Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πλησιάζει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ - Εκατοντάδες θέσεις στην Αρκαδία!

Πλησιάζει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ - Εκατοντάδες θέσεις στην Αρκαδία!

Στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας – που επιβεβαίωσαν πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr – θα εκδοθεί η προκήρυξη για την νέα κοινωφελή εργασία που αφορά την πρόσληψη 36.500 ανέργων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Οι ίδιες πηγές όπως είχε γράψει και η aftodioikisi.gr, σημείωσαν ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ετοιμάσιας του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, οι οποίες επεξεργάζονται τα στοιχεία από τα αιτήματα των φορεών που θα υποδεχτούν τους ωφελούμενους προκειμένου να διαμορφώσουν τις τελικές λίστες των θέσεων εργασίας.

Οι πηγές του υπουργείου Εργασίας, ανέφεραν επίσης ότι το πρόγραμμα έχει εγκριθεί τόσο από το υπουργείο Εσωτερικών, όσο και από το υπουργείο Οικονομικών.

Εφόσον η προκήρυξη εκδοθεί στα τέλη Μαρτίου, οι αιτήσεις θα αρχίσουν αμέσως είτε στις αρχές Απριλίου και θα χρειαστούν περίπου τρείς και πλέον μήνες για την έκδοση των αποτελεσμάτων. Στη βάσει αυτή οι ωφελούμενοι θα πιάσουν δουλειά είτε τον Ιούνιο, είτε στις αρχές Ιουλίου, ώστε να καλύψουν και τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού ειδικά των δήμων.  
 
Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας και θα ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 67 ετών, οι οποίοι τουλάχιστον έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως 546 ευρώ.

Οι άνεργοι που θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους για μία και μόνο ειδικότητα.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

ΦΟΡΕΑΣ
(Δήμος / Περιφέρεια)

Ζητούμενες Θέσεις

ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

                  28

ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

                  28

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

                  37

ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

                  37

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

                281

ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

                132

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 00:05 Σύνδεσμος σχολίου

    @09:13 Εσύ αναφέρεις τις μικτές αμοιβές. Το άρθρο αναφέρεται στα καθαρά, που ήταν 546 στο προηγούμενο πρόγραμμα και ακολουθούσαν τον κατώτερο μισθό.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 09:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Αντί να αυξηθεί το ποσό το μειώνουν οι φωστήρες του Υπουργείου. Στο προηγούμενο Κοινωφελές ο μισθός ήταν 650 ευρώ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού και πιο πριν στα 595 ευρώ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...