Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πότε αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα με τις 1.500 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Αρκαδία

Πότε αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα με τις 1.500 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Αρκαδία

Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δή­μων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) όπου συζητήθηκαν το πρόγραμμα κοι­νωφελούς εργασίας ανέργων. Το πρόγραμμα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το στη­ρίξαμε από την πρώτη στιγμή. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Ένα από τα κεντρικά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η εξεύρεση πόρων. Γι' αυτό και προχωρήσαμε στη σχετική συνάντηση με συναρμόδιους υπουργούς, για την εξεύρεση πόρων από άλλα επιχειρησιακά προγράμματα.Ήδη, έχει αποσταλεί και σχετική επιστολή προς τους αρμόδιους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την έγκριση της μεταφοράς πόρων και τις επόμενες ημέρες αναμένουμε απάντηση».

Για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ο κ. Ασκούνης (Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης δήμων) σημείωσε ότι αφορά την απασχόληση 50.000 έως 60.000 ανθρώπων για πέντε μήνες και αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. «Ξέρουμε ότι δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά είναι σημαντικό στην περίοδο που διανύουμε. Είναι ένα ανάχωμα» πρόσθεσε.

(Περισσότερα, διαβάστε ΕΔΩ).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...