Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Όχι" από το δημοτικό συμβούλιο στο σύμφωνο συνεργασίας Δήμου - Φιλοζωϊκού για τα αδέσποτα!

"Όχι" από το δημοτικό συμβούλιο στο σύμφωνο συνεργασίας Δήμου - Φιλοζωϊκού για τα αδέσποτα!

Η συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης στο σύμφωνο συνεργασίας με τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης για την περισυλλογή και φροντίδα αδέσποτων ζώων στο Δήμο Τρίπολης απασχόλησε για πολλή ώρα τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στην αρχική του εισήγηση, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λαγός είπε ότι «αυτή την υπηρεσία δεν μπορούμε να την προσφέρουμε μέσα από το δήμο, διότι δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό. Αν δεν κάνουμε τη συνεργασία με τον Φιλοζωικό, ποιος θα κάνει την περισυλλογή; Αν συμβεί κάτι το Σαββατοκύριακο, να ξέρετε ότι αν υπάρχει περίπτωση λύσσας, θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι».

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι «δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο που μας καλύπτει για τις φιλοζωικές ενώσεις και θεωρώ ότι πάμε πάλι σε αδιέξοδο. Σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί να γίνει. Ας περιμένουμε. Προτείνω να αποσυρθεί το θέμα.».

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης είπε ότι είναι νόμιμο και δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για τον δήμο. «Αν δεν είναι νόμιμο, όπως λέτε, θα το ελέγξει η Αποκεντρωμένη».

Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου τόνισε ότι «ακούγονται ανακρίβειες, ακούμε αριθμούς αλλά αυτό που βιώνει η πόλη είναι ότι εδώ και έξι μήνες δεν έχετε καμία κτηνιατρική υπηρεσία, άρα για 10-15 ημέρες ακόμα δεν τίθεται θέμα. Φέρατε μια έκθεση ιδεών, διότι αυτό δεν είναι σύμφωνο συνεργασίας που έρχεται. Στην δράση που κάνατε, πετύχατε το απόλυτο μηδέν. Όλα είναι στον αέρα. Όλο αυτό είναι ένα αφήγημα, χωρίς καμία πρακτική για την περιοχή μας. Αν είχε διάθεση αυτογνωσίες, η δημοτική αρχή θα έπρεπε να το αποσύρει. Αν συμβεί κάτι κατά την ώρα της περισυλλογής, παώ εγώ που δηλώνω φιλόζωος, πάω να πιάσω το σκυλί και φεύγει και δαγκώνει έναν συμπολίτη μα, ξέρετε ποιος είναι υπεύθυνος ο κ. Λαγός. Αναζητήστε λύση. Δεν νοείται τόσους μήνες να μην έχετε υπηρεσία.»

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης απάντησε ότι «είναι έκπληξη η παράταξη Παυλή που τα έκανε μαντάρα, να έχει τέτοιο ύφος. Σας πήρε χαμπάρι ο κόσμος και σας έστειλε εκεί που σας άξιζε. Βγάλατε κύριε Παπαδημητρίου μια ανακοίνωση που ήταν χαζή διότι δεν ξέρετε να διαβάσετε τα έγγραφα και ύπουλη διότι θέλατε να δημιουργήσετε ανησυχία στον κόσμο ότι υπάρχει λύσσα. Έχετε τεράστιες ευθύνες και ίσως και ποινικές ευθύνες. Διασπείρατε ψευδείς ειδήσεις για λύσσα στην Τρίπολη. Επικαλείστε το έγγραφο της Κτηνιατρικής που είναι κόλαφος για εσάς. Πέντε χρόνια δεν κάνατε τίποτα για αδέσποτα. Εμείς προχωράμε σύμφωνα με το νόμο. Υπάρχει μια ουσιαστική βοήθεια από το Φιλοζωικό Σωματείο, εθελοντικά, χωρίς χρήματα.»

