειδώσουμε τα μυστήρια του διαστήματος, να απελευθερώσουμε την γη από τη μιζέρια των ασθενειών και να αξιοποιήσουμε την ενέργεια, τις βιομηχανίες και τις τεχνολογίες του αύριο. Μία νέα εθνική υπερηφάνεια θα αναδεύεται τους εαυτούς μας, θα εξυψώσει τα αξιοθέατα μας και θα θεραπεύσει τις διαφορές μας.

Είναι καιρός να θυμηθούμε αυτή την παλιά σοφία των στρατιωτών μας, πως είτε είμαστε μαύροι είτε καφέ είτε λευκοί, όλοι ματώνουμε με το ίδιο κόκκινο αίμα των πατριωτών.

Ολοι απολαμβάνουμε τις ένδοξες ελευθερίες και όλοι χαιρετίζουμε την ίδια σπουδαία αμερικανική σημαία.
Και είτε ένα παιδί έχει γεννηθεί στο Ντιτρόιτ είτε στη Νεμπράσκα, κοιτούν τον ίδιο ουρανό τη νύχτα, έχουν τα ίδια όνειρα στις καρδιές τους και είναι εμποτισμένα με την αναπνοή της ζωής από τον ίδιο παντοδύναμο δημιουργό.

Ετσι, όλοι οι Αμερικανοί σε κάθε πόλη κοντά και μακριά, μικρή και μεγάλη, από βουνό σε βουνό, από ωκεανό σε ωκεανό, ακούστε αυτές τις λέξεις: Δεν θα αγνοηθείτε ξανά.

Η φωνή σας, οι ελπίδες σας και όλα τα όνειρά σας θα καθορίσουν το μέλλον της Αμερικής μας. Και το κουράγιο σας και η καλοσύνη σας και η αγάπη σας θα μας καθοδηγούν για πάντα.

Μαζί θα κάνουμε την Αμερική δυνατή ξανά. Θα κάνουμε την Αμερική πλούσια ξανά. Θα κάνουμε την Αμερική περήφανη ξανά. Θα κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά. Και ναι, μαζί θα κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά.

Σας ευχαριστώ. Ο Θεός να σας ευλογεί. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική.”

 

Πηγή:https://www.ekirikas.com

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...