Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε «μπλε συναγερμό» η Κίνα | Στους 21 οι νεκροί από τη χιονόπτωση και το τσουχτερό κρύο! (vd)

Σε «μπλε συναγερμό» η Κίνα | Στους 21 οι νεκροί από τη χιονόπτωση και το τσουχτερό κρύο! (vd)

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν την Κίνα συνεχίζουν να προκαλούν χάος σε πολλά μέρη της χώρας, καθώς 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην κεντρική και ανατολική περιοχή από τις 2 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή για τη Μείωση των Καταστροφών. Από τις σφοδρές χιονοπτώσεις καταστράφηκαν 700 σπίτια, περίπου 2.800 υπέστησαν ζημιές,, πάνω από 3.700 άνθρωποι αναγκάσθηκαν να μετεγκατασταθούν, ενώ 14.000 χρήζουν έκτακτης ανάγκης. Οι χιονοπτώσεις έπληξαν περίπου 2.331.000 στρέμματα γεωργικής γης, ενώ πάνω από 81.000 στρέμματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, προκαλώντας ζημίες ύψους 5.55 δισ.γιουάν (854 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).





 Στην πόλη Σινγιάνγκ της κεντρικής επαρχίας Χενάν, η σφοδρή χιονόπτωση που διήρκησε από την περασμένη Τετάρτη έως την Παρασκευή, η χειρότερη σύμφωνα με τα τοπικά αρχεία από το 1951, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν τρεις. Από την περασμένη Πέμπτη κλειστά παραμένουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια της πόλης, 26 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ ζημιές υπέστησαν πάνω από 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, προκαλώντας ζημιά ύψους 219 εκατ. γιουάν (33,8 εκατ. δολάρια).


Στην επαρχία Ανχούι της ανατολικής Κίνας, οι τοπικές αρχές δίνουν στους κατοίκους παπλώματα και παλτά προκειμένου να αντέξουν το τσουχτερό κρύο που επήλθε μετά την έντονη χιονόπτωση της προηγούμενης Τετάρτης, την χειρότερη που έχει πλήξει την περιοχή από το 2008. Οι χιονοπτώσεις έχουν πλήξει πάνω από 1,5 εκατ.ανθρώπους και έχουν καταστρέψει περισσότερα από 1.600.000 στρέμματα καλλιεργειών, προκαλώντας ζημιές ύψους 3,5 δισεκ. γιουάν. Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο ανανέωσε σήμερα τον μπλε συναγερμό, το χαμηλότερο επίπεδο στο σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων βαθμίδων, για ένα κρύο μέτωπο σε ορισμένες κεντρικές, νότιες και βορειοανατολικές περιοχές.

protothema.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...