Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για να αποκτήσει ο Δήμος Τρίπολης το "Λόφο Μπιτσάνη" - Θα ακολουθήσει η ανάπλαση της περιοχής!

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για να αποκτήσει ο Δήμος Τρίπολης το "Λόφο Μπιτσάνη" - Θα ακολουθήσει η ανάπλαση της περιοχής!

Ο Δήμος Τρίπολης εντάχθηκε στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις 2013 » και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του για την απόκτηση Κοινόχρηστου Χώρου στο Ο.Τ. 138 Β του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Τρίπολης. Αυτό ανακοίνωσε επίσημα ο Δήμαρχος Τρίπολης και αφορά το σημείο που αποκαλείται ως «λόφος Μπιτσάνη» (δίπλα από την Χατζησαράντου). Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στις  767.441,85 €.

Σκοπός του Πράσινου Ταμείου είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος, η στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας και η εξυπηρέτηση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος. Μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις 2013» το Πράσινο Ταμείο στοχεύει στη διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στον αστικό ιστό που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αποκατάσταση του «Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» μέσω της βελτίωσης της αναλογίας του δομημένου προς τον αδόμητο χώρο.

Η Δημοτική Αρχή με την απόκτηση του κοινόχρηστου χώρου, ο όποιος έχει ιδιαίτερη πολεοδομική σημασία, θέτει ως στόχο μέσω της ανάπλασης αυτού την περιβαλλοντική  αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, την βελτίωση του αστικού τοπίου καθώς και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες.

Να θυμίσουμε ότι τον Απρίλιο του 2019 υπήρξε εξώδικος συμβιβασμός και παράλληλα καθορίστηκε το τίμημα για την απαλλοτρίωσης χώρου στο Οικοδομικό Τετράγωνο 138 β του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της Τρίπολης, θέμα για το οποίο συζητούσε επί πολλά χρόνια η Τρίπολη.

Το θέμα απασχόλησε τότε το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε την επίσπευση της διαδικασίας της απαλλοτρίωσης, δια του εξώδικου συμβιβασμού, σύμφωνα με τον οποίο η αποζημίωση της ιδιοκτησίας βάσει της τρέχουσας αντικειμενικής αξίας ανέρχεται στο ποσό των 767.441,85 € (2.332,65 τ.μ. – 329€ / τ.μ.) το οποίο θα εισπράξουν από δικαιούχοι ιδιοκτήτες από το Πράσινο Ταμείο και το ακίνητό τους θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Τρίπολης, για τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, προκειμένου οι αιτούντες να παραιτηθούν από κάθε εν γένει αξίωσή τους,  τόσο έναντι του Δήμου, όσο και έναντι των παρόδιων ιδιοκτησιών.

Ο κ. Μπιτσάνης ήταν στη συνεδρίαση και πήρε το λόγο. «Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Η απόφαση μας αυτή υπήρξε από τον κίνδυνο να χαθούν οριστικά τα χρήματα που είναι κατατιθέμενα στο παρακαταθηκών και δανείων. Μόνο και μόνο για λόγους ιστορικούς, αποπιούμε ένα ποσό ισόποσο σχεδόν από αυτό που θα εισπράξουμε.

Το ποσό είναι τεράστιο και καταθέτω την πράξη παραιτήσεως μας, μια συμβολαιογραφική πράξη, θα παρακαλέσω μία ετήσια προθεσμία να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια. Και η προηγούμενη και η παρούσα δημοτική αρχή σε απόλυτη συμφωνία μαζί μας δεν είχαν στόχο να θίξουν κανένα παρόδιο.»

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...