Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τότε ξεκινούν αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ!

Τότε ξεκινούν αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ!
Εντός του δευτέρου 15ημέρου του Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την απασχόληση 36.500 ανέργων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και Υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Στόχος είναι οι πρώτες τοποθετήσεις να γίνουν από τον ΟΑΕΔ εντός του Μαΐου.

Οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος υπέγραψαν τη σχετική υπουργική απόφαση και αναμένεται πλέον η σχετική προκήρυξη από τον Οργανισμό, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους-άνεργους.

Ο βασικός σκοπός του νέου προγράμματος 8μηνης διάρκειας είναι η επανασύνδεση των μακροχρόνιων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα, συνολικής δαπάνης περίπου 277 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και παράλληλα με την απασχόληση που θα προσφέρει, θα παρέχει υποχρεωτική κατάρτιση και πιστοποίηση νέων δεξιοτήτων στους ωφελούμενους.

Οι ενδιαφερόμενοι, κατόπιν πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να υποβάλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, αίτηση συμμετοχής για την τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από μία μέχρι τρεις υπηρεσίες τοποθέτησης ή/και επιβλέποντες φορείς.

Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το μισθολογικό κόστος των ωφελούμενων που θα απασχολήσει ο επιβλέπων φορέας και τις ασφαλιστικές εισφορές (φορέα - ωφελούμενου). Συγκεκριμένα, για κάθε ωφελούμενο που θα τοποθετηθεί από τον επιβλέποντα φορέα, το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε 21,84 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 546,00 ευρώ μηνιαίως. Οι ωφελούμενοι θα ασφαλίζονται για 25 ημέρες και δεν επιτρέπεται να απασχολούνται σε ημέρες ή ώρες που δημιουργούν πρόσθετο μισθολογικό κόστος, ενώ θα έχουν ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...