Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιατί πληρώθηκαν μόνο οι μισοί πενταμηνίτες στην Αρκαδία;

Γιατί πληρώθηκαν μόνο οι μισοί πενταμηνίτες στην Αρκαδία;

Πολλά παράπονα φτάνουν στο kalimera-arkadia.gr από εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του Ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ, που παραμένουν απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο.

Το παράξενο δεν είναι ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές. Αυτό μάλλον είναι ο κανόνας σε αυτά τα προγράμματα.

Το περίεργο είναι ότι πληρώθηκαν κανονικά οι «πενταμηνίτες» των προγραμμάτων της «Διάστασης», ενώ παραμένουν απλήρωτοι οι «πενταμηνίτες» του ΙΝΕ ΓΣΕΕ στην Αρκαδία!

Για αυτή τη χρονική διαφορά στην πληρωμή ποια δικαιολογία υπάρχει;
Σύμφωνα με τον περιφερειακό προϊστάμενο του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Αθανάσιο Παπαδολιά το θέμα είναι κεντρικό. Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ έχει στείλει ότι χρειαζόταν για να γίνει η πληρωμή των εργαζομένων αλλά ο όγκος είναι μεγάλος και το προσωπικό που τον διαχειρίζεται μικρό. Κανείς δεν θα χάσει τα χρήματα του απλά αργούν να μπουν στους λογαριασμούς, είπε.

Η ουσία είναι ότι στην Αρκαδία έχουν πληρωθεί οι μισοί «πενταμηνίτες» με τους άλλους μισούς να νιώθουν – και με το δίκιο τους- αδικημένοι.

Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν ξέρουν που να απευθυνθούν; Στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ λένε ότι το πρόβλημα είναι κεντρικό, δηλαδή στην Αθήνα. Αλλά, εκεί ποιον να βρει ένα εργαζόμενος που είναι απλήρωτος και να πει το παράπονό του;

Κάποια στιγμή πάντως οφείλουν και οι τρείς βουλευτές της Αρκαδίας να ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την υπόθεση και να πιέσουν να γίνονται οι πληρωμές στην ώρα τους. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Μιλάμε για εργαζόμενους με σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που κάθε καθυστέρηση στην πληρωμή τους, τους «γονατίζει»…

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...