Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σχεδόν 800 θέσεις εργασίας θα "ανοίξουν" με το έργο διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο!

Σχεδόν 800 θέσεις εργασίας θα "ανοίξουν" με το έργο διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο!

Ενημέρωση από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου ήταν το βασικό θέμα που συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΦΟΔΣΑ στα Ιωάννινα για τη λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης των σκουπιδιών που ήδη λειτουργεί εκεί.

Παρόντες από την ΤΕΡΝΑ ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αγραφιώτης, ο project manager του έργου της Πελοποννήσου κ. Χαραλαμπίδης, ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Πασχάλης και η Νομικός κα. Στράτζια.

Μεταξύ άλλων.  ο κ. Πασχάλης είπε ότι ο χρονοδιάγραμμα προβλέπει 24 μήνες κατασκευαστική περίοδο, με έναρξη τους προσεχείς μήνες. Έχουμε στόχο το δεύτερο τρίμηνο του 2022, οι μονάδες να είναι σε πλήρη λειτουργία, εν των μεταξύ η σύμβαση προβλέπει το 10ο μήνα από την έναρξη κατασκευής να διατεθεί στους δήμους βασικών υποδομών για να υπάρξει αποσυμφόρηση του προβλήματος. Θα παραλαμβάνονται απορρίμματα, θα υπάρχει μια βασική επεξεργασία και μια ασφαλή διάθεση. Αυτή είναι η μεταβατική διαχείριση και θα διαρκέσει 14 μήνες. Η σύμβαση δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ. Όλα αυτά ισχύουν από τη στιγμή που τεθεί η σύμβαση σε ισχύ.

Ενώ, ο κ. Χαραλαμπίδης είπε ότι οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν είναι 600 κατά τη διάρκεια της κατασκευής και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν 200 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Ένας σημαντικός αριθμός από τις θέσεις αυτές, αφορούν την Αρκαδία, χωρίς πάντως, προς το παρόν, να μπορεί να διευκρινιστεί ακριβώς πόσες και ποιες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν στην περιοχή.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...