Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποσύρθηκε το θέμα με τις παιδικές χαρές - Καμία δεν έχει πιστοποίηση - Προβληματισμός για το αν πρέπει να κλείσουν

Αποσύρθηκε το θέμα με τις παιδικές χαρές - Καμία δεν έχει πιστοποίηση - Προβληματισμός για το αν πρέπει να κλείσουν

Μία μεγάλη συζήτηση για τις παιδικές χαρές του δήμου Τρίπολης «άνοιξε» στο δημοτικό συμβούλιο, από τη στιγμή που καμία παιδική χαρά δεν έχουν πιστοποίηση και ουσιαστικά λειτουργούν παράνομα και οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί, υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Η δημοτική αρχή αρχικά πρότεινε να κλείσουν οι παιδικές χαρές, να τρέξει δημοπράτηση για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, με στόχο να ανοίξουν την επόμενη Άνοιξη, αφού έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά έργα και έχουν πιστοποιηθεί.

Ύστερα από μία διαλογική και έντονη συζήτηση, αποφασίστηκε το θέμα να αποσυρθεί και θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης ενημέρωσε ότι καμία παιδική χαρά δεν έχουν αδειοδότηση, Πολλές είναι σε κακή κατάσταση. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει αδειοδότηση, η πρόταση είναι να τις καταργήσουμε και να μην λειτουργούν. Θα γίνει δημοπρασία για 16 παιδικές χαρές και ελπίζουμε ότι ως την Άνοιξη θα είναι έτοιμες.

Στις 16 παιδικές χαρές που θα γίνουν έργα είναι στην Τρίπολη και στα χωριά Βλαχέρνα, Δάρα και Μερκοβουνίου. Επίσης, μέσω του Leader θα φτιαχτούν οι παιδικές χαρές σε Ρίζες, Κολλίνες, Ασέα και Κερασίτσα.

Δεν θα γίνουν έργα σε τρεις παιδικές χαρές που βρίσκονται σε εκτάσεις που δεν είναι σε δημοτικό χώρο, συγκεκριμένα στην οδό Κρήτης, στον περιφερειακό και στις εργατικές κατοικίες.

«Αν περιμένουμε τη δημοπράτηση, ίσως χρειαστούν 3 και 4 χρόνια. Γιατί να τις κλείσουμε;» είπε ο κ. Σμυρνιώτης.

«Δεν υπάρχει λόγος να τις κλείσουμε όλες. Τις επικίνδυνες ναι να τις κλείσουμε. Όταν ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησης, να τις κλείσουμε για να τα φτιάξουμε» είπε ο Νίκος Τσιαμούλος.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία πιστοποιημένη παιδική χαρά. Δεν μπορούμε να πάρουμε πιστοποίηση, αν δεν τις φτιάξουμε.

Η καλύτερη παιδική χαρά είναι στη Θεοκρίτου, διότι υπάρχει πυλώνας της ΔΕΗ και δεν μπορεί να πάρει πιστοποίηση. Πρέπει να μεταφερθεί ο πυλώνας, έχουμε κάνει αίτημα στη ΔΕΗ.

Πρέπει να τις φτιάξουμε για να πιστοποιηθούν.

Υπάρχει χαρτί του Εισαγγελέα πως οτιδήποτε συμβεί, είναι ευθύνη του δήμου. Παίρνουμε μια ευθύνη όλοι μια ποινική ευθύνη, αν συμβεί κάτι σε ένα παιδί.

Να αποσυρθεί το θέμα ζήτησε ο Σωτήρης Παπαδημητρίου τονίζοντας ότι δεν πρέπει να παρθεί κάποια απόφαση σήμερα. Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο κ. Τσιαμούλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης κ. Παράσχος είπε ότι έχει έναν προβληματισμό με την εισηγητική διαδικασία. «Πριν από το έγγραφο της αστυνομίας, υπενθυμίζω στη διοίκηση ότι έχετε λάβει ένα έγγραφο της τοπικής κοινότητας που επισημαίνει την επικινδυνότητα των παιδικών χαρών της Τρίπολης. Το θέμα είναι ουσιαστικό, συμβαίνουν ατυχήματα. Η διαδικασία του εγγράφου της Κοινότητας ξεκίνησε από μένα που είχα ένα περιστατικό με το παιδί μου και μακάρι να μην το περάσει άλλος γονιός. Υπήρξε και ένα τελευταίο ατύχημα που μας έκανε να βάλουμε τις πινακίδες.

Υπάρχουν περιοχές, που οι περίοικοι π.χ. στα Ταμπάκικα, κάνουν οι ίδιοι εργασίες στις παιδικές χαρές. Ή θα κάνουμε άμεση παρέμβαση έστω και παράτυπα ή θα πάρουμε την απόφαση να τις κλείσουμε και να τρέξουμε για την πιστοποίησή τους. Για μένα, πρέπει να κλείσουν.

