Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κανένας Δήμος της Αρκαδίας στη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας

Κανένας Δήμος της Αρκαδίας στη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας
Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας 8 μηνών, ξεκινά πιλοτικά, στις αρχές Απριλίου, όμως, σε πρώτη φάση, δεν θα συμμετέχει κανένας από τους πέντε δήμους της Αρκαδίας.
Τα προγράμματα αυτά θα αφορούν 6.918 ανέργους σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας, εκτός Αρκαδίας, ενώ σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί σε ακόμα 32 Δήμους της χώρας, με τελικό σκοπό να καλύψει το σύνολο των Δήμων της χώρας.
Τα νέα προγράμματα είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας οκτώ (8) μηνών, από πέντε (5) που είναι σήμερα, και περιλαμβάνουν απασχόληση, συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση προσόντων.
Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενους του Προγράμματος. Η κατάρτιση θα είναι προαιρετική και θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας.
Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν:
Α) Πρόγραμμα κατάρτισης στη Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), διάρκειας 120 ωρών
Β) Πρόγραμμα κατάρτισης στην Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Οικονομία, διάρκειας 120 ωρών.
Αν ο ωφελούμενος δεν επιλέξει κανένα από τα παραπάνω δύο προγράμματα κατάρτισης, τότε θα εργάζεται και τις 5 ημέρες της εβδομάδας. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Για την επιλογή των πρώτων 17 Δήμων στους οποίους θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, αλλά και για τους ακόλουθους 32 Δήμους, χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένη μεθοδολογία, με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να δίνεται προτεραιότητα σε Δήμους που συνδυαστικά παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και αυξημένη ποσοστιαία μεταβολή της μακροχρόνιας ανεργίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...