Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιατί καθυστερούν τα αποτελέσματα για την Κοινωφελή Εργασία ΟΑΕΔ

Γιατί καθυστερούν τα αποτελέσματα για την Κοινωφελή Εργασία ΟΑΕΔ
Ούτε σήμερα, αναμένεται να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες με τους 32.433 δικαιούχους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για την κάλυψη πεντάμηνων θέσεων απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες.


Ο ΟΑΕΔ δεν έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία όλων των στοιχείων που αφορούν τις 192.571 αιτήσεις που υποβλήθηκαν και έτσι, η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων παίρνει άλλη μια αναβολή. Ενώ υπήρχε η δέσμευση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα προλάβαιναν να έχουν έτοιμους τους εν λόγω πίνακες έως αύριο, τελικά, το πιθανότερο είναι η ανάρτησή τους να πραγματοποιηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, χωρίς όμως να μπορεί ως αυτή την στιγμή να εντοπιστεί με ακρίβεια ποια μέρα θα γίνει η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Ας σημειωθεί ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου, συνεπώς έχει σχεδόν παρέλθει ένας μήνας και ακόμα, δεν έχει καταστεί δυνατό να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες. Με δεδομένο ότι στη συνέχεια θα υπάρξει υποβολή ενστάσεων και η απαραίτητη εξέτασή τους, γίνεται αντιληπτό ότι η ανάρτηση των οριστικών πινάκων, από τους οποίους θα προκύψουν οι τελικοί δικαιούχοι, μεταφέρεται όλο και πιο πίσω.

Προβληματισμό προκαλεί πάντως στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αλλά και στο υπουργείο Εργασίας, το γεγονός ότι υπήρξαν άνεργοι που κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι η αίτησή τους έχει απορριφθεί, πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Γίνεται λόγος για περιπτώσεις ανέργων που διαθέτουν κλειδάριθμο και κατάφεραν να μπουν ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού και να διαπιστώσουν την πορεία της αίτησής τους, αν και κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί. Ειδικά για τις περιπτώσεις εκείνες που αναγράφεται ότι η αίτηση απορρίφθηκε επειδή ο αιτών είναι ήδη επιτυχών σε αντίστοιχο πρόγραμμα, πρόκειται πιθανότατα για όσους έχουν επιλεχθεί στο πρόγραμμα voucher για νέους πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ και δεν μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα σε δύο προγράμματα χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί ακόμη απο τον ΟΑΕΔ.

(Πηγή: dikaiologitika.gr)

1 σχόλιο

  • Αξιοκρατία
    Αξιοκρατία Παρασκευή, 22 Μαϊος 2015 12:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι δύσκολο το μαγείρεμα, τους καταλαβαίνουμε! Και φυσικά δε θα μπορούμε να δούμε τα μόρια όλων, αλλά μόνο τους επιτυχόντες! Το λέει ξεκάθαρα η εγκύκλιος! Δε θα αναρτηθεί πίνακας κατάταξης! Εξ ου και ο κωδικός με τον οποίο θα μπορεί ο καθένας ατομικά να βλέπει την κατάταξή του! Το επίσης τραγελαφικό που είπαν είναι ότι θα γίνει προσπάθεια να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες ενστάσεις......δηλαδή μας λένε ξεκάθαρα και απροκάλυπτα ότι γίνεται επιλογή με άλλα κριτήρια κι όχι με το τυπικό των μορίων κι ότι απλά θα γίνει μια προσπάθεια οι επιλογές να μην είναι φοβερά "κραγμένες" αλλά να είναι κάπως δικαιολογημένες. Να μη δούλευε ας πούμε ο "δικός τους" και πριν 2 μήνες!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...