Πως είναι δυνατόν αυτοί που θα ψηφίσουν να μην κλείσουν οι παιδικές χαρές, θα πάρουν την ευθύνη για την περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε εκεί;

Ο Βαγγέλης Γούργαρης είπε ΄τοι δεν υπάρχουν περιθώρια για μεσοβέζικες λύσεις και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες πιστοποίησης.

Ο Νίκος Γεωργανόπουλος είπε ότι στην Αλέα, το Ζευγολατιό, την Κανδήλα έχουν σχολεία και δεν επιλέξατε αυτά τα χωριά για να φτιαχτούν οι παιδικές τους χαρές. Με ποιο σκεπτικό επιλέξατε τα χωριά;

Την απόσυρση του θέματος ζήτησε ο Γιώργος Καρώνης, λέγοντας ότι είναι άριστη παιδική χαρά στη Νεστάνη και δεν πρέπει να κλείσει.

«Αν χτυπήσει ένα παιδί ακόμα στην άριστη παιδική χαρά της Νεστάνης, έχουμε πάλι ποινική ευθύνη, από τη στιγμή που δεν έχουν άδειες» είπε ο Δήμαρχος.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι αν εφαρμοστεί το έγγραφο θα μιλάμε για παιδικές χαρές τη μεθεπόμενη θητεία. Κάντε μια σύμβαση με μια εταιρεία πιστοποίησης, να κάνει μια βόλτα και να μας πει σε κάθε παιδική χαρά τις παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν. Αλλιώς, δεν κάνουμε τίποτα. Δεν θα συναινέσουμε πονάει χέρι, κόβει χέρι.

Ο πρόεδρος του Ελαιοχωρίου κ. Μέγγος είπε να γίνει έλεγχος σε όλες τις παιδικές χαρές για να τις κρατήσουμε.

Ο Πρόεδρος της Βλαχέρνας κ. Κολλίντζας είπε ότι και η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν προτεραιότητα η Βλαχέρνα.

«Αν δεν το αποσύρετε να το δούμε και σε επίπεδο επικεφαλής, θα απέχουμε» είπε ο Νίκος Τσιαμούλος.

«Δεν υπάρχει τρόπος σταδιακής πιστοποίησης για να μην μείνει ο δήμος χωρίς παιδική χαρά; Το μόνο μας πρόβλημα να μην έχουμε ποινικές ευθύνες. Ο πολίτης θα μείνει χωρίς παιδικές χαρές για 20 μήνες. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να γλιτώσουμε από ευθύνες.»

«Τα τελευταία 10 χρόνια έχει φτιαχτεί μια παιδική χαρά. Εμείς θα φτιάξουμε 19 και μου λέτε γιατί δεν φτιάχνω 30. Η πιστοποίηση είναι μια διαδικασία, δεν μπορώ να την κάνω αύριο το πρωί. Είχαν ενταχθεί στο Φιλόδημο 220.000 ευρώ για παιδικές χαρές και ο δήμος θα βάλει άλλες 60.000 ευρώ για επιπλέον τρείς.» είπε ο Δήμαρχος.

Στο τέλος ο Δήμαρχος απέσυρε το θέμα, «θα το συζητήσουμε και θα δούμε πως θα το φέρουμε στο επόμενο συμβούλιο».

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 07:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος ειναι τελείως άσχετος με το θέμα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 11:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Εκεινος ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας κ. Κανελόπουλος τελείως άσχετος είχε εισηγηθεί να κλείσει η καινούργια παιδική χαρά της Νεστάνης που ειναι σε άριστη κατάσταση δωρεά των ομογενών και οταν ερωτήθει αν την εχει δει απάντησε πως κάποιος του είπε πως πρέπει να σφραγιστεί γιατί ειναι πολυ παλαιά και επικίνδυνη.
    Δουλειές του ποδαριού.

  • Γ. Πανουτσακόπουλος
    Γ. Πανουτσακόπουλος Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 10:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Εκτός από τις παιδικές χαρές θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα η εστία μόλυνσης που λέγεται παλιά ατμομηχανή και βαγόνι. Δεν φτάνει που την έχουν καταντήσει εστία βρωμιάς είναι και επικίνδυνη διότι ανεβαίνουν στην οροφή παιδιά και παίζουν.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 09:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλα στο πόδι καμία συγκροτημένη εισήγηση.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 00:26 Σύνδεσμος σχολίου

    19 παιδικές χαρές δεν ΘΑ φτιάξετε τις βρήκατε έτοιμες και χρηματοδοτημένες απο τον Παυλή. Πείτε την αλήθεια πέρασαν οι εκλογές μπορείτε να πείτε την αλήθεια τώρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...