Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα το 2017 | Από τους -18,8 στους 45,9 βαθμούς Κελσίου!

Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα το 2017 | Από τους -18,8 στους 45,9 βαθμούς Κελσίου!
Στο χάρτη παρουσιάζονται τα ρεκόρ θερμοκρασίας, βροχόπτωσης και ταχύτητας ανέμου κατά τη διάρκεια του 2017, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στις εξής καταγραφές:
  • Η θερμοκρασία των 45,9 C που καταγράφηκε στις Μοίρες Ηρακλείου, στις 17/7/2017, εκτός από απόλυτη μέγιστη θερμοκρασία του έτους, αποτελεί και την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το δίκτυο μας στα σχεδόν 13 χρόνια λειτουργίας του.
  • Η θερμοκρασία των 40,2 C που καταγράφηκε στο Άργος, στις 13/5/2017 αποτελεί την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ για το μήνα Μάιο τόσο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, όσο και από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Τέλος, στους παρακάτω πίνακες παρουσιάζονται τα 10 μεγαλύτερα και τα 10 μικρότερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης για το 2017. Με κίτρινο επισημαίνονται σταθμοί στους οποίους έχει διαπιστωθεί μερική έλλειψη δεδομένων και ως εκ τούτου οι καταγραφές υστερούν ελαφρώς των πραγματικών.Επιμέλεια: Στρατής Βουγιούκας, Χρήστος Πετρόπουλος, Βασίλης Βαφειάδης, Αντώνης Μπεζές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...