Ο Νίκος Τσιαμούλος  είπε ότι «ωραίο ακούγεται το δωρεάν, αλλά ποτέ δεν ακούστηκε πόσα πληρώθηκε η ΜΚΟ από το Υπουργείο. Το παν είναι ότι σήμερα έχουμε αδέσποτα και αποτέλεσμα δεν υπάρχει, παρά το γεγονός ΄τοι κάνετε μια προσπάθεια. Στο Μαλλιαροπούλειο μέτρησα 13 αδέσποτα. Το θέμα αφορά όλη την κοινωνία, εδώ και 9 χρόνια. Μας ζητάτε να ψηφίσουμε ένα σύμφωνο συνεργασίας χωρίς να έχει νομική υπόσταση. Και την ίδια ώρα ακούμε όμορο δήμο ότι έδιωξε το Φιλοζωικό και ακούμε δημοτικό σύμβουλο άλλης περιοχής να λέει ότι γέμισαν αδέσποτα από την Τρίπολη. Εμείς ψηφίζουμε κατά.»

Ο Δημήτρης Βόσνος τόνισε ότι «ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχόλησαν και τις εκλογές ήταν το θέμα των αδέσποτων. Ζητήθηκε αυτή η συνεργασία με τη Φιλοζωική πριν μερικούς μήνες και τότε ψήφισα να προχωρήσει. Η εκτίμηση στην κοινωνία είναι ότι δεν είδαν ότι έγινε κάτι με τα αδέσποτα. Σήμερα συζητάμε να ξεκινήσουμε μια συνεργασία για όλη τη δημοτική θητεία. Κανείς δεν μπορεί να πει όχι γενικά στη συνεργασία με τη Φιλοζωική. Ποιος έχει την ευθύνη; Με ποιον μηχανισμό ξεκινάμε άυριο με τα αδέσποτα; Το μνημόνιο δεσμεύει το δήμο, χωρίς να τον καλύπτει. Για μένα είναι ελλιπές το συμφωνητικό. Εγώ θα το ψηφίσω, παρά το γεγονός ότι έχω όλες αυτές τις ενστάσεις.»

Ο Βαγγέλης Γούργαρης είπε ότι «μιλάμε για ένα σύμφωνο που ο ένας δεν δεσμεύεται για τίποτα και ο άλλος έχει 12 σελίδες υποχρεώσεις. Ο Δήμος δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει αυτό το σύμφωνο. Αν θέλει ο Φιλοζωικός να προσφέρει, δεν χρειάζεται σύμφωνο.»

Η ΤΕΛΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Υπέρ του Συμφώνου ψήφισαν οι παρατάξεις Τζιούμη και Βόσνου.

Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Παυλή, Τσιαμούλου και Γούργαρη.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 12 «ναι» και 13 «όχι» και κατά συνέπεια το σύμφωνο δεν εγκρίθηκε.

3 σχόλια

  • ΣΟΦΙΑ
    ΣΟΦΙΑ Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 14:12 Σύνδεσμος σχολίου

    κ τσαμουλο δεν ειδατε διαφορα στην πολη απο τις 164 στειρωσεις?
    1) στειρωσει εγινε και οχι ευθανασια
    ,2) Ο συλλογος και ο Δημος που θελανε να κρατησουν τα σκυλια στην Νεστανη οσο περισσότερο γίνετε πεσατε πανω να τους φατε και απειλουσατε με μηνυσεις στον εισαγγελα να τα επιστρεψουν πισω στην Πλατεια .....
    αρα μην μας δουλευεις
    Για να κανεις μετα απο 3-4 μηνες μικροπολιτικη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 13:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενα σωρο ψεματα ειπε ο Τζαμουλος εκτος τοπου και χρονου ειναι
    ρε που τους βρηκαμε .....

  • Μαρία
    Μαρία Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 11:23 Σύνδεσμος σχολίου

    κε Τσαμούλο αν έχετε στοιχεία για την ΜΚΟ που λέτε ότι πήρε χρήματα να τα καταθέσετε και όχι να αφήνετε υπονοούμενα σπιλώνοντας ανθρώπους

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...