Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τζιούμης: "Δήμοι σαν τον δικό μας αδικούνται από τα κριτήρια των χρηματοδοτήσεων" (vd)

Τζιούμης: "Δήμοι σαν τον δικό μας αδικούνται από τα κριτήρια των χρηματοδοτήσεων" (vd)

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης και εκλογοαπολογιστικής συνάντησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔ) που διεξήχθη σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης μίλησε για τις προσδοκίες του ίδιου από την ΠΕΔ και την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ).

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ρόλος αυτών των οργάνων είναι να αφουγκράζονται και να θέτουν τα προβλήματα και τα θέματα των Δήμων στην Κεντρική Διοίκηση».

Στο πλαίσιο της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ ο κ. Τζιούμης είπε ότι το σημαντικότερο θέμα που αφορά και τον Δήμο Τρίπολης, το οποίο έθεσε και ο ίδιος σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, είναι η χρηματοδότηση των αγροτικών δήμων.

Όπως ανέφερε «Η χρηματοδότηση γίνεται ανάλογα με τον πληθυσμό αλλά το λογικό είναι να γίνεται και με βάση την έκταση. Δήμοι μεγάλοι σε έκταση αλλά όχι με πολύ πληθυσμό, σαν τον δικό μας, αδικούνται γιατί πρέπει να γίνουν αγροτικοί δρόμοι και να λυθούν τα προβλήματα των οικισμών αλλά μέχρι τώρα οι χρηματοδοτήσεις γίνονται ανάλογα μόνο με τον πληθυσμό» και συνέχισε «Αυτό είναι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης προς το υπουργείο αλλά το θέμα είναι να γίνει κάτι» και κατέληξε με την ευχή και την προσδοκία η ΠΕΔ και η ΚΕΔΕ να μεταφέρουν τα προβλήματα των Δήμων στην Κεντρική Διοίκηση.

\

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...