Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόσληψη Δασκάλου Μουσικής για τη Φιλαρμονική της Βόρειας Κυνουρίας

Πρόσληψη Δασκάλου Μουσικής για τη Φιλαρμονική της Βόρειας Κυνουρίας

Η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ενέκρινε ομόφωνα την πρόσληψη Δασκάλου Μουσικής με σύμβαση μίσθωσης έργου μέχρι ένα έτος, για την κάλυψη των αναγκών της Φιλαρμονικής από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συμεών Χαρμπαλής, εισηγούμενος το θέμα, ενημέρωσε τα μέλη ότι «σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 202/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τον προγραμματισμό των προσλήψεων προσωπικού στο Δήμο μας, με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και Μίσθωσης Έργου, είχε αποφασιστεί και είχε εγκριθεί ο προγραμματισμός των παρακάτω συμβάσεων μίσθωσης έργου:

- Πέντε (5) συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας δέκα μηνών, τετράωρης απασχόλησης, για την καθαριότητα ισάριθμων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

- Τρεις (3) συμβάσεις μίσθωσης έργου, διάρκειας δέκα μηνών, τετράωρης απασχόλησης, για την καθαριότητα ισάριθμων Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

- Μία (1) σύμβαση μίσθωσης έργου με φυσικό πρόσωπο, Δάσκαλο Μουσικής, για την παροχή μαθημάτων φιλαρμονικής, την εκμάθηση μουσικών οργάνων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δέχτηκε ως απαραίτητη και απολύτως αναγκαία την πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού για τους εξής λόγους:

- Το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 παρ. 1 του Ν. 3870/2010 είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου από τους οικείους δήμους.

- Επίσης, είναι επιβεβλημένη η πρόσληψη ενός Δασκάλου Μουσικής, για την παροχή μαθημάτων φιλαρμονικής, την εκμάθηση μουσικών οργάνων, την προετοιμασία της φιλαρμονικής και την καλλιτεχνική εμφάνισή της σε εορτές και εκδηλώσεις του Δήμου.

Σε συνέχεια όλων των ανωτέρω, μας κοινοποιήθηκε η υπ’ αριθμ. 47860/21-12-2012 έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών για πρόσληψη ενός ατόμου με σύμβαση μίσθωσης έργου μέχρι ένα (1) έτος, με την επισήμανση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να προβεί στον καθορισμό του φορέα και της ειδικότητας του υπαλλήλου που πρόκειται να προσληφθεί με σύμβαση μίσθωσης έργου για τις υπηρεσίες του Δήμου ή των Ν.Π.Δ.Δ. αυτού.

Έχοντας υπόψη μας ότι:

- Οι ανάγκες καθαριότητας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι κατά πολύ μεγαλύτερες και δεν μπορούν να καλυφθούν με μία μόνο πρόσληψη.

- Οι ανάγκες καθαριότητας των Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλύπτονται μέσω της σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

- Η πρόσληψη ενός Δασκάλου Μουσικής θεωρείται επιβεβλημένη, διότι η φιλαρμονική του Δήμου μας, αποτελείται περίπου από 20 μουσικούς εκτελεστές, παρέχει μαθήματα φιλαρμονικής, καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου τόσο στις τοπικές εορτές όσο και μέσα από παρελάσεις, λιτανείες, συναυλίες και εκδηλώσεις. Πέρα όμως από το λειτουργικό της κομμάτι, η Φιλαρμονική του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας αποτέλεσε για σειρά δεκαετιών το μοναδικό οργανωμένο φορέα εκμάθησης μουσικής των κατοίκων του δήμου καθώς μέσα από ένα πλούσιο φυτώριο παιδιών, όχι μόνο συνέχισε να στελεχώνεται και να επεκτείνεται (αριθμούσε μέχρι και 40 μέλη), αλλά κατάφερε να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο μέσα και από τη σωστή διαπαιδαγώγηση των μελών της.

Προτείνω λοιπόν, η μία και μοναδική θέση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου να καλυφθεί από το Δάσκαλο Μουσικής.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...