Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επίδομα ανεργίας | Αυτοί δικαιούνται δίμηνη παράταση

Επίδομα ανεργίας | Αυτοί δικαιούνται δίμηνη παράταση

Δίμηνη παράταση στο επίδομα ανεργίας θα λάβουν όλοι οι άνεργοι που έληξε η καταβολή του επιδόματος ανεργίας μέσα στον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο αλλά και όσοι θα λήξει το επίδομα τους μέσα στον Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Έτσι, μέσα στον Νοέμβριο θα ξεκινήσουν οι πληρωμές της δίμηνης παράτασης για τους δικαιούχους – ανέργους που η επιδότηση ανεργίας τους έληξε τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Ωστόσο για να ξεκινήσουν οι πληρωμές η διοίκηση του ΟΑΕΔ αναμένει την αντίστοιχη ΚΥΑ. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση η πληρωμή θα γίνεται αμέσως, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία του ανέργου, μόλις λήξει το επίδομα ανεργίας του. Τα χρήματα του επιδόματος ανεργίας για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα τα λάβουν αμέσως, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, μόλις βγει η υπουργική απόφαση, εντός Νοεμβρίου. Με την ίδια διαδικασία θα λάβουν τα χρήματα οι άνεργοι και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, όταν θα λήξει η ανεργία τους.

Όσον αφορά στον τρόπο καταβολής, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κ.λπ.

Όσον αφορά σε ποιους και πότε θα καταβληθεί η παράταση επιδόματος:

• Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Σεπτεμβρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο. • Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Οκτωβρίου 2020, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου. • Για όσους επιδοτούμενους ανέργους θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Νοεμβρίου 2020 θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο.

• Για όσους επιδοτούμενους ανέργους θα λήξει η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου 2020 θα πληρωθούν μέσα στον Ιανουάριο του 2021.
Η δίμηνη παράταση αφορά τα επιδόματα ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Όσον αφορά στο ποσό που θα καταβληθεί, η δίμηνη παράταση καταβολής αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

• Οι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

• Οι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων θα λάβουν συνολικά έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

• Οι δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας θα λάβουν συνολικά έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Για παράδειγμα, επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησής τους θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.

Η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...