Menu
RSS
Τετάρτη, 17/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΔΕΥΑΤ - Δίμηνες προσλήψεις ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο

ΔΕΥΑΤ - Δίμηνες προσλήψεις ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο
Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ ενέκρινε την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας και συγκεκριμένα ενός (1) χειριστή μηχανήματος (εκσκαφέα - φορτωτή) ΔΕ και δύο (2) εργατών (γενικών καθηκόντων) ΥΕ, επειδή δεν είναι δυνατή η αντιμετώπιση των αναγκών της επιχείρησης από το άλλο υπάρχον μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης.
 Για την κάλυψη της μισθοδοσίας και εργοδοτικών εισφορών βεβαιώνεται ότι έχουν εγγραφεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό της επιχείρησης έτους 2017.
 Το Δ.Σ. εξουσιοδοτεί τον κ. Αντιπρόεδρο για την υπογραφή των σχετικών εγγράφων που απαιτούνται για την πρόσληψη.  
 
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΑΝΔΡΩΝΗ
Η εισήγηση του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, για κάλυψη αναγκών της τεχνικής
υπηρεσίας αναφέρει:
« ΠΡΟΣ: Τον κ. Γενικό Δ/ντή
 ΘΕΜΑ: Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας.
 κ. Δ/ντά,
 Η χωρική επέκταση της αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Τρίπολης στο σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου, αύξησε την εδαφική έκταση που καλύπτει η επιχείρηση, εξυπηρετώντας απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, με αποτέλεσμα:
- να καθίσταται σε πολλές περιπτώσεις δυσχερής έως αδύνατη άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης των περιοχών αυτών (επισκευές διαρροών, δικτύων, αντικαταστάσεις υδρομέτρων κ.α.)
- την εξυπηρέτηση περισσοτέρων καταναλωτών λόγω αύξησης των υδρομέτρων της επιχείρησης κατά 12.000 περίπου και έκδοσης διπλάσιων σχεδόν λογαριασμών το έτος.
- την αδυναμία του υπάρχοντος προσωπικού να ικανοποιεί άμεσα αιτήματα των καταναλωτών, γεγονός αλλοιώνει την εικόνα της επιχείρησης.
 Οι τεχνικές κυρίως υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Τρίπολης έχουν αποδυναμωθεί ύστερα από αποχωρήσεις λόγω λήξης συμβάσεων προσωπικού τόσο τακτικού, όσο και έκτακτου με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το διαθέσιμο προσωπικό να μην επαρκεί.
 Έχει υποβληθεί αίτημα για την πρόσληψη οκτώ (8) ατόμων ως τακτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, χρονολογικά δε οι διαδικασίες θα διαρκέσουν αρκετά, αφού υπάρχουν διάφορα στάδια έγκρισης και επιπλέον οι διαδικασίες ΑΣΕΠ μετά την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών παίρνουν χρόνο. Συνάμα έληξαν τον προηγούμενο μήνα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας προσωπικού με το οποίο αντιμετωπίζονταν οι ανάγκες της υπηρεσίας, που κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να προβούμε σε προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης, που θα καλύψει το κενό εργασίας στην επιχείρηση μέχρι να εγκριθούν οι αιτούμενες αιτήσεις για τακτικό και ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας προσωπικό.
 Για τον λόγο αυτό να προταθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο η πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας στην ΔΕΥΑΤ και συγκεκριμένα ενός Χειριστή Μηχανημάτων έργου (εκσκαφέα - φορτωτή) ΔΕ και δύο εργατών (γενικών καθηκόντων) ΥΕ , σύμφωνα με όσα ορίζονται στον Ν. 2190/94 όπως αυτός ισχύει σήμερα μετά τις κατά νόμο τροποποιήσεις του, από εγκρίσεως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, για την κάλυψη των αναγκών της Επιχείρησης, κυρίως για την αντιμετώπιση βλαβών δικτύων ύδρευσης στις Δημοτικές Ενότητες αλλά και στην πόλη της Τρίπολης ενόψει θερινής περιόδου, που όπως αναφέρθηκε θα καλύψει το κενό εργασίας στην επιχείρηση, επειδή δεν είναι δυνατή η αντιμετώπιση του θέματος από το άλλο μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης.
Για την κάλυψη της μισθοδοσίας και εργοδοτικών εισφορών έχουν εγγραφεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό της επιχείρησης έτους 2017.
 Ο Συντάξας,
Κων/νος Μανδρώνης-Δντής Τ.Υ.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...